Луцькрада повинна заборонити звільняти лікарів, – депутат Осіпов

Луцькрада повинна заборонити звільняти лікарів, – депутат Осіпов
Рішення про реорганізацію поліклінік у Центр надання первинної медико-санітарної допомоги треба, принаймні, доповнити пунктом про заборону звільнення лікарів, вважає депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов.

Про це він заявив 6 березня на зустрічі з трудовим колективом поліклініки №3.

Нагадаємо, що у Луцьку мають намір реорганізувати медичні заклади: створити Центр первинної медико-санітарної допомоги, об'єднавши амбулаторію загальної практики-сімейної медицини та поліклініку №3.

«Начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель заявляє, що відбувається реорганізація у рамках реорганізації у всій Україні на виконання указу Президента від 12. 03.2012 року. Але він лукавить і не каже до кінця, що кількість вузьких спеціалістів у цьому приміщенні буде зменшена», - переконує Осіпов.

Він каже, що готує доповнення до рішення Луцької міської ради від 18 грудня 2012 року про реорганізацію поліклініки.

«Воно полягає у тому, що усі працівники, які працювали у поліклініці №3 амбулаторії сімейної практики загальної медицини залишаються на своїх місцях і не можуть бути переміщені на роботу у інше приміщення. Вони повинні виконувати роботу, яка відповідає їхньому профілю за ту саму оплату», - каже депутат.

«Не може бути реформи шляхом переставляння ліжок чи кабінетів. Реформа має бути спрямована на зменшення смертності та захворюваності», - додає Осіпов.

Незгоду з реорганізацією поліклініки висловили і голова та заступник ВО «Свобода» у раді Юрій Вега та Андрій Калахан, які також виступили перед колективом.

Нагадаємо, що громадські слухання щодо «медичної реформи» у Луцьку відбудуться 12 березня у Палаці культури Луцька о 17:30.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькрада повинна заборонити звільняти лікарів, – депутат Осіпов
08 березень, 2013, 09:55