На Волині селяни перекрили трасу. ФОТО

На Волині селяни перекрили трасу. ФОТО
Мешканці села Нова Лішня, що в Іваничівському районі, 12 червня перекрили трасу в напрямі Іваничі ‒ Нововолинськ.

Сформувавши живий ланцюг, селяни не пропускали авто в жодну із сторін дороги, ‒ пише ПроНовік.інфо.

За словами учасників, таким чином вони намагаються привернути увагу влади до проблеми підтоплення у їхньому селі.

Як розповідають лішнянці, причиною підтоплення, ймовірно, є прориви труби нововолинського водогону, яка проходить близько села. Вони нарікають на безгосподарність нововолинської влади у цьому питанні.

Замість міського голови Віктора Сапожнікова на місце події прибув один із його заступників Едуард Савік та начальник «Нововолинськводоканалу» Володимир Озімчук.

Вони версію про пориви водогону відкидають. Савік та Озімчук вважають, що можливий порив одразу було б видно, бо тиск у трубах високий і вода б’є ключем з-під землі у таких ситуаціях.

З Іваничівського району на місце події прибула голова райдержадміністрації Лідія Томашевська. У розмові з мешканцями вона зазначила, що проблема підтоплення не є новою для цього села, але так гостро ще ніколи не стояла. На думку Томашевської, тут відіграють роль і шахти навколо Нововолинська.

Голова райдержадміністрації порадила селянам якомога швидше братися за побудову колектора для водопониження, проект якого уже зробила сільська рада, але, попри наявність у неї коштів, зволікає з початком будівництва. Томашевська запевнила селян, що це питання розглядатиме також прокуратура району і облдержадміністрація.

Аналогічна проблема із підтопленням стояла кілька тижнів тому у ще одному селі Іваничівського району – Литовежі, що теж знаходиться неподалік від Нововолинська. Там вирішення проблеми йде до завершення, оскільки ведеться поновлення роботи меліораційного каналу, який був засмічений.

За словами сільського голови Литовежа Івана Іванчука, ситуація тут була ще більш кричущою, ніж нині у Новій Лішні. Мешканці навіть на вулицю вийти не могли, бо вода стояла вище колін.

Настільки ж швидкого рішення проблеми у селі Нова Лішня ніхто не обіцяє. По-перше, там відсутні меліораційні канали, а колектор для водопониження ще не збудовано. По-друге, там існує питання взаємодії Іваничівського району та міста обласного підпорядкування – Нововолинська, чий водогін розташований поряд із селом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось вони, гидкі чиновницькі рила. Свинячі, вгодовані.
Відповісти
от дебіли. Водії тут при чому?
Відповісти
Дійсно дебіли.Є ж міська і районна влади,а водіям страдай через якихось тупоголових селян.
Відповісти