Єремеєв та Івахів: опозиція і влада повинні знайти компроміс

Єремеєв та Івахів: опозиція і влада повинні знайти компроміс
Народні депутати Ігор Єремеєв та Степан Івахів пояснили, чому 4 квітня взяли участь у засіданні парламенської більшості поза стінами Верховної Ради, за що їх розкритикувала опозиція.

За їхніми словами, зі ста днів роботи парламент реально працював всього лише сім. Депутати кажуть: оскільки вони виступають за конструктивнуроботу Ради, вирішили не ігнорувати збори на Банковій. Тим більше дізналися, що на голосування будуть поставлені дуже важливі для простих людей проекти законів.

Про це позафракційні депутати від Волині розповіли журналістам 9 квітня під час прес-конференції у Києві.

За словами Ігоря Єремеєва, 4 квітня вранці вони прийшли на роботу в парламент, але трибуна знову була заблокована. Опозиція і більшість не змогли домовитися, щоб розпочати роботу. Суть конфлікту – голосування по виборах мера Києва. Голова Верховної Ради Володимир Рибак запросив депутатів, які не блокували трибуну, взяти участь у зборах на Банковій.

«Обговоривши це між собою, ми прийняли рішення, що повинні піти на ці збори. За сто днів роботи Верховної Ради лише сім днів було робочих. Це незрозуміло ні українському суспільству, ні народним депутатам. На моє переконання, до цього призвело невміння слухати один одного як з боку опозиції, так і збоку влади», – каже нардеп.

«Ми детально вивчили регламент. І він дозволяє перенести засідання в інше місце. Було зареєстровано 244 депутати, тому засідання Верховної Ради вирішили проводити. Але якщо вже й приймається рішення перенести засідання Верховної Ради в інший зал, то за таких обставин не може бути навіть мікронних порушень законодавства. Повинна бути лічильна комісія. Депутати повинні дотримуватися всіх норм регламенту, законів. Коли було винесено, які питання хоче розглянути Верховна Рада, ми запропонували позафракційним депутатам не залишати зал. Тому що виносився ряд законопроектів, які вкрай важливі для українського народу. І коли ми зайняли чітку позицію по цих законопроектах, то я і мої колеги залишили зал і пішли із засідання. Фактично була скасовано недолуга медична реформа, прийняті обов'язкові закони для євроінтеграції», – пояснив Єремеєв.

Разом з тим, Ігор Єремеєв вважає, що такі засідання не можуть бути нормою роботи парламенту.

«Є наша чітка позиція: Верховна Рада повинна працювати для народу України. Опозиція і провладна політична сила повинні знайти компроміс, як це зробити. Напевно, як виняток таке засідання має право відбуватися, але без порушень законодавства, та це не може бути нормою. Бо завтра може зібратися 240 депутатів у кафе, проголосувати – і хтось може не стати головою Верховної Ради або головою Національного банку. А це, по суті, є хаосом», – висловився депутат.

А народний депутат Степан Івахів додав, що готовий до такої критики і навіть не дивується їй.

«Наші опоненти повинні пам’ятати: ми – не депутати від опозиції. Ми – депутати-мажоритарники. І ми думаємо про свої округи, а не політичні прапори. І таку позицію займатимемо й надалі. Зрозуміло, що багатьом така наша позиція не подобається. І тому нас будуть критикувати. Ми сприймаємо це нормально. Ми до цього готові», – сказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще сміють казати що вони депутати від народу. Побачимо Вас на перевиборах
Відповісти
Ганьба таким депутатам! Дійсно маючи нечесно зароблені мільйони - можна говорити,"нам все одно що говорять", але хлопці не завжди так буде!
Відповісти
Ганьба таким депутатам! Дійсно маючи нечесно зароблені мільйони - можна говорити,"нам все одно що говорять", але хлопці не завжди так буде!
Відповісти
"А народний депутат Степан Івахів додав, що готовий до такої критики і навіть не дивується їй. "Пукати йому на тих виборців.
Відповісти
"Ми – депутати-мажоритарники. І ми думаємо про свої округи,(читай -фабрики , заводи, шкурні інтереси) а не політичні прапори. І таку позицію займатимемо й надалі.(В дупі бачили своїх виборців і будемо бачити)
Відповісти
Після зміни влади тушкани Гоша і Сьцьопа повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності, як учасники антидержавного заколоту. Їхнє майно повинно бути конфісковане. А поки що пропоную волинянам бойкотувати товари торгових марок "КОМО", заправки WOG. Особлива "подяка" продажному бидлу, яке за 200 грн продало свій голос і обрало цих гів..ків.
Відповісти
Що ви з них хочете. Якщо вони не підуть на засідання ради (хоч воно буде у Малазії проходити), то можуть трохи надавити на їхні бізнес-інтереси. Від Волині обрано 3 депутати-мажоритарники, які будуть більш лояльні до теперішньої влади.
Відповісти
А вам не всерівно скільки у них грошей???ви просто заздрите!!кажете що вон брешуть...але заробляють хоч на цьому мільйони ... А ви??брешите та живете у світі Своєї брехні сидите на свою мізерну зарплатню 1500грн!!!чого ви добились в своєму житті щоб так говорити про людей які хоч чогось добились!!!!а виборцям вони дякували та приїжали у кожне село!!!
Відповісти
Має бути соромно за свою заздрість!!!! Людям які мають більший дохід чи навіть успішність у чомусь завжди найдуться люди які дивляться за копійки та будуть заздрити :" О а у нього більше грошей!Точно десь украв...бо я такий чесний та живу на 1000 грн а й нього 1100 все значить брехун та крадій!!!!"
так завжди було та буде !!!!а це все писати що ви пишите це просто сплєтні і все!!!
Відповісти
Підримую 100%
Відповісти
В тємі:)дякую!!
Відповісти
Чому тут заздрити?
Численни людським сльозам, знищенню житів, заводів, фабрик, та навіть тих самих людей заради своїх інтересів???
Чому тут заздрити,хай би далі собі тут сиділи,але "овечок бідолашних" не корчили з себе, називається: створюємо видимість у м. Луцьк,що ми за опозицію, бо в Луцьку 90% людей опозицію підтримує, а робимо,Як накаже ПР, бо Боря нам допоміг..., нащо прикриватися?
То це брехунам,зрадникам, людоїдам, нелюдам ще заздрити???
Мені соромно було б таке, навіть, сказати-тут зневага та ненависті скоріше в людей, а заздрить хай ідіот, такий як ти, бо писав цей "народ" явно тупоголовий (-ва)!
Відповісти
Дякую!!!
Відповісти
"ряд законопроектів, які вкрай важливі для українського народу" _ пиляли наші гроші
Відповісти
оце троляки Гузя та Ко тут наразводили демагогії. Одне й те ж саме. Єремеєв має власну позицію і це очевидно. І плювати він хотів і на владу і на опозицію. Для округу робить конкретні справи і люди будуть його підтримувати. А ви тільки но й кричите гасла. Почніть вже працювати, "опозиціонери".
Відповісти
Останні новини
Україна нагріється до +19°С
10 квітень, 2013, 16:46
Єремеєв та Івахів: опозиція і влада повинні знайти компроміс
10 квітень, 2013, 16:43