Зупинка колеса огляду у центральному парку Луцька: коли запрацює атракціон та чи отримали люди компенсацію

Зупинка колеса огляду у центральному парку Луцька: коли запрацює атракціон та чи отримали люди компенсацію
Прокоментували ситуацію, що склалася 23 травня у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, де зупинилося колесо огляду з людьми.

Юрист колективного підприємства «Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки» Павло Цапюк розповів, що у колесі огляду зламалася деталь, що не впливає на стійкість конструкції чи безпеку експлуатації.

До слова, атракціону приблизно 40 років. Усі конструкції перевірили, дозвіл на експлуатацію отримали буквально місяць тому. До того ж, поточні ремонти здійснюють щосезону.

«Збилися буквально два зубці. Думаю, що у межах тижня колесу відремонтують, можливо, швидше. Усе залежить від наявності деталі. Сподіваюся, атракціон працюватиме вже у найближчі вихідні», - каже він.

За словами Павла Цапюка, колесо огляду зупиняється не вперше, адже часом зникає електроенергія. Подібна ситуація траплялася приблизно 15 років тому, і також завершилася позитивно.

«Резонансність залежить від того, наскільки багато навколо людей із камерами і фейсбуком, тому вчора був інформаційний «бум», - вважає юрист підприємства.

Учора під час зупинки «чортового колеса» були зайняті три кабінки - дві нижче, одна дещо вище. Тому перших одразу зняли рятувальники, користуючись драбиною.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Рятувальники зняли з «чортового колеса» у Луцьку 6 дітей і 6 дорослих

«Вручну колесо вчора прокрутити не вдалося. Є спеціальна корба, якою можна механічно за годину прокрутити. Але специфіка поломки полягала в тому, що двигун заклинило і прокрутити колесо не вдавалося. Згодом це зробили за допомогою спеціальної лебідки. Усі живі-здорові», - зазначив Цапюк.

Юрист колективного підприємства «Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки» каже, що ніхто з тих, хто застряг на колесі огляду, щодо компенсації вартості квитків не звертався. Окрім того, людям пропонують запрошення на відвідування атракціонів.

Павло Цапюк додав, що нове колесо встановити підприємство не може через високу вартість, інвестори в цьому, на жаль, не зацікавлені. Наприклад, Черкасам новий атракціон обійшовся у 13 мільйонів гривень, і він також уже зупинявся.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Справа не в колесі що воно нібито старе, справа в тих хто за стан колеса відповідає, з доброго дива муфта сама не зріжеться, явно існують технічні та інші причини про все це "забув" відповісти юрист.
Відповісти
"корба", мля. Пригадалось безсмертне відео про "степлер"...
Відповісти