У Луцьку планують скоротити кількість транспортних зупинок

У Луцьку планують скоротити кількість транспортних зупинок
У Луцьку занадто багато транспортних зупинок - відповідно до норм, серед багатоповерхової забудови відстань між ними має становити 400-600 м, натомість у місті є зупинки, відстань між якими всього 100-150 м.

Про це 19 вересня під час засідання постійної комісії Луцькради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов.

Депутати саме обговорювали можливість встановлення на зупинках терміналів для купівлі квитків на міський транспорт для приїжджих після впровадження безготівкової системи оплати. Депутати припустили, що таких доведеться встановити дуже багато, через велику кількість зупинок. Тож директор департаменту транспорту Володимир Степанов підтвердив, що зупинок у місті занадто багато.

«У нас зупинки робили ще тоді, коли їздили малі «Мерседеси», зупинки йдуть на відстані 100-150 метрів. Перелік зупинок у нас затверджений виконкомом», - розповів посадовець.

Водночас є постанова Кабміну, яка регулює відстань між зупинками. Так, якщо йдеться про сектор із одно-двоповерховою забудовою, відстань між ними має бути 600-800 м, а у секторі багатоповерхівок - 400-600. Занадто велика кількість зупинок впливає і на якість маршруту.

«Ми це обробляємо, будемо виносити це питання на розгляд виконкому, щоб у нас дотримувалися ці норми 600-800 метрів», - додав Степанов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Буду лаконічним - днбіли, б....
Відповісти
Із зупинками все зрозуміло - їх привести до нормативних вимог ! А шо будете робити з гастрономами на тротуарах ? Вони ніякими нормами не передбачені ! Знести !
Відповісти
Той магазин біля Мирного на зупинці, на Ковельській. Коли його вже заберуть. З вікон не видно вулиці. Одні тільки мужики сцють. А один раз і бабу бачила.
Відповісти
Одже спочатку давали дозвіл на встановлeння зупинок(витрачали кошти),а тeпeр потрібно зносити(знову витрачати кошти).
Отжe ЛМР звeтаeтeсь в суд на своіх підлeглих і вимагаeтe повeрнeня коштів,зрозуміло що цього нeбудe.
Народ -корупціонeри з спільниками ЛМР приймуть рішeння ,магазини на зупинках залишити(от і віджали зeмeльку).
Відповісти
Все для народу, все для людей..... В приватних секторах, де не їздять тролейбуси, пенсіонерам мало що по 5 грн. треба заплатити, той ще майже кілометр пройти. Засідайте дальше.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку планують скоротити кількість транспортних зупинок
19 вересень, 2018, 13:08