Скільки держава заплатить за народження дитини в 2020 році*

Скільки держава заплатить за народження дитини в 2020 році*
Одне з найактуальніших питань для матерів – грошове забезпечення для новонародженої дитини від держави. Розмір виплат змінюється з року в рік, тому дуже важливо стежити за станом індексації та списком необхідних документів. У 2020 році в Україні матері гарантовано зможуть отримати 41 тисячу гривень, однак не цілою сумою, а упродовж декількох місяців чи навіть років (зазвичай – 36 місяців).

Виплати для новонароджених

У перші дні після народження дитини батьки зможуть написати заяву і подати до відділу соціального захисту у своєму місті чи селищі. Через кілька тижнів на рахунок надійдуть перші 10 тисяч гривень з одноразової виплати для забезпечення немовляти всім необхідним.
Потрібно для початку зібрати пакет документів:

• заява відповідного зразка;
• довідка про доходи батьків або опікуна;
• копія свідоцтва про народження;
• довідка про місце проживання дитини.

Решта суми, яку складає виплата на дитину у 2020 при народженні, виплачується протягом 36 місяців рівними частинами по 860 гривень чи дещо більше. Варто зауважити, що неважливо, яка за рахунком дитина з’явилася в сім’ї – перша або п’ята – розмір грошової допомоги буде абсолютно однаковим. Звернутися в соціальну службу для нарахування виплат можна не пізніше ніж через 12 місяців після народження дитини. Пізні по датах заяви розглядатися не будуть.

Додаткова допомога одиноким матерям

На більшу суму можуть розраховувати матері, які виховують дитину самостійно. Сім’я може отримувати додаткову щомісячну надбавку в 600 гривень. Крім того, такі діти користуються додатковими привілеями – продуктовими наборами, першочерговим медичним обслуговуванням.

Кожна подана заява продовжує грошову опіку від держави на 12 місяців. Якщо немає підстав її припиняти, соціальна служба продовжує здійснювати виплати на рахунок матері дитини до 18 років. Якщо дитина продовжує навчатися у вищому навчальному закладі і не має достатньої підтримки з боку сім’ї, то подібні «аліменти» від держави можуть тривати навіть до 23 років.

На більш високі виплати можуть розраховувати інваліди і діти, які потребують постійного лікування і медичного контролю. Також сфера соціального законодавства України передбачає захист дітей з неблагополучних і багатодітних сімей, які отримують додаткові виплати в розмірі 1000 гривень. Якщо в сім’ї вже є дитина з інвалідністю, то виплати на другу будуть скорочені на 50%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.