«Якщо не приїдуть, це буде катастрофа» , – польські фермери про сезонних робітників з України

«Якщо не приїдуть, це буде катастрофа» , –  польські фермери про сезонних робітників з України
Голова польської Асоціації переробників фруктів та овочів Анджей Гайовнічек розповів про наслідки, які можуть чекати на галузь, якщо в найближчі тижні працівники з України не приїдуть до Польщі.

Про це Yavp.pl з пoсиланням на “Укрінформ”.

Гайовнічек підкреслив, що польський ринок праці залежний від трудових мігрантів з України, а в сезон збирання фруктів та овочів їх потрібно “сотні тисяч”. Інакше зібрати урожай буде дуже складно.

“Польща є величезним виробником продуктів харчування, одним з найбільших в Європі. Скажімо, ми найбільше в ЄС вирощуємо печериць тощо. Тож якщо працівники з України не приїдуть, це буде катастрофа. Те, що буде вирощено в полях, пропаде, оскільки не буде кому збирати”, - заявив голова польської Асоціації переробників фруктів та овочів.

Він також додав, що вже через три тижні фермерам загрожують значні втрати у випадку відсутності робочих рук. Відтак не виключено, що можуть виникнути протести. За словами Анджея Гайовнічека, поляки, навіть безробітні, аж ніяк не зможуть замінити українців на сільськогосподарських роботах.

“Не кожен погодиться працювати в полі, у холодильних приміщеннях, адже це – тяжка праця. Зрозуміло, що всі хотіли б сидіти в офісах. До виконання тяжкої фізичної роботи немає багато охочих”, - сказав Гайовнічек.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не всё коту масленица! Ґонорових панів давно пора назад на грішну землю опустити і нижче...
Відповісти
Треба "пшеків" призимлити, а то, здається, відчувають себе ПАНАМИ.
Відповісти
"приземлити" тим що сезонні робітники до них на поля не приїдуть, бо не мають де у себе заробити? Я думав, що авторитет можна було б кращою економікою, зарплатою, рівнем життя заробити, кращою освітою, медициною! Але виходить то все навпаки! Те що пару тисяч людей до них на поля не приїде нічого страшного з ними не станеться, це голос фермерів! А у Польщі є багато фаприк, заводів, потужностей виробництва. Так що у себе порядок наводьте, а не комусь процвітати заважайте! Вже одна така держава по сусідству є, яка сама не може нормально жити і другим не дає!
Відповісти
Шкода панів - вперед раком стояти! До речі, самі поляки не їдять своїх фруктів - овочів і дітям своїм не дають. Все на експорт, особливо в рф.
Відповісти
як припекло - то й Бандеру ніякий Пенісчек не згадує !..
Відповісти
Останні новини
«Якщо не приїдуть, це буде катастрофа» , – польські фермери про сезонних робітників з України
11 травень, 2020, 21:10