«Мерзость і запустіння», – священик про храм у Жидичині, який раніше належав МП

«Мерзость і запустіння», – священик про храм у Жидичині, який раніше належав МП
Будівля Свято-Миколаївського Жидичинського храму перебуває в аварійному та дуже запущеному стані, а під час богослужінь – шум і гамір.

Про це на своїй сторінці у facebook написав архімандрит Костянтин Марченко, намісник Жидичинського монастиря.

"З Божою поміччю будемо пробувати реанімувати ПРАВОСЛАВ'Я в нашому Миколаївському соборі.

Коли ми побачили, що робиться в храмі, у вівтарі, в паламарці - це був відчай!!!!!!!! (Нам пропонували опублікувати фото побаченого, але ми, заради спокою вірян, вирішили утриматись від цієї пропозиції. Бо цього не може витримати навіть монаша свідомість...) Ще вчора, устами супер благодатних батюшок, з амвону Миколаївського собору голосили про істину, про канони, про благочестя... браття і сестри - це жах! Те що ми побачили - мерзость запустіння!!! Люди, які донині правили тут - просто заробляли на вас!

Я знаю, що багатьом людям мій допис здасться популізмом. Але коли з нами зайшов у вівтар чоловік, який на автобазарі продає не завжди якісне авто, він заплакав як немовля....

Людина, яка у світському житті намагається вижити, не витримала того розгулу безгосподарності і святотатства, який донині царював в Миколаєвському соборі!

Сьогодні ми потратили близько 10 000 тис грн на відновлення нижнього кліросу, на освітлення (лед лампами). Шиємо облачення на престіл, бо до нині там були просто засмальцьовані шматки (близько 5000 тис грн). Купили пилосос (4000 тис грн), який здатен урятувати коври...

По переду безна....

Вчора був, з митрополитом МИХАЇЛОМ, на горищі храму. Якби не віра Богу Живому!!!! Це жах. Це камінь на шию монастиря!!! Через рік два нас (храм свт МИКОЛАЯ) закриють. Там все гниле!

Цей храм грабували чверть століття. Люди пусті! На службі шум і гам! Не спроста Гелети по всьому храму вішали попередження: "всім хто розмовляє у храмі, посилаються скорботи"

Це жах! Громади НЕМАЄ!!!!! Люди не моляться, а просто розмовляють, пліткують, напрягають інших.

