Генпрокуратура займеться Завокзальним ринком у Луцьку?

Генпрокуратура займеться Завокзальним ринком у Луцьку?
Генеральна прокуратура України може втрутитися в конфлікт підприємців Завокзального ринку та облспоживспілки.

Відповідний запит 17 травня у відомство надіслав народний депутат від ВО «Свобода» Анатолій Вітів, - повідомили у прес-службі партії.

Як йдеться у запиті, контрольна комісія Луцької міської ради з питань врегулювання конфліктної ситуації, що склалася між підприємцями Завокзального ринкута Волинською обласною спілкою споживчих товариств, встановила факти припинення дії договорів оренди торгових місць та неукладення нових договорів оренди торгових місць з підприємцями.

На основі цього члени контрольної комісії Луцької міської ради вважають, що спілкою безпідставно отримуються кошти від підприємців ринку за надання останнім в оренду торгових місць.

Крім того, контрольна комісія встановила факт, що організації облспоживспілкою роботи зі збору коштів у підприємців під виглядом благодійних внесків. Приводами для зборів таких внесків ставали: реконструкція ринку, перенесення газопроводу, благоустрій території тощо.

На Завокзальному ринку виявлено також факти інших порушень, зокрема: самовільна реконструкція ринку без належних погоджень, невиконання вимог та приписів відповідних державних органів тощо.

У результаті аналізу поданих фактів комісія міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби із злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту дійшла висновку про наявність факту незаконних дій та бездіяльності з боку Волинської обласної спілки споживчих товариств.

А саме:
- не виконуються рішення Луцької міської ради, які регулюють відносини з Волинською обласною спілкою споживчих товариств;
- не виконуються умови Договору оренди;
- не оформлюються належним чином правовідносини Волинської обласної спілки споживчих товариств та підприємців;
- під виглядом добровільних благодійних внесків від підприємців отримуються додаткові збори та платежі;
- під виглядом оренди торгових місць відбувається здача в суборенду ділянок на території Завокзального ринку;
- не виконуються приписи ПАТ «Волиньгаз», Управління Держтехногенбезпеки у Волинській області щодо дотримання пожежної безпеки на території Завокзального ринку.

У зв'язку з вищезазначеним народний депутат Анатолій Вітів просить у Генерального прокурора перевірити законність дій Волинської обласної спілки споживчих товариств, зокрема щодо:
- виконання рішення Луцької міської ради, які регулюють відносини з Волинською обласною спілкою споживчих товариств;
- виконання умов Договору оренди;
- своєчасного та належного оформлення правовідносин Волинської обласної спілки споживчих товариств та підприємців;
- збору добровільних благодійних внесків від підприємців;
- здачі в суборенду ділянок на території Завокзального ринку під виглядом оренди торгових місць;
- невиконання приписів ПАТ «Волиньгаз», Управління Держтехногенбезпеки у Волинській області тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нарешті катюзі по заслузі!!!
Відповісти
Що посієш - те й пожнеш.
Відповісти
Ну й молодці, таки добилися свого. Женіть тих хапуг !
Відповісти
23 травня Горгут збирає підприємців, аби розказати, що без нього тут супермаркет збудують, або в рабство всіх продадуть - не ведіться на дешевий "розвод", хто б не прийшов - знатиме, що разом - ми сила
Відповісти
в єдності. Не дозвольте посіяти паніку, бо ж будуть гінці по ринку бігати та страхати комунальним ринком, задача Горгута посіяти паніку, знайти десяток заляканих та використати, як колись усіх. ДУМАЙТЕ.
Відповісти
Мертвого - могила виправить. Всі винні - тільки не він. Якщо нема каяття - нема розуміння того, що зробив.
Відповісти
Підприємці бійтеся комунального підприємства яке хоче створити осіпов і бондарук останетесь без місць або виставлять вас на бабки. Мешканці гуртожитку "промбут -6"
Відповісти
ти голяр?
Відповісти
Я також не вірю, Бондаруку особливо.Потрібно договір переписати,щоб були задоволені обидві сторони.Вся проблема вирішиться.
Відповісти
Я також не вірю, Бондаруку особливо.Потрібно договір переписати,щоб були задоволені обидві сторони.Вся проблема вирішиться.
Відповісти
а хто той договір не переписує.йоговже пару років взагалі нема.що хочу те ворочу.гроші на змі адвокатів,збори різого роду осс кідає.а договір просто такий пропонували як податковий кодекс тігіпка.це всім зрозуміло.просто договір осс складати не при якіх умовах нехоче.повне наше безправя-ось що головне в подібного роду "бізесах".це надрентабильне підприємство-гроші з повітря..а хочиться в рази більше і вже..ви 777 що думаєте що пару тисяч людей яґкі там працюють до вашої геніальної думки зразу не дійшли..тянеться час горгутом щоб все стихло.який осіпов,який бондарук там вже горгут.вже сношають..є юридична сторна питання-нащо мені знати добрий хто чи поганий я не раб в неволі вічній..що за бидловські такі звички доброго хазяїна шукати..2013 рік люди!
Відповісти
повністю продажний. ГАНЬБА !!!!
Відповісти
і там заплатить.
Відповісти
так довго іде цей процес?
Відповісти
Останні новини
Генпрокуратура займеться Завокзальним ринком у Луцьку?
18 травень, 2013, 09:31