Луцьк відрізають від Львова, – АМоРе

Луцьк відрізають від Львова, – АМоРе
"Львівська залізниця" вдруге планує залишити Луцьк без залізничного сполучення зі Львовом, Іваном-Франківському та Чернівцями.

Так, у новому розкладі, який вступить у дію 26 травня, відсутні три прямі потяги до вище названих міст, - повідомили у прес-службі ВОМГО «Асоціація Молодих Реформаторів».

Це потяги: № 667/668 «Ковель-Чернівці», № 801Л/ 802Л «Ківерці-Львів» (так званий рейковий автобус) та № 6379/№ 6380 «Ківерці-Підзамче».

Інформація підтвердилася, тому що на сайті «Укрзалізниці» неможливо придбати квитки після 26 травня на потяг Ковель-Чернівці, після 27 травня на рейковий. В розкладі також немає електрички «Ківерці-Підзамче».

У довідці головного вокзалу Луцька підтвердили, що Луцьк «відрізали» від Львова, а зі скасуванням потяга «Ковель-Чернівці», й від Івано-Франківська та Чернівців.



Тож, Асоціація Молодих Реформаторів від 18 травня розпочинає громадську кампанію «Потяг – для людей!». Зокрема, о 18:00 перед відправленням потяга «Ковель-Чернівці» розпочнеться збір підписів під зверненням до голови Волинської ОДА Бориса Клімчука та начальника ДТГО «Львівська залізниця» Бодана Піха.

Від 18 травня до 26 травня збір підписів буде відбуватися у двох місцях: о 13:00 на Театральному майдані та о 18:00 на головному вокзалі міста Луцька. Якщо упродовж тижня не відбуватиметься ніяких змін, то 26 травня о 19:00 на головному вокзалі Луцька буде проведена громадська акція «Прощання з останнім потягом до Львова!».

«Все «прощай Карпати і Львів» так можна назвати дії «Львівської залізниці». Я вкотре, як і минулого року хочу повторити: ми вважаємо абсурдом скасування єдиних потягів, які ще сполучають залізницею напряму Луцьк зі Львовом, Івано-Франківськом та Чернівцями. Це ж смішно, коли ви не можете дістатися до сусіднього обласного центру залізницею. Цього року ми будемо робити акцент знову на потяг «Ковель-Чернівці», але й боротимемося за інші потяги до Львова, які залізниця так «люб’язно» після нашої минулорічної громадської акції запустила, а сьогодні хоче скасувати», – коментує ситуацію заступник голови АМоРе Марія Доманська.

Також активісти мають намір звернутися до депутатів Волинської обласної ради із зверненням, щоб воно було розглянуте на черговій сесії 24 травня.

Не нехтуватимуть громадські діячі і можливістю звернутися до народних депутатів від Волинської області із проханням посприяти вирішенню даного питання. А саме: щоб «Львівська залізниця» не скасовувала потягів: № 667/668 «Ковель-Чернівці», (так званий рейковий автобус) № 801Л/ 802Л «Ківерці-Львів» та № 6379/№ 6380 «Ківерці-Підзамче».

Наразі, заступниця голови «АМоРе» Марія Доманська надіслала запит на інформацію, у відповіді на який чекає пояснень від «Львівської залізниці», у чому знову причини скасування потягів. Бо «минулого разу, «Львівська залізниця» заявляла, що потяг «Ковель-Чернівці» не є рентабельним, адже – малий пасажиропотік. А це була неправда. Як і сьогодні – цим потягом їздить дуже велика кількість людей. Інколи на нього неможливо просто купити квитки», – зазначила активістка.

Отож, представники АМоРЕ закликають усіх волинян:

1) Доєднатися до збору підписів. Приходити і підписуватися на Театральний майдан та головний залізничний вокзал Луцька.

2) Писати особисті звернення до начальника «Львівської залізниці» Богдана Піха. Чим більше персональних звернень, тим більша ймовірність, що потяги не будуть скасовувати. Текст індивідуального звернення за посиланням: http://db.tt/exrd9Q0Z

3) Розповідати усім знайомим про цю проблему і робити інформаційний резонанс.