Одним словом є над чим працювати", - йдеться в дописі.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 24
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яку неправду розповсюджує "не святий ченець".Навіть ті люди, які перший раз побували у нашому храмі,говорили ,як гарно збережений наш храм. Для чого ви ображаєте вірян нашої церкви? Чого сієте ворожнечу в селі між вірянами? Чому рейдерським шляхом ввійшли в наш храм? А головне злом добра не заслужите,і брехнею в БОГА милоті не заробите.БОГ ВСІМ СУДДЯ І ЖУРНАЛЮЗІ ТАКОЖ!
Відповісти
Яку неправду пишуть ті хто навпаки повинен сіяти добро і благочесть вірянам. Брехня і ще раз брехня.Односельчани подумайте ,яий мир і любов пропогують святі ченці.
Відповісти
Судячи з попередніх фото та відео то я більше вірю ченцям наприклад який паркан добротний у попа а біля церкви як у поганого хазяїна в хліві.... а де зелені насадження а де доріжки викладені з бруківки яку в свій час робив піп і продавав?
Якось так не правильно поготьтеся.
Відповісти
За кошти священиків і простих людей неможливо тримати все в ідеальному стані.Але з Божою поміччю і пожертвами звичайних людей, намаглися максимально оновлювати щось в храмі. А от звідки у вас, шановні, стільки грошей, ніхто незнає..(всім давно відомо про товари власного виробництва від монастиря, а скільки всього прихованого від людських очей…)Тому не дивно, що “звичайний монастир” може витратити 19 000 за такий короткий період.
“Камінь на шию монастиря”- могли б не забирати силою в людей храм і не було б “камня” і люди жили б спокої. Та й взагалі як можна говорити такі слова?
P.S. як мені відомо, за декілька днів до захоплення храму, був архітектор, який перевіряв стан, проблем не було. Можливо ви не звикли до простоти? Вам потрібна така ж розкіш як і всередині монастиря?! Простіть, але грошей на таке в нас, звичайних і простих людей, немає.
Відповісти
після такого бруду не хочеться заходити у ЖОДЕН храм, незалежно від того, до якого патріархату він належить
Відповісти
Вітання усім. Скільки можна поливати усіх брудом.Ви бачили у якому році зведено храм? Скажіть щиро, невже усе так погано. Не виправдали ваші сподівання? У "схожих новинах" на цій сторінці є служіння у хаті отця Гелети. Уважно перегляньте ремонт, мебель. Це оселя звичайної людини - золотих батонів не помітила, тільки матушку з "фінгалом",але це наслідки виключно мирного переходу - без активістів, без вас. Хочу вас засмутити - так живе 80% людей в Україні: оплата комуналки,діти, харчування, косметичний ремонт. На щось суттєве збирають роками. Будь-ласка підбирайте слова.Мене вражає одне - як у одній людині може міститись стільки злості, вистачило розсварити 3 села. А стосовно прихожан 2/3 "руського" міра були на службі у хаті священника, а 1/3 у церкві - інші ваші прихожани, то в чому питання? Скільки можна "грою слів" зіштовхувати людей. У автобусі люди не вітаються, говорять пошепки.Ніхто не знає чи прийдуть завтра його охороняти "активісти". Це все ради кого - ВІРИ,УКРАЇНИ, БОГА. А звичайні люди де у цьому ланцюгу.
Відповісти
Люди добрі, схаменіться!!!!
У цей храм раніше хотілось ходити і молитися, адже там завжди була присутня Божа Благодать. Відчував себе, як у дома. Ця аура, атмосфера - завжди чиста і спокійна. Ніколи на службі не було шуму і балачок!!!! Цей храм саме тим і є унікальним, що він старовинний.
Так, його потрібно перекрити ( на що прихожани і збирали кошти). Для чого всередині храму щось міняти? Його внутрішній інтер'єр унікальний.
Скільки уже може бути вилиття цього бруду, образ і збирання сміття, як на прихожан, так і священнослужителів, які раніше щиро за всіх молились у цьому храмі??????
Не судіть - і осуджені не будете!!!!
Відповісти
Намутили бучі тепер прихожани не такі...
Відповісти
Монах атавіст? Лапочку вкрутив і обурився у фейсбуці) класика. Пора залучати професійних волонтерів, атавістів з шинами. З автобазару перекупи вже бачимо підтянулись і плачуть... Бо громада панотцю якась не така.. звичайно не така, бо прихожан з храму вигнали і вони в хаті моляться. А прихід на мітингу не сформуєш. Тут на горло не візьмеш... тому по прикладу всіх атавістів най обурюється у фейсбуці...фоткає, розповідає який він хороший і правильний...не такий як ті митарі і москалі.
Відповісти
шановний авторе посту! Це не до вас прийшли забирати, а ви забрали те що вам не належить, і ще маєте совість про це писати і обговорювати у мережі фейсбук. Яким би майно не було, воно було наше і ви не вправі поливати брудом. Будуйте своє і дивіться за ним, але ж ні, легше чуже забрати ще й потім обсудити. Пробачте, але дарованому а у вашому випадку «відібраному» коню в рот не заглядають. І щодо шуму в церкві, то це ж ваші прихожани, яким не треба душевний спокій і молитва у храмі, а так як і вам, тільки б обсудити. Бажаю успіхів, а ми собі ще не один храм збудуємо з Божою поміччю
Відповісти
Це те саме як відібрати в людини останню сорочку. А потім написати у фейсбуці пост, що сорочка пахне потом і комір треба випрати. І взагалі людина яка її попередньо носила негодяй. Рівень у вас якраз як у тих хто сорочки відбирає. А ще й цілим архимандритом називаєтесь...
Відповісти
"Мерзота та пліткарство" - ось як можна охарактеризувати вашу статтю. Навіть в мізки не вкладається, як ваша "монаша свідомість" може вигадувати такі нісенітниці.
Ну добре, знайшли ви якісь недоліки, але так роздути і зробити з мухи слона!!!!!! А як ви можете звинувачувати батюшок у неграмотному служінні? Ви пишете у статті, що під час Богослужіннь - шум і гамір. Ви були присутні на Богослужіннях, ви особисто чули і бачили? А може ваша "монаша свідомість" пліткує? Ви звинувачуєте священників у зароблянні грошей, а може б ви спитали у прихожан в якому стані був Храм? Скільки праці вони вклали у территорію, фасад, в Храм? "Не судіть, та не судимі будете" Вам ця заповідь ні про що не говорить? "Що ти шукаєш в оці брата свого?" А ця?
Мені дуже сумно, що такі "чесні та добропорядні монахи" захватили нашу Церкву. І якщо порядності немає всередині, то зовнішній порядок нічого не змінить. Це стан, коли ти ніколи не зможеш зробити боляче, і так оббріхувати священників, які до вас служили в Храмі вірою і правдою. Може не так, як ви вважали за потрібне, але багато вірян їх люблять і поважають. Навчіться поважати почуття тих людей і тоді ми зможемо сказати, що "монаша свідомість" в вас присутня.
Відповісти
Судячи з вище викладених коментарів роблю висновок що коментують прихильники пастви МП, і хочу у вас запитати а що поганого робить як ви кажете "звичайний монастир" вкладаючи гроші в Храм? Судячи зі всього ваш "батюшка" не міг цього робити(вкладати гроші) в Храм так як у нього були інші плани так як потрібно було будувати синам хати,паркани.Друге запитання чому ви кажете що рейдерським шляхом увійшли у ваш Храм? Шановні Храм не ваш а всієї громади с Жидичин та України так як є пам"яткою архітектури а ваше у вас вдома,є закон України яким керувалася громада с Жидичин і зробила перехід в рамках чиного законодавства, а якби ваші настоятелі та паства МП неігнорувала закон то все можливо булоб і не так.Скажіть вірні прихожани МП не вже вам сммим не стидно за себе що загорожа Храму навіть не покрашена невже на фарбу потрібно збирати гроші 30років? А на рахунок миру та любові почуйте себе з яким ви злом пишете ці виправдання за своїх наставників і своєї пастви яка нічого незмогла зробити за 30років для Храму,ну миж Українці жаба душить!!!!!
І ще одне питання скажіть що міг навчити вас священослужитель який бере в руки зброю?

