Договір із облспоживспілкою можуть розірвати

Договір із облспоживспілкою можуть розірвати
Луцька міськрада може розірвати укладений із Волинською облспоживспілкою договір оренди земельної ділянки під Завокзальним ринком.

Про це йшлося під час засідання тимчасової контрольної комісії із врегулювання конфлікту поміж облспоживспілкою та підприємцями, які торгують на ринку в Луцьку, ‒ пише IA ZIK.

Нагадаємо, на початку травня 2011 року луцька мерія віддала на 22 роки в оренду облспоживспілці земельну ділянку площею 3,5 гектара, де розташований найбільший ринок міста – Завокзальний. Водночас спілка брала на себе низку зобов’язань. Зокрема, до 1 травня 2012 року розробити та погодити проект реконструкції ринку. Також керівництво спілки мало укласти із підприємцями, які торгували на базарі, договори оренди на 22 роки.

Однак незабаром виникла конфліктна ситуація. Підприємці заявили про тиск з боку облспоживспілки. Отож, для врегулювання конфліктної ситуації міськрада створила тимчасову контрольну комісію, яку очолив представник фракції «НУ» Андрій Козюра. Комісія звернулася до облспоживспілки із вимогою надати низку документів, серед яких, приміром, статут.

На засідання комісії 16 квітня до міськради завітали представники обох конфліктуючих сторін, а також представники «Волиньгазу» та управління Держтехногенбезпеки. Спочатку розмова у голови комісії та заступника голови правління Волинської облспоживспілки Володимира Горгута не клеїлася. Зокрема, Козюра намагався побудувати діалог у формі «запитання-відповідь», але Горгут заперечив проти такого.

Зрештою, заступник голови правління облспоживспілки заявив, що, виявляється, на ринку ніякого конфлікту взагалі нема. Мовляв, про це міськраду повідомили ще 5 березня і попросили надати докази існування якогось протистояння. «Але після такої розмови ми ще подумаємо, чи давати вам відповідь», – емоційно зазначив Горгут.

Мовляв, умови, передбачені у договорі оренди земельної ділянки не порушуються, а з жодним підприємцем не розірвано угоди. Принаймні, звернень до суду від них не надходило.

Натомість член ТКК Роман Бондарук заявив: «Ви не вправі вирішувати, давати відповідь депутатам, чи ні». На його думку, це питання визначене законом. Він зазначив, що, заперечуючи наявність конфлікту, облспоживспілка «робить із депутатів ідіотів».

Однак, члени комісії вказали на декілька моментів. Облспоживспілка, підписуючи договір оренди земельної ділянки, брала на себе зобов’язання розробити та погодити проект реконструкції ринку до 1 травня 2012 року, однак цієї умови не дотримала. Також із підприємцями не укладено договори оренди торгових місць на 22 роки, як це вирішила Луцька міськрада, віддаючи спілці найбільший ринок.

Як наслідок, нині ситуація загострилася через те, що десятки кіосків Завокзального ринку виявилися розташованими на магістральному газопроводі. Держтехногенбезпека та «Волиньгаз» видали приписи про усунення цього порушення, яке, однак, можна було б ліквідувати завдяки вдалому проекту реконструкції ринку.

Зі слів Володимира Горгута, облспоживспілка замовляла лише техніко-економічне обґрунтування перенесення газової труби, але до проекту руки так і не дійшли.

Депутат міськради із фракції «Свободи» Сергій Сівак зауважив, що ця ситуація «схожа на цирк». «З одного боку, є договір із міськрадою, але він – не обов’язковий до виконання», – зіронізував він.

Щоправда, відповіді на запитання, чому про проблему газової труби не згадували упродовж двадцяти років, ніхто так і не дав.

Рішення комісія приймала за зачиненими дверима. Як розповів у коментарі IA ZIK голова комісії Андрій Козюра, наразі вирішили звернутися до управління Держтехногенбезпеки та «Волиньгазу» із клопотанням надати копії приписів щодо газової труби. Окрім того, трьом депутатам доручили напрацювати попередній проект висновку комісії. Про що в ньому йтиметься стане зрозумілим після його ухвалення. Однак Козюра припустив, що комісія рекомендуватиме міськраді розірвати договір оренди землі під ринком із Волинською облспоживспілкою.

