Військовий полігон на Волині потерпає від безгосподарності. ФОТО

Військовий полігон на Волині потерпає від безгосподарності. ФОТО
Є під Володимиром-Волинським полігон. Зрештою, таким він був колись – важливим стратегічним місцем навчань військових у регіоні, близькому до державного кордону.

Тепер же там – бур’яни і суцільні можливості для зловживань.

До прикладу, в Акті інвентаризації земель оборони на території Володимир-Волинського району від 3 квітня 2013 року йдеться: у районі військовим належить 6583,38 гектара землі – вони мають спеціальний статус «землі оборони» і знаходяться в повному розпорядженні армії.

Так от, виявилося, що за призначенням використовується… тільки 1 тисяча 629 гектарів! Решта – 4 тисячі 955 гектарів – або просто заростають бур’янами, або є місцем для зловживань.

Наприклад, перевірка виявила: місцеві жителі організували на території військового полігону цілі кар’єри з незаконного добування піску.

Щодо використання Володимир-Волинського полігону, який займає 6 тисяч 133 гектари, тут, згідно з інформацією керівництва Волинської ОДА, яку те надавало Міністерству оборони України, «виявлені численні факти порушення земельного та природоохоронного законодавства, зокрема в частині псування земель та незаконного використання природних копалин місцевого значення без проведення рекультивації земель, використання земель не за цільовим призначенням».

Натомість військові запевняють: Володимир-Волинський військовий полігон активно використовується «для бойових навчань військ полігону».

«На даний час на всіх навчальних об’єктах проводяться планові заняття по плану бойової підготовки та застосовуються різні види зброї та озброєння» – повідомляв 3 квітня цього року начальник КЕВ Володимира-Волинського підполковник Володимир Лєсков.

Фотокор ВолиньPost відвідав територію полігону. Як виявилося, хащі, безгосподарність, стихійні (чи все-таки кимось контрольовані?..) піщані кар’єри на цьому «стратегічному» об’єкті особливо ніхто і не приховує…

























Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 45
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та блин, радуйтесь, что у вас ничего не ползает, не летает и не взрывается. Хотите второй Яворов?
Відповісти
Шановний VSC (із значком коноплі, це після неї Ви так порадувались)! А хащі, безгосподарність, стихійні (чи все-таки кимось контрольовані?..) піщані кар’єри на цьому «стратегічному» об’єкті - на наших волинських родючих землях, які перетворили на смітники просто неба Вас також радує?! А ми, волиняни, залишаємо це у спадок нашим дітям і внукам!
Відповісти
Так тут у Володимирі всі знають, шоб вкрасти машину піску треба королю Саганюку заплатити.
Відповісти
О нарешті добралися. Вже давно треба було цим зайнятися. Ну побачили вже.
Відповісти
товариші військові тунеядці! На Україні, слава Богу, більше півстоліття не було війни. Ви встигли за цей час поміняти три покоління військових пільговиків, які за такий срач, як на цьому полігоні, отримали з податків простих трудяг безплатні квартири, воду, газ, обмундирування, сухпайки та інші блага. Тож потрудіться за це хоча б навести елементарний порядок на своїй території. І радіти з того, що там нічого не літає, нема чого. Бо принцип "і сам не гам, і другому не дам" - не найкраща риса поліщуків. Та й кому потрібна така армія? Кого вона захистить?
Відповісти
Добре, що нарешті хоч хтось зацікавився хоч обговоренням цієї болючої для нашого міста теми!!! Ще б по телебаченню показали, та на всю Україну, який "стратегічний" об"єкт біля кордону зустрічає іноземців! Тоді може і прокуратура зацікавиться?!
Відповісти
Це якийсь жах! Нарешті наша влада взялась за це беззаконня.Може нарешті прижмуть цих крадіїв...
Відповісти
Куди ж дивиться військова прокуратура? Можливо і вони в долі? Стільки ж років і скільки грошей в кишенях?! Сподіваюсь тепер це беззаконня припиниться.
Відповісти
Гроші в кишені олігархам, а не в бюджет. Полігон загубили. Що ж це робиться?! Які навчання? Це ж спавжній магазин піску!!! Роздерибанили все!!! Сподіваюсь контролюючі органи і наша влада розберуться нарешті і прикриють цю "лавочку"!!!
Відповісти
Це вже не перший рік. Шкода, що так все розвалюється(. А винних потрібно наказати.
Відповісти
нарешті!
хоч хтось звернув увагу на цей безлад... хоч в когось совість совість прокинулась
а то як красти і наживатись, то всі можуть і мають величезне бажання
Відповісти
Семе цікаве, що потім всі жаліються що немає коштів на відновлення...бідні-нещасні....
Відповісти
Фото та безгосподарність вражаючі.Як можна було так господарювати щоб зробити на цих землях смітники? Дуже боляче дивитись на це все. Дуже добре що з"являються такі статті і люди можуть висловити свою думку-можливо хтось прислухається і наведе порядок.
Відповісти
Без подиху і слова вічного Саганюка в межах Володимира нічого не робиться.А тут не виняток.На пісочку не погано можна заробити!
Відповісти
товариші військові, нема у вас ні за що стріляти, ні на чому по тих полігонах їздити! Віддайте такі землі в руки справжніх господарів! Самі ж будете мати, що їсти, та й людям робота буде!
Відповісти
Давно треба було припинити цей безлад. А землі замість того, щоб забурянювати та засмічувати, віддати у сільськогосподарське користування
Відповісти
Уважаемые товарищи военные! Был Союз, был полигон, и он использовался по свому прямому назначению! Но вот уже двадцать лет, с каждым годом эти земли действительно стали местом незаконного обогащения "пещаных" королей да огромным мусорником! Но ведь это же не дикие земли и мы с вами не дикие люди! Не будьте врагами своей земли, врагами Украины, отдайте эти земли сельському хозяйству! и тогда наши земли станут колосящейся нивой, а не мусорной свалкой да незаконным карьером!