Відповісти
У Києві суд за позовом Шарія не визнав русский мир небезпечним
Відповісти
Спочатку у православної церкви храм віджали а тепер лають сам храм. Вам розкольникам що там комфортно буде думаєте? Насмілились у Господа віднімати то матимете і ви і дити ваші, так само будете втоптані в землю без честі і гідності як більшовики.
Відповісти
Кацапських попів геть з Украінськоі землі .
Відповісти
Цікаво: коли священник стріляв по людях (дякувати Богу попав лише в храм), то прихильники МП знаходили йому всякі виправдання, а коли о. Костянтин вилив свій біль за храм, за прихожан в соцмережі, то його готові змішати з усяким брудом. А чому ніхто не згадає, скільки просили о.Романа Гелету аби зберегти мир і спокій і в селі, і в душах людей аби він підтримав громаду щодо переходу в ПЦУ, аби в церкву мали можливість ходити всі. Чому?
Відповісти
Цікаво: коли священник стріляв по людях (дякувати Богу попав лише в храм), то прихильники МП знаходили йому всякі виправдання, а коли о. Костянтин вилив свій біль за храм, за прихожан в соцмережі, то його готові змішати з усяким брудом. А чому ніхто не згадає, скільки просили о.Романа Гелету аби зберегти мир і спокій і в селі, і в душах людей аби він підтримав громаду щодо переходу в ПЦУ, аби в церкву мали можливість ходити всі. Чому?
Відповісти
Шановні прихильники руського міра у вас АГОНІЯ,Істерикв пора визнати свою поразку і змиритись і зрозуміти що ви живете в Україні і поважати впершу чергу себе!!!!
Відповісти
Істерика,паніка і осудження своїх прихожан була якраз у пості монаха. На який природньо прореагували українці. І прикривати свою безпорадність і фобії, політичною орієнтацією не слід.
Чужі чоботи завжди тиснуть...то терпіть...ніхто силою на ноги їх не вдівав. Все ж демократично? То чого лемет як баби на базарі здійняли? Щей своїх українських прихожанок пліткарками обізвали...аяяй..Папєрєднікі винуваті? Відома пісня, часто по різних змі крутять)... Не в тих вчитеся..ви монахи чи атавісти?