«Основні тези – про порушення з боку облспоживспілки вимог рішення міської ради і умов договору. Мова була саме про це в частині невиконання з боку облспоживспілки умов договору, які стали наслідком порушення прав підприємців вільно господарювати на цій землі», – зазначив Андрій Козюра.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
конфлікту нема.коли дойде до подій які були в одесі та інших містах..повводять на ринок омон щоб вийти з адміністраціїї в тому вигляді в якому прийшов тоді конфлікт буде на лице...а так що доять 2500 тисячі підприємців на варшавці,та з півтори на старому..святе діло для дєдушкі екс секретаря ківерцовского камсамола..тільки роки попутав...що він там на ринку вичворяє в свому кабінеті..треба пряму трансляцію організувати на інтернет.стиль керівництва та та збагачченя - сайт назвати
Відповісти
ціна за мкв. аренди асфальта60 грн. скоро буде 100гр.м.кв. а потім 150.все дорожає.а хто з новим договором аренди зупинить апєтіти?всьо по закону.государтсву 20% пдв з любої цифри.розраховано на то що після"обрізань" спокойніші стануть.та й більшість мати буде тих 4-5 кв.м.зараз платять 240-300гр.н. то що для спокою свого не заплатять600-750.нам "мєлочь",а начальнікам приємно.а вкого більші контейнери то ті багаті. заробляють багато ,більше всіх хочуть.хай частину здають в оренду облспоживспілці(горгут на зборах колись таке говорив),а обрєзка то добро -менше грошей платити буде за аренду.вот тільки за яку(цифру).от така вона логіка шулєра з ківерець,дєдушка відчув смак,в раж війшов...групкі послушних овець ринок формує...хай апуть,аби не били-лозунг над входом в ринок скоро повісить.він навіть договір з міськрадою не вважає за необхідним до виконаня.а знами хоче заключити такій договір по якому ми будем перебувати в нього в податковому кодексі тігіпка.любі суми треба платити бо начальник так рішив.я вже не кажу про ті горе реконструкціїї з космічними смєтами.ринок при тому він каже в міськраді що збитковий...60 грн.квм. асфальта збитково.туда входить з послуг легке підмітання.а якже ювант приміщення 48 грн.квм. з опаленням зімою,ринок калинівській (чернівці) 40 грн.м.кв.дєдушка на пенсіїї хоче на кіпрі жити.за два роки дотяне..
Відповісти
Раз цей сілюх горгут не бачить конфлікту,треба його показати.В угодах зазначено,що розірвати достроково можливо після того,як три місяці орендар не сплачує за оренду.Не платіть ДВА місяці, потім сплативши,не платіть ще два місяці.Так протягом року.Поясніть письмово,чому ви це робите,складіть свої вимоги.Більш ніж впевнений,що ця мерзота буде інакше ставитись до підприємців і уважніше слухати стане.Подібних слимаків лякає тільки відсутність бабла.Бо якщо воно вчасно не привезе куди слід кеш його викинуть,як використаний г.. ой, презерватив.
Відповісти
КОГО ВЖЕ СЮДИ ЗВАТИ, ЩОБ ЗРЕШТОЮ ПОБАЧИЛИ ЦЕ КИДАЛОВО? ТО ЯКЩО ГОРГУТУ НЕ ТРЕБА УМОВИ ПЕРЕД МІСЬКРАДОЮ ВИКОНУВАТИ ТО ЧОМУ МИ ПОВИННІ НА ЙОГО ЗАБАГАНКИ РЕАГУВАТИ? АНАРХІЯ МАТЬ ПОРЯДКА...
Відповісти
Не хочуть наводити порядок, не вигідно. Нехай би хоч Ломагу вернули на миісце ХАМА, з ним ми і не чули про ті перевірки, отже це був хазяїн ввіреної йому території, певно грошей стільки на відкати не роздавав, бо арендна плата у нас була меншою .А цьму по барабану - гроші ж не свої роздає.
Відповісти
Тепер може й вернуть, адже кінець ХАМА вже наступає на п'ти...
Відповісти
Останні новини
Договір із облспоживспілкою можуть розірвати
17 квітень, 2013, 10:34