Через бездіяльність Верховної Ради на Волині «тоне» село?

Через бездіяльність Верховної Ради на Волині «тоне» село?
Серед причин підтоплення будинків мешканців села Нова Лішня Іваничівського району голова райдержадміністрації Лідія Томашевська (на фото) назвала блокування Верховної Ради.

Таку думку вона озвучила під час перекриття селянами автошляху Іваничі – Нововолинськ, - повідомили у прес-службі ВО "Свобода".

12 червня мешканці села Нова Лішня Іваничівського району Волинської області понад три години заблокували рух по автошляху Іваничі – Нововолинськ.

Таким чином вони намагалися привернути увагу місцевої влади на підтоплення їх садиб та земельних ділянок, яке триває вже 3 місяці, проте вперто ігнорується керівництвом Іваничівської РДА.

Особливо ситуація загострилася останнього тижня, коли вода дісталася до підвалів будинків. Звернення до райдержадміністрації ефекту не дали. Тому селяни буди змушені вдатися до радикальніших методів тиску на владу.

"Проте, замість того, щоб звернути увагу на проблему мешканців Нової Лішні, влада спочатку наслала на них міліцію і через правоохоронні органи почала погрожувати кримінальною відповідальністю", - кажуть у ВО "Свобода".

Лише після майже трьох годин з початку акції на місце події прибула голова Іваничівської РДА Лідія Томашевська.

"Однак, вона не поспішала вирішувати проблему по суті, а почала шукати винних у підтопленні. Ними Лідія Томашевська назвала сільського голову Нової Лішні, який не забезпечив водовідведення коштами сільського бюджету. Також вона звинуватила у підтопленні села блокування опозицією роботи Верховної Ради, оскільки та, мовляв, має виділяти кошти на вирішення проблеми. Після цього посадовець покинула місце події", - стверджують свободівці.

"Таким чином, влада Іваничівського району вкотре продемонструвала свою некомпетентність і управлінську безгосподарність, ігнорування проблем громади. Адже у бюджеті сільської ради просто немає відповідних коштів на спорудження системи водовідведення. Також існує проблема неякісного стану водопроводу, якому вже понад 30 років і який проходить біля села. Для оперативного вирішення проблеми потрібно створити спільну комісію з представників районної влади, міста Нововолинська та села Нова Лішня. І вже тоді шукати джерела фінансування", - прокоментував ситуацію керівник фракції ВО "Свобода" у Іваничівській райраді Віктор Вілентко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Селяни правильно роблять. Свою думку треба відстоювати. Ато за народ думають тільки під час виборів.
Відповісти
А Сволота не може організувати екскаватор та прорити рів?
Відповісти
я думаю що якийсь "рачок" у Іваничах можна найти і це зробити.
Відповісти
Ти думаєш що пишеш? РИГІанали бюджет пиляють, землю захвачують, своїх виборців бидлом обзивають, а по-твоєму в цьому винна Свобода? Є влада нехай працює, а не прикривається опозицією та ПАпередниками. Але ж стецько як і ПР пукнув щось своїм грязним ротом і радіє.
Відповісти
Нащо владі те село,аби їхні маєтки не затопило.Шукаєте гроші...? Поки будете шукати водо сама зійде.
Відповісти
Томашевська вчергове показала свою бездарність на посаді керівника. хоча рівень її запопадливості у справі служіння ПР вражає. це й допомагає триматися на плаву. Лідочка ти б краще Іваничі трохи причепурила, а то село ще те. хоча ніби розташоване непогано.
Відповісти
Останні новини
Через бездіяльність Верховної Ради на Волині «тоне» село?
13 червень, 2013, 08:08