Максим Степанов прокоментував думки «диванних експертів» щодо статистики захворюваності на COVID-19

Максим Степанов прокоментував думки «диванних експертів» щодо статистики захворюваності на COVID-19
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов прокоментував думки коментаторів у соцмережах, які стверджують, що ріст захворюваності на коронавірус в Україні пов’язаний лише з тим, що збільшилася кількість тестувань.

Про це міністр Максим Степанов говорив під час онлайн-брифінгу 27 червня.

«В країні є багато «експертів», які коментують усе, починаючи від макроекономічних показників, футболу та медицини. Такі «експерти» говорять, що ріст захворюваності на коронавірус пов’язаний виключно зі збільшенням кількості тестувань», – каже Максим Степанов і відразу пояснює, що дійсно, кількість тестів, які медики роблять за добу збільшилася. З початку квітня їх було всього 200 -300 тестувань на добу, зараз порядком 12-ти тисяч.

«Хочу пояснити, що окрім збільшення кількості тестувань ми спостерігаємо збільшення кількості звернень людей із симптомами хвороби, збільшення кількості випадків госпіталізації, як результат – ріст захворювання на пневмонію», – Максим Степанов зазначив, що така хвороба має сезонний характер, тож ситуація доволі нестандартна для кінця червня, але, за його словами, люди стали більш свідомими і почали частіше звертатися до лікарів.

Зауважив, що коли у травні МОЗ почало послаблювати карантин і здійснювати перехід до адаптивного, то кількість захворювань на пневмонію сягала 230 – 500 випадків на добу, кількість збільшилася чи не втричі від початку пандемії.

Максим Степанов каже, що у МОЗ і надалі дотримуватимуться стратегії на збільшення кількості тестувань. У плані також – акцент на навчання нових фахівців, покупка обладнання та відкриття лабораторій.

«Для того, аби зупинити розповсюдження хвороби, потрібна ваша допомога, українці», – звернувся Степанов під час брифінгу: «Потрібно одягати маску в людних місцях, це ж не важко, зберігати соціальну дистанцію, коли заходите в супермаркет, та триматися на відстані. Чому це важливо? Знижується ризик інфікування», – вкотре наголосив міністр.

Нагадаємо, що станом на ранок 27 червня в Україні зафіксували 42 065 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1110 летальних, 18 701 пацієнт одужав. За добу виявили 948 нових випадків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тобто,своїми словами він підтвердив правдивість того,що говорили "диванні експерти" протягом усього карантину...Браво!!!
Відповісти
Останні новини
Максим Степанов прокоментував думки «диванних експертів» щодо статистики захворюваності на COVID-19
27 червень, 2020, 10:40