Скільки коштує полуниця на луцькому ринку

Скільки коштує полуниця на луцькому ринку
На календарі — перший день літа. Найсмачнішим та найкориснішим у харчуванні у теплу пору, поряд з іншими продуктами, вважають ягоди, зокрема і полуницю. Вона містить чимало вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів. Полуниця, з-поміж іншого, має низьку калорійність — у 100 грамах цієї ягоди міститься лише 30,7 ккал.

Попри те, що полуниця надзвичайно дієтична, фахівці наголошують на тому, що є безпечна добова норма, якої варто дотримуватися, аби не нашкодити собі. Якщо для здоров'я немає протипоказань, рекомендують вживати 250-300 грамів ягід на день.

Також треба пам'ятати, що на початку сезону в ягодах можуть бути нітрати — про це може сигналізувати їх темний колір. «Здорова» полуниця має яскраво-червоний відтінок, з зеленим свіжим хвостиком.

Інформаційне агентство ВолиньPost дізналося, скільки просять за кілограм полуниці на Центральному ринку Луцька та коли буде дешевше.

Так, за кілограм відбірних солодких ягід доведеться викласти 75 гривень. Домашня полуниця коштує 65 гривень за кілограм. Везуть ягоди із Закарпаття. Нагадаємо, торік наприкінці травня за кілограм просили у середньому 100 гривень.

Продавці кажуть, дешевше буде, коли в Україну прийде спекотна погода. Тоді полуниця достигне у місцевих фермерів, і може здешевшати до 40 гривень за кілограм.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не смачно і дорого.!Через два тижні буде городня!
Відповісти
Оце лищилося наїстися полуниць і повіситися під гімн України
Відповісти
У Поліщука оклад мера - 15 000 грн. а заробітна плата з надбавками - 77 000 грн., Луцьк Європа бля... а не глуш
Відповісти