Що робитимуть із фонтаном навпроти головного корпусу ВНУ імені Лесі Українки

Що робитимуть із фонтаном навпроти головного корпусу ВНУ імені Лесі Українки
У Луцьку обгородили фонтан «Квітка», що на проспекті Волі навпроти головного корпусу ВНУ імені Лесі Українки.

Нагадаємо, торік у місті створили робочу групу щодо визначення доцільності експлуатації фонтану «Фігурний «Квітка» на проспекті Волі, яка повинна була вирішити, що робити з водограєм – реконструювати, капітально відремонтувати чи знести.

Як інформували раніше, гранітні плити на фонтані відпадають. До того ж, у тому місці є серйозні пориви на мережі водопостачання.

У Луцьку передбачили мільйон на обслуговування водограїв. Однак, до переліку не увійшли фонтан на Театральному майдані та «Квітка».

У коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк розповів, що планів щодо знесення фонтану на сьогодні немає. Найімовірніше, після детального вивчення ситуації, водограй спробують реставрувати.

«Бронзові «квіти» перебувають у хорошому стані, однак повністю зруйнований бетон. Це не дає впевненість говорити, що фонтан довго простоїть. До того ж, жодного разу не проводили капітальний ремонт цього фонтану», - зазначив він.

Віктор Гуменюк переконаний, якщо місто матиме кошти, фігурний фонтан «Квітка» повністю реконструюють, адже це потребує великих вкладень.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Місце, де зараз перебуває фонтан це святе місце, згадка про те, що на цьому місці на протязі 25 років стояв пам'ятник В.І.Леніну, біля якого десятки тисяч молодих лучан вступили у комсомол і отримали свою першу червону книжечку ВЛКСМ та відповідний нагрудний знак.
Відповісти
Вай-вай-вай, яка величезна проблема -фонтан навпроти ВНУ. Панове, цей фонтан пережив перших і других совєтів, переживе й Поліщуцьку владу.
Модераторам привіт, у Спортлото є ванаксії.



Відповісти
Пенсіонер Поліщук О.М. або провокатор, або з обмежених, бо як можна називати місце під фонтаном святим, якщо тут стояв пам'ятник атеїсту та переслідувачу віруючих та їхніх священників
Відповісти
зараз всі комуністи в перших рядах в церквах і соборах
Відповісти
Пан пенсіонер Поліщук вишукано стібеться з совків.
Відповісти
Останні новини
Що робитимуть із фонтаном навпроти головного корпусу ВНУ імені Лесі Українки
25 травень, 2021, 10:45