У Горохові Партії регіонів не дали прав на комунальне майно, - Гузь

У Горохові Партії регіонів не дали прав на комунальне майно, - Гузь
На сесії Горохівської районної ради "провалили" питання передачі функції управління комунальним майном від районної ради до райдержадміністрації.

Сесія райради відбувалася у вівторок, 14 лютого, - повідомив депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь («Фронт Змін»).

«Тобто призначення і звільнення керівників комунальних підприємств у Горохівському районі передбачалося передати керівнику райдержадміністрації», – пояснив Гузь.

На сесії 14 лютого були присутні заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк, а також депутати Волинської обласної ради Ігор Гузь («Фронт Змін») та Анатолій Вітів (ВО «Свобода»).

Одним із питань на сесії розглянули і звіт голови Горохівської РДА Жанни Савчук.

«Звіт, який тривав близько 50 хвилин, прийняли абсолютною більшістю. Напевне, тільки декілька депутатів утримались», – розповів Гузь.

Зате питання про передачу функції управління комунальним майном від районної ради до райдержадміністрації викликало дискусію серед депутатів.

«Ми з Вітівим як депутати обласної ради вважали за необхідне висловитись, але голова Горохівської районної ради Леонід Андрійчук слово надати відмовився. Аргументував відмову тим, що слово надають тільки депутатам від Горохівського району. Сказав, що не треба їх вчити, що вони і так все знають», – розповів Гузь.

Втім опозиціонерам таки вдалось прорватись до мікрофону, хоча провладна більшість на чолі з головою РДА Жанною Савчук намагалась "перекричати" опонентів, переконує Гузь.

«Ми виступили, висловили свою позицію про те, що це руйнація місцевого самоврядування. Тому що управління комунальним майном – це одна з основних функцій депутатського корпусу. Замість того, щоб передавати цю функцію РДА, краще створити відділ комунального майна в районній раді. До речі, до цього часу ним опікувався лише радник голови РДА», – зазначив він.

Питання виносили на голосування двічі. Результати першого і другого голосувань виявились ідентичними – тільки 40 депутатів підтримали передачу (Горохівська райрада налічує 80 депутатів). Відтак не вистачило одного голосу для прийняття рішення.

Питання не підтримали депутати від "Батьківщини", "Свободи", "Нашої України" та "Фронту Змін", - повідомив Гузь.

«Це успіх опозиції. Бо Партія регіонів хоче забрати на себе усі права на комунальне майно», – висловився Ігор Гузь.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мабуть Жанна Євгенівна вже навела"лад" в районні.Побувала у всіх барах.а це вона робить щодня,зранку позбирала всі плітки,а тепер ще й поласувати керівниками хоче!Нехай губернатор подивиться яке чучело сидить в Горохові,вона хоче виграти вибори?та ніколи...Рейтинг горе очільниці-0,00.І це вже буде видно по виборах,якщо її не поженуть до виборів.І це треба зробити негайно!!!
Відповісти
хто б неприйшов а вже були всякі все одно Горохову гайка
Відповісти
Телепень ще той цей Гузь. Яка це руйнація місцевого самоврядування? пара політиків обласного масштабу, причому явно посередніх політиків, які ні в економіці, та і у інших соціальних питаннях ні в зуб ногою, не зрозумівши суті питання репетують на цілий зал засідань, а що вони з трибуни верзуть? Який відділ можна створити, про штатний розпис колись чули п. Гузі та як там ще іншого, а Вітіви? Ні не чули, так вивчіть це питання, перед тим як щось морозити. Який радник голови рда вів обовязки? Переправте коли не розібрались, не голови рда, а райради. Та і керівників ніхто не призначав би. Більшість з тих керівників сидять на довготривалих контрактах. Якщо самі не розумієтесь то хоч з нормальними людьми проконсультуйтесь, перш ніж нісенітниці верзти. Ну не передали майна, і що з того, а хто виграв, а ніхто. Депутати не розібрались, а точніше розійшлися не дочекавшись розгляду даного питання, а чи на користь це буде комунальному майну час покаже. Скоріше всього що ні.
Відповісти
Останні новини
У Горохові Партії регіонів не дали прав на комунальне майно, - Гузь
15 лютий, 2012, 12:27