Луцькрада розриває стосунки з облспоживспілкою

Луцькрада розриває стосунки з облспоживспілкою
Луцька міська рада підтримала проект рішення про розірвання договору між Волинською облспоживспілкою та Луцькою міської радою.

Відповідне рішення сесія прийняла 29 травня.

За таке рішення проголосувало 34 депутати.

Згідно з рішенням, Луцька рада вирішила розірвати договір оренди землі між Волинською облспожиспілкою та Луцькою міською радою. Оскільки договір може бути розірваний за рішенням суду, то, згідно з рішенням, представляти інтереси Луцької міської ради буде юридичний відділ.

Нагадаємо, що рішення про надання землі в оренду на 22 роки рада ухвалила у 2011 році. Згідно з одним з пунктів рішення, спілка мала б укласти договори на такий же термін з підприємцями Завокзального ринку. Втім, цього не зробила.

Конфлікт між структурою та підприємцями почав рости під час реконструкції ринку відповідно до будівельних норм.

«Земля комунальна. А таке враження, що спілка – священна корова, яку не можна чіпати», - зазначив депутат Андрій Козюра.

Серед претензій, які висловлювали депутати та підприємці до спілки, були такі: не укладені договори на 22 роки між спілкою та підприємцями, відсутність схеми реконструкції ринку, прозорого обліку безповоротної фінансової допомоги.

«У нас оголошено реконструкцію на ринку, укоротити павільйон. Просимо схему – але нічого не надають», - розповіла підприємець Алла Сівак.

Жінка каже, що якщо кілька років тому вона агітувала за надання землі в оренду саме спілці, то тепер категорично змінила свою думку. Наприклад, каже, що коли відмовилися платити безповоротну фінансову допомогу – їй відключили світло у контейнері. Такі дії вона називає «стимулятором для підприємців».

Інший підприємець Зіновія Мелянюк вказала, що підприємці бояться, що, якщо землю заберуть, то, ймовірно, спочатку земля перейде у власність комунального підприємства, потім буде оголошено його банкрутство, а згодом можливе рейдерське захоплення.

«І облспоживспілка, і ми боїмося рейдерського захвату. Коли ми підписали договір, то полегшено зітхнули. А то кожного року боїмося: переукладемо угоду чи ні», - зазначила Мелянюк.

Депутат Андрій Калахан зазначив, що про негативні наслідки співпраці зі спілкою фракція «Свободи» попереджала ще у 2011 році.

«На жаль, до нас не дослухалися. Підприємців вводили в оману, що ніби Луцькрада хоче їх на вулицю вигнати», - зазначив депутат.

«Всі зобов’язання не є виконані, а ставлення породжує той конфлікт, який є. Міст, бруківка, дах, покриття, – це все зроблено за кошти підприємців, які працюють», - підтримав його депутат Сергій Сівак.

Зрештою, більшість виступів були на користь розірвання договору оренди землі.

«Більше людей виступає за розірвання договору, що мене приємно дивує. Спілка виглядає у ролі підсудного, який вбив батька і матір, і тепер просить пошкодувати, бо він сирота», - прокоментував ситуацію депутат Андрій Осіпов.

Зрештою, саме розірвання договору відбудеться у судовому порядку.

