Піца Маргарита – історія легенди*

Піца Маргарита – історія легенди*
Яка піца є найсмачнішо? З цього приводу можна довго сперечатись, та більшість впевнено відповість, що – «Маргарита». Страва, створена за традиційними рецептами має незвичайний смак та неймовірну історію походження.

Батьківщиною піци вважається Італія, хоча, якщо подумати, схожі вироби споживали греки і навіть вікінги, проте саме їжа неаполітанців отримала назву «піца». Її готували з найрізноманітніших продуктів, фактично з того, що можна було знайти у домі, тож споживали піцу переважно громадяни з низьким рівнем достатку. Вони робили її для себе і продавали на площах і вулицях.
В 16 столітті до Італії завезли томати. Пройшло ще близько 100 років перш ніж італійці зрозуміли, що їх споживання не приносить шкоди. Зараз «золоті яблука» відмінно доповнюють безліч рецептів – традиційних та не дуже. Минуло ще кілька віків і почали з’являтися перші піцерії, а наприкінці 19 століття світ «побачила» славнозвісна «Маргарита».

Подарунок для королеви

Є одна цікава історія, а можливо легенда про те, як була придумана піца «Маргарита». В 1889 році Неаполь відвідав король Умберто I. Разом з ним була і Маргарита Савойська. Гурманів зацікавила місцева кухня. Звісно, вони не змогли залишити без уваги піцу. Готував для монархів справжній майстер – Рафаеле Еспозіто. Він запропонував декілька варіантів і, один із них особливо вразив пару. Не дивлячись на минулі роки, список інгредієнтів для цієї страви залишається незмінним:

• помідори;
• моцарела;
• свіжий базилік.

Все так просто, та неймовірно апетитно. Окремо можна відмітити надзвичайно вдалу комбінацію кольорів: білий, червоний і зелений. Вони нагадують італійський прапор. Піца з патріотичним забарвленням була названа на честь королеви, та минуло ще близько століття перш ніж її змогли спробувати в Європі, а нині будь-хто може замовити піцу у Львові.

Бажаєте поласувати пікантною стравою? Вона не розчарує, звісно, якщо буде приготована справжнім майстром. Лише він знає всі секрети рецептури й обов’язково буде використовувати найсвіжіші продукти, а також найніжніший сир та найсоковитіші томати Це суттєво впливає на якість їжі.

Скористайтеся доставкою піци у Львові, адже це так зручно. Кур’єр привезе свіжу та ароматну страву прямісінько додому чи в офіс. Вам не доведеться витрачати час на пошуки продуктів чи працювати на кухні наприкінці насиченого дня. Лише один дзвінок і, піцайоло із задоволенням приступить до своєї улюбленої справи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.