Відповісти
Давно пора навести порядок з цими землями і віддати їх у користування територіальній громаді, щоб використовувала їх за призначенням та навела елементарний порядок, а то розвели бардак, а ще й військові називаються
Відповісти
Потрібно навести порядок з землями військового полігону
Відповісти
Досить актуальна стаття!!! Це питання наболіло у багатьох районах на Волині. Сподіваюсь, правоохоронні органи матимуть свою думку стосовно :"псування земель та незаконного використання природних копалин місцевого значення".
Відповісти
Землю гарному господарю!!!!!!
Відповісти
Обов'язково портібно вилучити та навести порядок!
Відповісти
Побачене дуже засмучує. Це 6 тис.133 га землі. Вражаєшся цій безгосподарності, навіть злочинній недбалості, з якою використовується ця земля. Не санкціонований вивіз піску з території, запущені, зарощені бур’яном ділянки землі. А де ж господар? На що він дивиться? Адже земля це найцінніший скарб нашої країни. Хороший господар давно перетворив би цей полігон в джерело наповнення місцевого бюджету в інтересах людей або займався розвитком сільського господарства.
Відповісти
Треба навести лад на Військовий полігон, і закріпити за ним господаря.
Відповісти
Був я на тому полігоні, видовище постапокаліптичне. Але розумію чому вояки так за нього тримаються. Там торгують піском бо більше вкрасти в армії нічого, а красти у армії не відвикли ще з радянських часів.
Відповісти
Розберемся. Накажем дєжурного по палєгону єфрейтора Саганюка. Прєкратим бєзобразие до понедєлка, а дальше по новому. Ми ж воєнниє, високіє, тупиє і здоровєнниє.
Відповісти
Що, сказати?
Однозначно, землі, які належали військовим частинам, що припинили своє існування за роки незалежності, потрібно передавати територіальним громадам, адже юридично відповідають за господарювання на цих землях військові, але на цих землях кіт не валявся. Тільки процвітає безззаконня на цих територіях. Питання - хто, кому і скільки, повинні задавати правоохоронні органи до тих військових чинів які причетні до цієї проблеми.
Краще передати землі громадам, які можуть господарювати на цій землі, а не красти і знищувати надбання майбутніх поколінь.
Відповісти
Якщо запалюють свічки, значить це КОМУСЬ потрібно! А ця "комуся" свого не упустить.
Відповісти
Вражаюча безгосподарність.Невже в країні мало контролюючих органів для виявлення і покарання винних у доведенні до такого стану державного майна.
Відповісти
Вилучити землі з користування Міністерства оборони.
Відповісти
Хороші гроші "водяться" у Володимир-Волинському районі ! Віддайте землю та майно дійсним господарям тоді може появляться гроші і в місцевих бюджетах.
Відповісти
Факти жахливі, але на превеликий жаль за всезагальним словом "українська армія" є конкретні посадові особи, яким держава платить гроші, а вони ці посадовці нищать свою державу. Депутати від "Свободи" неодноразово піднімали питання цього безладу, це ж не 1 гектар, це 6500 гектарів. За розрахунками економістів " свободи" з цієї землі можна за один рік зібрати 3500 зерна пшениці, якщо врахувати, що Володимир-Волинський хлібокомбінат в день випікає 9 тонн хліба, то цього зерна вистачило б на 388 днів годувати міщан хлібом. Безсовісні українські вояки: СХАМЕНІТЬСЯ.
Відповісти
