Справа Лозовського: прокуратура програла апеляцію

Справа Лозовського: прокуратура програла апеляцію
Апеляційний суд Волинської області не задовольнив дві апеляційні скарги прокуратури у справі адвоката Павла Лозовського, якого разом із братом Олександром Лозовським затримали за звинуваченням у хабарництві.

Судове засідання відбулося 5 березня.

Прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення Луцького міськрайонного суду, яким Павлу Лозовському обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Прокурор вимагав скасувати це рішення та призначити адвокату запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 днів із альтернативою внести заставу у вигляді 80 прожиткових мінімумів, що становить понад 140 тисяч гривень.

Свою скаргу прокурор мотивував тим, що Лозовський може переховуватись, виїхати за кордон, здійснювати інші тяжкі злочини або ж, маючи багато знайомств серед суддів та прокурорів, чинитиме вплив на досудове розслідування, зможе домогтися знищення деяких документів, впливатиме на свідків, підкуплюватиме їх, умовлятиме тощо.

Натомість захист наполягав: рішення суду І інстанції залишити без змін. Адвокат Олег Усаченко розповів, що ця скарга є безпідставною, оскільки апелянти не навели переконливих доказів, що Лозовський зможе здійснювати вище згадані дії. Адвокат Борис Шумський запевнив, що підсудний не має наміру покидати країну та зацікавлений сприяти розгляду справи, а Ольга Юнчик озвучила про порушення, які були при затриманні Лозовського та врученні йому підозри.

Врешті Апеляційний суд не задовольнив скаргу прокуратури та залишив без змін ухвалу Луцького міськрайонного суду про звільнення Павла Лозовського під особисте зобов’язання.

В цей же день суд розглянув ще одну апеляційну скаргу прокуратури на ухвалу слідчого судді, якою визнали незаконність затримання і якою відмовили у задоволенні клопотання щодо зміни запобіжного заходу. Її суд також не задовольнив.

Першу рішення є остаточним та не може бути оскарженим, а друге апелянти можуть оскаржити у Верховному Суді України.

Нагадаємо, 23 лютого в прокуратурі заявили, що під час одержання хабара обсягом 3,6 тисячі доларів правоохоронці затримали одного із керівників Волинського окружного адмінсуду та його брата-адвоката. Виявилося, що йдеться про голову адмінсуду Олександра Лозовського та його брата Павла Лозовського.

У суді прокоментували дії силовиків та заявили, що вони погрожували та тиснули на працівників установи.

25 лютого суд звільнив Лозовського з-під варти, однак відразу після цього силовики затримали його.

26 лютого прокуратура просила в суду призначити тримання під вартою на 60 діб або ж заставу 140 тисяч гривень, однак суддя відмовив та вирішив звільнити затриманого з-під варти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яке щастя, що в місті стільки судів, де сидять " не вороги"... Лише маленькому українцю залишається битись, мов рибі об берег...
Відповісти
Останні новини
Справа Лозовського: прокуратура програла апеляцію
05 березень, 2018, 13:25