«Будемо в суді зустрічатися», - сказала голова спілки Марта Кандиба на завершення підприємцям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 52
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
отдайте всё токарскому!!!он будет счастлив)))сраные лоточники,строят из себя купцов 1 гильдии.вначале ноги помойте......не мытые....
Відповісти
Тобі до них ніколи не дорости, бо ноги помити можна, а совість не відмивається. На відміну від вс ці люди заробляють самі,а не живуть, як трутні.
Відповісти
От якраз від ОСС прийшли в чоботах, та дякуючі цій структурі , яка виклала бруківку, змогли перевзутися в туфлі.Ці лоточники сплачують державі податок, а час поміщика Троєкурова минув.
Відповісти
Скільки податку? Скільки податку вони сплачують державі? Єдиний :) Націнку ставлять просто неймовірну...а платять податку мізер. Якби кожному із них по касовому апарату і на загальні засади оподатківння...або податок із доходів ФО - тобі б можна булоб говорити "сплачують податок"...
Відповісти
Хоча з іншої сторони люди мають роботу і роблять хоча б щось... а тут дійсно щось не те...
Відповісти
Не те , це не те слово. Хіба ми просимо щось у держави? Добре чи погано, наша біда, адже буває і густо і зовсім пусто,хіба це когось обходить? На ринку є такі, що просто ВИЖИВАЮТЬ, не всі, звичайно, але це теж ЛЮДИ.
Відповісти
у вас є ,- купляти НАШІ речі в бутіках, на порядок "дешевше"
Відповісти
А піди на наше місце, хоча твоє на порядок нижче - бо ми- ГОСПОДАРІ, а хто ти?
Відповісти
Я звичайна людина яка працює за зп і яка свого часу стикалася із "ціноутворенням" на місцевому ринку.
Відповісти
Перша група, контейнер 3 м.кв. - в місяць сплачує єдиного податку, єдиного соцвнеску, орендної плати і плати за охорону 744 гривні. Дев"ять тисяч на рік.
Не рахуючи "бесплатної" освіти для дітей і утримання батьків-пенсіонерів, що мають мізерну пенсію. А це теж негласні "податки".
Відповісти
кожного місяця із моєї зп вираховують приблизно 800 грн різних податків та внесків в бюджет (без оренди і охорони) - приблизно можете вирахувати оклад і "прикинути" скільки лишається чистими в місяць і порівняти із Вашими заробітками. Про статтю витрат яку Ви написали ("негласні податки") - вони є майже у всіх.
Відповісти
лоточники-черепашники накручивают на китайском"оригинале" 100%-200%....товар хранится в антисанитарии...и т.д....только святой человек токарский,очистит варшавку от этой мерзости....бггг...молдаван люсни
Відповісти
А ви звідки так освідомлені? До чого тут Токарський, хоч він САМ щось створив, на відміну від Горгута? Ідіть на ринок, а не чекаєте відкатів та накручуйте 200 відсотків, якщо зможете. Я підприємець, але максимальний відсоток 50 %.
Відповісти
Якби я працював на 50%, я би проспект Волі Лексусами в стопочку заставив...
Відповісти
якби все купляли з завидною регулярністю
Відповісти
рід вашого заробітку, поділіться з неосвідомленими.
Відповісти
у вас є можливість купляти чисто екологічну продукцію, а ГРОШІ є ?
Відповісти
Не розумію, чого міськрада уклала договір 2011 року, а не створила підприємство, яке б здавало землю в оренду.
Зараз виходить, що спілка платить в міськраду орендну плату за землю, а сама здає її підприємцям набагато дорожче. Для чого тут посередник? - Від цього програє і бюджет, і споживачі, бо накрутка спілки обов*язково закладається в ціну.
Відповісти
Stan211, що ж тут розуміти? Романюк Коля та бувший цар ринку друзі по життю. А ще й крім того хватає зацікавлених у міськраді. Як завжди - все на відкатах...
Відповісти
На цьому політична кар'єра Романюка завершилась...
Відповісти
Правильно він говорить ці "шмоточникі" торгують на проволці розвісивши драні джинси та труси!Ганьба-Європа сра.а!!!
Відповісти
А ви до бутіків підіть за шмоточками, а чи ви дочки Горгута? Ваше дране призначення життєве і образа на весь світ свідчить про неудавшийся життєвий шлях...
Відповісти
Що ви, задрипанці ,знаєте про неї?Ви ще не заробили самі, аби на заборі придбати джинси. Твоє "бу" , дійсно"бе", життя ще навчить...
Відповісти
Оцю статтю, очевидно, написала випускниця "найбільшого" на Волині університету? Ганьба!
Відповісти
А Ви не враховуєте оренду, транспорт, зарплату найманим робітникам і інші чинники ? Не все так просто, як здається на перший погляд
Відповісти
Горгут думав,що він цар,а з людьми треба було рахуватись.Тепер нехай судиться, він так любить судитися.
Відповісти
а навіщо враховувати, адже хто САМ нічого не заробив, - може вчити інших.
Відповісти
То він цю кралю ображену Кандибу де взяв, таке враження, що у неї відібрали іграшку.
Відповісти
на панелі
Відповісти
є не безпідставним. ми боїмось і Горгута і депутатів. Навіть невідомо, яке зло є меншим, хоч Горгут вже продав...
Відповісти
50 відсотків? ви ще скажіть що в Юванті бутік маєте, де тільки оренда на другому поверсі 7 тис грн( а ще оренду, транспорт, зарплату найманим робітникам і інші чинники), а ціни від черепашників не відрізняються (хіба що у юванті на тій самій кофтинці може бути пришита лейба за 0,5ує)купуєш дорогі речі а вони линяють як дешевка бо націнка 200-300процентів, і ще плачуть що їм мало за 1-2 роки купити квартиру і машину. В Україні погано живеться?Влада погана? та самі люди один одного розводять на кожному кв метрі.
