Волиняни переплачують за закордонні паспорти 175 гривень

Волиняни переплачують за закордонні паспорти 175 гривень
Працівники волинського управління Держміграційної служби «допомагали» страховій компанії та державному підприємству незаконно заробити 175 гривень.

Нагадаємо, приблизно півроку тому у волинських ЗМІ з'явилася інформація, що волиняни переплачують за закордонні паспорти сотні гривень.

Тепер актуальність вартості документу особи перевірила прокуратура області. Правоохоронці виявили, що службові особи управління Державної міграційної служби надають всім охочим отримати паспорт перелік банківських рахунків для сплати нібито обов’язкових платежів, повідомили у прес-службі прокуратури Волині.

У переліку є і не передбачені законом як обов’язкові платежі за послуги з інформаційного забезпечення Волинської філії ДП «Документ» вартістю 100 гривень та послуги страхової компанії «ВУСО» вартістю 75 гривень.

Такі платежі сплачувалися громадянами під впливом працівників міграційної служби, які таким чином допомагали вказаним підприємствам займатися економічною діяльністю.

Окрім того, службовці ДМС допускали оплату послуг з оформлення паспортних документів безпосередньо в місцях їх надання, а не шляхом перерахування замовником коштів через банківські установи.

Щоб винних покарали, прокуратура внесла подання керівництву міграційної служби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нехай би ще гроші людям повернули!
Відповісти
А я свій закордонний паспорт зробив без жодної незаконної переплати ще влітку і допоміг кільком особам зробити теж. якщо цікавить юридичне підгрунтя, запитуйте.
Окрім того, додам, що органи РАГСу стягують також незаконних 35 грн. за подання заяви на оформлення шлюбу (згідно чинного законодавства - безкоштовно), єдиний платіж - держмито (ЗУ "Про державне мито" - 0.85 грн.)
Відповісти
ну,нарешті,прокуратура додумалась.давно вже час!!! (я теж, як робила зак.пас.,ні копійки їм не переплатила!)
Відповісти
Ні крпійки? скільки ж ви заплатили, можливо, вам просто здається що непереплатили?
Відповісти