Фестиваль на джипах. ФОТО. ВІДЕО

Фестиваль на джипах. ФОТО. ВІДЕО
Поблизу Хрінницького водосховища на Рівненщині 6 липня відбувся міжнародний фестиваль джиперів, позашляховиків та квадроциклів «JEEP Fest».

Дійство відбулося вже втретє й зібрало чимало глядачів та учасників з Волині та Рівненщини, - йдеться в сюжеті Першого національного.

Багнюку місили якраз на межі двох областей. Фестиваль був аматорським: організатори на цьому наголошують окремо. Жодного професійного гонщика на перегонах команди не представили.

Довжину траси тут не вимірювали. Болотяна місцевість – головне випробування.

«Досить багато води і є ділянки, які досягають до півтора метра глибини. Є невелика спецділянка, але на ній вибрали все: і глину, і воду, і болото. Болото там в кутку, як трясовина», – каже співорганізатор фестивалю Ігор Прадійчук.

На цих змаганнях «швидка допомога» – трактори та бульдозери. Лише кілька автомобілів обійшлися без допомоги. Кожен екіпаж, який вибирався з трясовини, глядачі вітали бурхливими оплесками.

Перемогу здобули учасники з Ковеля. Свою машину вони ніжно називають «котлеткою», бо конструювали авто для перегонів самотужки.

Змагання позашляховиків нині – явище звичне. Організатори «JEEP Fest» переконані: родзинка цих перегонів – участь лише аматорів.

«Якщо ми будемо сюди запрошувати професіоналів, любителям буде нецікаво. У цих змаганнях брали участь ті самі екіпажі, що і минулого року. Але машини в них більш серйозні. Тобто наступного року нам доведеться підготувати більш серйозну трасу», – зазначив головний суддя фестивалю Олександр Кравченко.

Грошова винагорода переможцям – 3 тисячі гривень. Із них автогонщики, які стали призерами, виділяють дещицю на прибирання території.



Фото Петра Августиновича з Facebook


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вот эти настоящие джипы-внедорожники, а не гламурные жоповозы за 100 штук зелени, обвешанные понтами из хрома.
Відповісти
LC 200 пройшов би не гірше.
Відповісти
підтримую....
Відповісти