Відповісти
Ви не маєте жодного поняття про той ринок.Я не маю бутік у "Юванті", просто павільон на ринку, але враховуючи розтрати, залишається менше, як би хотілося і зовсім не те , про що думаєте ви. А попробуйте самі.
Відповісти
Да той базар давно віджив своє.Речі низькосортні і з захмарними цінами. Вигідніше в Києві на Хрещатику пройтися магазинами, ніж вдягатись на базарі Луцька.В Львів поїхати чи Рівне вигідніше.
Відповісти
А ще вигідніше в сусідній Польщі....там дійсно речі на порядок дешевше. І не потрібно тут декому "ля-ля" розводити про бутіки в центрі...там картина не гірша чим на базарі (ІМХО)
Відповісти
візу, заплатите за дорогу - вперед!!!!
Відповісти
1. За Горгутом та ко є якась "криша" (судячи з перебігу подій сьогоднішнього дня, в очах певної кількості міських депутатів авторитет цієї "криші" впав).
2. Окремі міські депутати (чи їх "криша") будують власні плани на Варшавку (доречі для цього й ВВ створили проблеми, щоб занадто автивно Ювант не розширював і на вивільнені території не претендував);
3. Поки будуть судитись, списи об терези феміди ламати (золоті на шальки вкидати) намалюється "миротворець", котрий усуне Горгута, поставить свою людину, а підприємцям влаштує щасливе життя, котре завершиться під вибори президента із затянутим удавом на ший кожного. Можливий і інший варіант, миротворець багато обіцятиме, замінить мера в його кріслі, а ринок (точніше територію повернуту міській громаді під виглядом КП) прибере до власних рук.
Підприємці боріться за власні права, допоки ви не виступите однією силою Вас будуть "мати"
Відповісти
Здається мені хтось сказав "Фас !" і депутати, як голодні собаки на мясо накинулись на земельну ділянку. А далі як завжди в нас робиться, розділять, роздеребанять, привласнять, розпродадуть і на тому турбота про підприємців завершиться. Людина купляє в місті магазин-капітальну споруду та не може отримати землю в оренду, що була у попередника, та що говорити про те, чи підприємець, що має контейнер отримає на 22 роки в оренду земню від міської ради? Сумніваюсь.
Відповісти
ми вже отримали....Таких тварюк, щоб бачити, що земля під ногами горить і ні в чому не поступитись? То знайдемо те, де втратимо якнайменше, але цих вишвернемо точно.
Відповісти
Ваажаю дуже не вигідно комусь, щоб підприємці та їх МАФи 22 роки знаходились на землі, яка дуже приглянулась певним особам. Тому і не дали можливості та певного часу Кандибі укласти таких договорів, тобто головне питання - устранити конкурента - Кандибу та Горгута. А там далі механізм розподілу та продажу землі потрібним особам налагоджений.
Відповісти
і не збирались укладати угоду на 22 роки, тому і почалась ця катавасія - повне "кидалово" приготувала нам ОСС, про що проговорився Горгут на депутатській комісії, сказавши; "Для чого розробляти план реконструкції, якщо через максимум 5 років тут будуть 2 та 3 поверхові будівлі" Ми до останнього намагались поміняти керівництво ОСС, але Горгут,впевнений у продажності судової системи,не вважав за потрібне навіть у чомусь поступитись. От і результат...
Відповісти
ви можете уявити, що ХАЗЯЇН землі ,яка належить громаді,приніс заборону продажного суду на розгляд депутатами питання про розірвання договору з ОСС ? Про що ми говоримо--, де наш договір на 22 роки ? Ви читали примірник того договору, який Горгут нам запропонував? Та якби ви це підписали, то за 1 - 2 роки тат би ВСЕ належало цій спілочці, а вірніше- Горгуту.
Відповісти
Горгут зажерся,от і має.Чомусь з Ломагою завжди домовлялися,а це мурло забуло звідки воно вилізло.
Відповісти
торгаши!буржуи!мироеды!тьфу на вас!
Відповісти
Якщо ти не торгаш,чого на цьому сайті лазиш?Лежи на дивані,та пиво потягуй,якщо не хочеш з штангель-циркулем за станком стояти.
Відповісти
це ти, бо вони себе почувають добре.
Відповісти
Кандиба по " Юванту", та ідіотка каже : "що хотіли , те й мають." Дурдом, ще тупа не зрозуміла, що МАЄ вона. Уявіть, який дибілізм, тупа підстилка до свідомості не дійшла.
Відповісти
вона не блондинка? Краска для волосся всеодно подіяла на розумові здібності.
Відповісти
розриваються у сім'ї, а це так, справедливість неочікувано нагрянула. Можливо, комусь вигідна, але якщо інтереси підприємців співпадають - навіть цікавою.
Відповісти
що горгони не ждали такого сюжету - офігєть !!! Приволокли , ВДУМАЙТЕСЬ, ЗАБОРОНУ суду ставити питання про розірвання оренди з ними. То хіба вже депутати геть себе не поважають, щоб цьому собаці не дати по наглій морді.
Відповісти
Цим він буде діставати далі, але турбот у нього збільшилось, бо тепер ще і в темницю є ВЕЛИКИЙ шанс потпрапити. Отже правильно буде, якщо всі отримають те , що заслужили. ЯКБИ ВИ , ЛЮДИ, ЧУЛИ ЯК ВОНИ ВІДНОСИЛИСЬ ДО ПІДПРИЄМЦІВ !!!!! результат очевидний, бо їх ЛЮТО ненавидять буквально ВСІ.
Відповісти
коли то скінчиться? служб всяких у нас не злічити, то невже нікому не цікаво там розібратись? Людину за 2 кг. риби посадили, а тут пишуть про сотні тисяч.
Відповісти
Останні новини
Луцькрада розриває стосунки з облспоживспілкою
29 травень, 2013, 15:36