Відповісти
Ну вот ви монах..у...йствующі і покажіть як треба господарювати. А то зразу ображати і казати що винні попередники! Ганьба ВАм !!
Відповісти
Вітання усім.Я не виправдовую котроїсь з сторін, але я за законність і адекватність.Прихожани отця Гелети є переважно старші люди, які не зовсім обізнані у сучасних технологіях.При храмі відсутня "інфорум". Виходить щось зробив - сфотографуй і виклади в мережу інакше не повірять. УВАГА! УВАГА! Міняємо лампочку, садимо квіти, прибираємо. Чи ви думаєте, що за 20 років взагалі нічого не робили.Здивую вас ще більше, я так і інші батьки думаю про майбутнє своїх дітей, хіба це щось надприродне.Як відбувався перехід я думаю ви бачили.Тоді поясніть,чому зараз на службах присутня поліція. Кого від кого вона охороняє. У кожної людини є зобовязання перед державою,а яким чином держава дбає про нас. При сплаті податків відсутня градація "Русській мір".Поясніть мені підставу перебування невідомих людей,які "мирно" грілися на території храму вночі. Можливо поліцію варто було викликати раніше, щоб вони це з`ясували. І пострілів не було б.
Відповісти
ЖУРНАЛІСТУ І МОНАХУ КОСТЯНТИНУ,ЩО ПЕРШИЙ РАЗ НАГОВАРЮВАТИ НА ЛЮДЕЙ? ЩЕ ДО РЕЙДЕРСТВА ХРАМУ НАШОГО ПИСАВ В ЗМІ І ВИКЛАВ ФОТО ЯК ВІН СТОЇТЬ НА ЦВИНТАРІ НОВОМУ.ДЕ ПОХОВАНИЙ МОНАХ І ПИСАВ ,ЩО ПРИХИЛЬНИКИ "РУСКОГО МІРА" ТОБТО ВІРЯНИ УПЦ ВІДБИЛИ ХРЕСТ НА МОГИЛІ МОНАХА. СВІДКИ ДІТИ,ЯКІ ХОДЯТЬ В ШКОЛУ І ВЧИТЕЛІ З ЛИПЛЯН І ЖИТЕЛІ ЯКІ ПРОЖИВАЮТЬ ПОРУЧ,ЩО ЦЕЙ ХРЕСТ ЩЕ З ЛІТА СТОЯВ РОЗБИТИЙ І ЗАРОСЛИЙ ТРАВОЮ, ЩО ВИЩЕ ХРЕСТА І НІХТО ЙОГО НЕ ПІДНІМАВ І НЕ КОСИВ ТОЇ ТРАВИ.ПОРУЧ ПАСОВИЩЕ ,МОЖЛИВО ХУДОБА ,АБО КОНІ МОГЛИ ПОШКОДИТИ ЙОГО.АЛЕ НЕ ЛЮДИ-ОДНОЗНАЧНО.ПИТАННЯ ,ДЛЯ ЧОГО І ДЛЯ КОГО МОНАХАМ НАГНІТАТИ ВОРОЖНЕЧУ В ОТГ? ХОТІЛИ ЦЕРКВУ,РЕЙДЕРНУЛИ ЗА ДОПОМОГОЮ ГОРЕ АКТИВІСТІВ.ВИСОЦЬКИЙ ХОТЯ БУДЕ МАТИ ЗА ЩО "ГУЛЬДИБАСИТИ" ПО НІЧНИХ КЛУБАХ І ПИВ БАРАХ З ....
Відповісти
Храм в Жидичині силою рейдернули(законно?)початкову школу в селі Липляни присвоїли за допомогою закулісним рішеннями екс голови Дащук ю,є,(законно?).Ремонтом цієї школи(капітальним) займалися батьки всіх конфесій,особливо за допомогою батьків багатодітних родин.Хтось питав їх дозволу? Поселили двох монащок на все готове,а сьгодні і жителям села немає де збори провести.А тепер ще і монахи "поклали око" на батюшкову хату а "екс голова" відхрищується,що вона нічого не знала. Батюшка з сімєю проживає тридцять років у цій хаті,а поселявся він у "хатинку", яку і сам вкладав чимало коштів і праці.Люди ви християни ,чи ті ,що за гроші і батька втопите в ложці води.Схаменіться горе-патріоти і ті ,що називаються монахами.Руками "істинних патріотів" викрадали малих дітей у священика і погрожували йому в девяностих,а тепер і жити йому не даєте,провокуючи його і забираючи останні каплі здоровя. СХАМЕНІТЬСЯ І ПОБІЙТЕСЯ БОГА,ЯКЩО У ВАС ЩОСЬ Є СВЯТЕВ ДУШІ.
Відповісти
Останні новини
«Мерзость і запустіння», – священик про храм у Жидичині, який раніше належав МП
06 березень, 2019, 00:19