Експрес-подорож областю: на Волині – лісівники з усієї країни. ФОТО

Експрес-подорож областю: на Волині – лісівники з усієї країни. ФОТО
На базі лісогосподарських підприємств Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства протягом трьох днів триватиме Всеукраїнський семінар-нарада з питань охорони праці. Учасниками семінару стали близько трьох десятків людей з різних областей України.

Відкриття відбулося 3 травня у Луцьку.

Заступник начальника управління Волинського ОУЛМГ Олександр Рибчинський від імені керівника управління Олександра Кватирка привітав гостей, побажав їм добра, позитивної енергії та плідної праці. Він подякував працівникам Держлісагентства за те, що довірили відповідальність за проведення семінару волинським лісівникам. Крім того, розповів, що на охорону праці лісівників у минулому році на Волині виділили 10,5 мільйона гривень, а цьогоріч хочуть збільшити обсяги фінансування.

Олександр Рибчинський
Олександр Рибчинський


«Хочу відзначити, що коли постало питання підготовки до семінару, не вибирались якісь певні підприємства, не ставились певні цілі, просто вибрали маршрут, ці підприємства, які по маршруту попадають, ми на цих підприємствах будемо працювати. Підготовку будете оцінювати ви. Я думаю, що в процесі не тільки ми будемо показувати, а ви будете нам робити зауваження, розказувати своє бачення. Ми розуміємо, що багато зроблено і ще більше потрібно робити», - звернувся Олександр Рибчинський до учасників семінару.

Він додав, що, попри вжиті заходи, нещасні випадки на виробництві все ж стаються. Приміром, у 2017-му їх було шість, один – смертельний, тому питання охорони праці дуже актуальне.

Головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів та охорони праці Управління використання лісових ресурсів та науки Держлісагентства України Андрій Мусійовський додав, що за ці дні побачать підприємства, які є лідерами з питань охорони праці.

Андрій Мусійовський
Андрій Мусійовський


«На цьому семінарі присутні кращі фахівці з охорони праці з усієї України. Щороку ми проводимо семінари в іншому регіоні. Я дуже сподіваюсь, що цей семінар буде плідний, і кожен, хто присутній на цьому семінарі, зможе впровадити цю практику, цей досвід на своїх підприємствах. Людей, які безініціативні, на цьому семінарі немає», - сказав він.

Начальник управління держпраці у Волинській області Ростислав Станько зазначив, що йому є про що поспілкуватись на цьому семінарі, особливо стосовно виробничого травматизму та співпраці із підприємствами, які працюють у лісових масивах.

Ростислав Станько
Ростислав Станько


Опісля лісівники з інших регіонів, аби на власні очі переконатися, як організована безпека праці на волинських лісгоспах, вирушили у Воротнівське лісництво державного підприємства «Ківерцівське лісогосподарство».

Про «Волинську Швейцарію» та лісівничий молодіжний центр розповідав директор Ківерцівського лісогосподарства Віталій Каращук.



Він також ознайомив усіх із рекреаційним пунктом «Пролісок», де учасники семінару не тільки ознайомились із продукцією волинських лісів, а й придбали собі смаколики.



Із умовами праці у Колківському лісництві ознайомив директор ДП «Колківське лісогосподарство» Олександр Чернишен. Він провів експрес-екскурсію у збудованому у 2016 році приміщенні лісництва. Як виявилось, воно із деревини та крім кабінетів має невелику залу для засідань і кімнату відпочинку із м’якими диванами.



Наступним пунктом подорожі стали цехи переробки деревини, розташовані у цьому ж лісгоспі. Тут гостям показали кабінет охорони праці, де для водіїв, які щодня виїжджають на лінію і транспортують деревину, проводять інструктажі з техніки безпеки, навчають надавати першу долікарську допомогу, а також кабінет передрейсового медогляду водіїв.



В Осницькому лісництві оглянули інфраструктуру лісової дороги, довжина якої становить 8 кілометрів, та побачили, як заготовляють ліс за допомогою спецтехніки «Харвестер» та «Форвардер».



Представникам інших областей припав до душі волинський ліс, особливо тим, хто побував у ньому вперше. Вони відзначили гостинність волинських лісівників та затишність відпочинкових пунктів.

«Ваші ліси на рівнині, а наші в більш гірській місцевості. Тут дуже зручно працювати, залучати техніку і робити проміжні склади деревини, воно взагалі, як на картинці. Пункти відпочинку – це супер, навіть відмінно. У нас почали до Європи більше йти і для людей все робити», - розповів Анатолій Головатий із Чернівецького ОУЛМГ.

Протягом наступних двох днів лісівників очікують подорожі у Поліське, Городоцьке, Шацьке та Ковельське лісогосподарства, відвідування різних цехів, доріг, лісосік, пунктів відпочинку, спільні обговорення, а також обмін враженнями і досвідом.

Віталій Каращук
Віталій Каращук

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Експрес-подорож областю: на Волині – лісівники з усієї країни. ФОТО
03 травень, 2018, 22:19