Шановні військові генерали "і іже с німі", хватить дерибанити землю та пісок.Цей полігон давно пора передати місцевій владі і припинити нарешті цей безлад.
Відповісти
Ну а кому в державі потрібні люди хай земля буде пусткою це ж краще!
Відповісти
І ми поддєрживаєм "Свабоду". Так дєржать. Міністра оборони у Володимир, щоб без окулярів подивився на свою армію. Вони всі чиновнікі їздять до Зимненського монастря, то перша наближча поїздка з позором будєт заблокована і запікетована опозицієй.
Відповісти
Про що ви говорите? Які місцеві жителі беруть пісок на полігоні? Чим видобувають? Чим возять? Навіть з цих фотографій видно, що тут задіяна важка техніка,яка навряд чи є у місцевих жителів. Тут пісок добувають бізнесмени для своїх потреб чи продажу, і тільки з відома військових.
Коли беруть та возять пісок, то начальник полігону (чи його підлеглі)справно рахують кількість машин,щоб не дай Боже не обдурили та не обділили "баблом"...
Відповісти
шановні військові "ГОСПОДАРІ"! Про які бойові завдвння і навчання ви говорите?! Ваш полігон - це показник безладу, безгосподарності. Не вмієте господарювати - віддайте, а то ви як собака на сіні: "і сам негам і нікому недам". На цю землю Господар завжди найдеться
Відповісти
Військові чини! може ви відреагуєте на неодноразові звернення громади міста, району щодо вилучення цих земель та припинення такого безгосподарського використання.
Відповісти
Землі оборони того і землі оборони щоб використовувати без порнушень. розвалини???- були навчання!!!! а кар"єри цеж добре! буде де танки ховати ?
Відповісти
які танки схаменіться уже років 15 як військові всю техніку продали, і пісок скоро закінчиться що тоді будуть продавати
Відповісти
продовженням слова земля є не тільки землевпорядник а і в першу чергу землекористувач, землевласник, останнім держава доручила оберігати, використовувати землі оборони і що з того вийшло? Явно видно що вони несправляються то чи потрібна нам така оборона? Військові схаменіться, поки в ваших руках припинити цей безлад громада міста і району вам буде вдячна
Відповісти
Не вміють використовувати, значить потрібно вилучити!!!! Територіальна громада зможе розумно використати ці землі.
Відповісти
Є під Володимиром-Волинським військовий полігон, зрештою, таким він був колись, тепер же там бур"яни і суцільні можливості для зловживань. З часу розформування танкового полку пройшло багато років. Неодноразово ставилось питання про передачу цих земель в народне господарство. Проте це питання до цього часу не вирішене.
Стан земельної ділянки незадовільний, на території створені стихійні сміттєзвалища, кар"єри.
Шановні військові!!! Віддайте ці землі територіальній громаді, які можуть господарювати на цій землі, а не красти і знищувати надбання майбутніх поколінь. Та й за використання земель буде наповнюватись бюджет.
Припиніть нарешті цей безлад!!!
Відповісти
В нашей стране все раз рушается: развал институтов здравоохранения, образования, армии и флота. Распродажа предприятий и заводов, инфроструктуры и транспорта с авиацией. Что мы имеем? Нищету, рабство и полный развал! Ура товарищи, отпразднуем же этот знаменательный день.
Відповісти
В 1994 году было все нетак там был порядок ''''' я там служил.
Відповісти
Останні новини
Військовий полігон на Волині потерпає від безгосподарності. ФОТО
08 серпень, 2013, 10:57