Потрібні гербіциди захистять культурні рослини від будяків*

Потрібні гербіциди захистять культурні рослини від будяків*
Заростання посівних площ будяками призводить до 30% втрат врожаю культурних рослин. Щоб цього не відбувалося, варто використовувати спеціальні гербіциди. Купити таку продукцію для своїх полів та городів ви зможете у магазині Укравіт за посиланням https://ukravit.com.ua/ru/gerbitsidi/, на сайті.

Що є в асортименті

У магазині ви зможете купити гербіциди в залежності від призначення. Відповідно до цього всі вони поділяються на такі, що використовуються:

1. За розподілом на сезони.
2. За методом впливу.
3. За строками внесення.

У першому випадку гербіциди в магазині продаються суцільної та селективної дії. Суцільної дії речовини дуже сильні, бо впливають на всю будову будяків. Це може зашкодити розвитку культурних рослин. Тому речовинами краще користуватися ранньої весни, коли культури ще не дали всходів, та восени, коли вже відбулося дозрівання.

Селективні гербіциди діють вибірково на самі будяки, не завдаючи шкоди культурним посадкам. Тому можуть використовуватись під час їхнього розвитку.

За методами впливу у магазині ви знайдете гербіциди для зрошення грунтів, системні, що повністю руйнують будову багаторічних будяків, та контактні для однорічних рослин, що руйнують лише їх зелену надземну частину.

За строками внесення ви зможете купити гербіциди, які слід вносити або до всходження будяків, коли тільки прокльовується насіння. А також такі, що розприскують, коли будяки вже зійшли і почали рости.

Коли застосовуються гербіциди

Гербіциди Укравіту доцільно використовувати щодо однолітніх та багаторічних будяків. Проникаючи у середину рослин, вони руйнують її будову, знищують коріння, стовбур та листя будяків.

Відповідно до призначення, ви зможете використовувати спеціальні діючі речовини для знищення:
• осоту,
• пирію,
• кульбаби,
• полину,
• пастушої сумки тощо.

При цьому в більшості випадків обробка гербіцидами не впливає на стан культурних рослин. Вони повноцінно ростуть і розвиваються, плодоносять. Після обробки посівних площ речовини не відкладаються у грунті, не шкодять навколишньому середовищу, не накопичуються у різних частинах культурних рослин.

Гербіциди варто застосовувати під пшеницю, жито, кукурудзу, соняшник, бобові, картоплю, посіви репи та льону. Також вони можуть застосовуватись на великих присадибних ділянках, де полоти будяки нераціонально.

Особливості гербіцидів


Які б гербіциди ви не вибрали, варто враховувати їх особливості. Так, при внесенні діючих речовин варто звертати увагу на:
1. Відповідне дотримання дозування.
2. Фази розвитку будяків.
3. Активність їх росту та розвитку.
4. Особливості грунтів, де знаходяться посадки.
5. Кліматичні умови.

Вносити будь-які речовини, що винищують бур’яни на полі чи в городі, слід після гарного поливу. Бажано вибирати вечірній час або пасмурну погоду (якщо обробка проводиться вдень). Коли ви приймаєте рішення використовувати гербіциди суцільної дії, то краще зрошувати ними грунти у теплу погоду, коли температура на дворі не менша за 10 градусів.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.