Звертатися до організаторів кампанії можна за тел.: 093 873 72 80, 063 413 60 45

Нагадаємо, в травні 2012 року "Львівська залізниця" планувала скоротити поїзд "Ковель-Чернівці", але змінила свої плани після громадської кампанії учасники, якої зібрали більше тисячі підписів проти такого скорочення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На залізній дорозі до Львова немає потягів, на асвальтовій - асвальту.
Відповісти
З якою помпою минулої осені відкривали відремонтований вокзал в Луцьку, для чого? Щоб зробити музей?... Поїзди до Львова переповнені, рейковий взагалі суперзручний для пасажирів - зранку їдеш, вирішиш справи у Львові і можеш повернутись до Луцька... Борімося панове і поборемо...
Відповісти
100% згідний. Навіщо стільки вбухати у вокзал щоб він став непотрібним. Це щось на зразок технічного переоснащення облгазів за державні кошти перед тим як їх продати хлопцям-олігархам вдесятеро дешевше реальної ціни. Скоро будемо їздити на приватних залізницях.
пАкращення!!!
А якщо з першого червня туалети в швидкісних поїздах стануть платними...ну що ж...українці не шукають легких шляхів - будемо дзюрити з вікон!!!
Відповісти
Майте совість! Навіщо той вокзал будували. Як добиратись на Львів? Залиште хоч один потяг!!!!
Відповісти
і справді нафіга нам такий вокзал зробили модний гроші вбугали і площу зробили?! Гроші на вітер. Чи може для туристів? Яких у нас аж забагато. А потяг Ковель-Чернівці і справді легендарний. Другий раз його хочуть закрити. А раніше то був поїзд Брест-Чернівці а ще раніше Мінськ-і якесь румунське місто (ну теж через Чернівці їхав). На цей поїзд завжди охочих є коли їхав то там завжди всі білети були розпродані. Добре що хоч дизелів не повідміняли для дачників в сторону Горохова. а навіщо тоді Климчук із тим Піхою відкривали той вокзал? мабуть перед виборами показати що партія може і працює на благо когось а не для людей. львів дорогу до Луцька асфальтну робити не хоче тепер ще рейси відміняють. Так що недарма ми тих львовянів і не любим. А за що їх поважати?
Відповісти
Та ще через наш вокзал ходив поїзд Львів-Сант-Петербург а тепер його кинули через Рівне. Дорога на львів ще стара із деревяними шпалами. ніхто її робити нову не буде. недарма Луцьк апендиксом називають. скоро той вокзал нікому не потрібен буде. Добре що хоч ковельскі рейси заходять.
Відповісти
Та не хвилюйтесь ви так. Зате відкриють кілька рейсів на Донецьк, Луганськ, Харків. Будете вивчати рабський досвід голодупих східняків. Та і на ПеРдунівські мітинги до Києва, за Юдиною копійчиною легше буде добиратись Галицьке вільнодумство полішукам лише шкодить.
Відповісти
Тепер ні машиною ні потягом у Львів не потрапиш. Ех, прощавай Галичина!
Відповісти
львівці офігели.
Відповісти
а чому немає нікого о 13:00-10 на Театральному майдані як пише в статті??? тобто ніхто підписи так і не збирає?
Відповісти
Всі "ПОПЕРЕЧНІ" дороги самі ліквідуються від старості. Ремонтувати будуть тільки "ПРОДОЛЬНІ" (типу Київ-Варшава). Здогадайтесь чому?
Відповісти
На тій можна більше заробити.
Відповісти
Це для того, - коли будуть "мачіть", щоб ніхто не зміг приїхати на допомогу (вчасно принаймі.
Відповісти
Що це вже таке відбувається??? Рейковий переповнений щодня!! Білети треба заздалегідь купляти, то для чого його скасовувати!
Відповісти
Останні новини
Луцьк відрізають від Львова, – АМоРе
18 травень, 2013, 16:09