Лучани перші у Західній Україні хочуть об’єднатися у квартальний комітет

Лучани перші у Західній Україні хочуть об’єднатися у квартальний комітет
Мешканці Малоомелянівського масиву ініціюють створення органу самоорганізації населення, який матиме назву квартальний комітет «Малоомелянівський».

Про це 27 серпня розповів депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов.

За словами депутата, у Західній Україні таких квартальних об’єднань ще нема, однак вони успішно працюють, зокрема, у Вінниці та Одесі.

«Це, по суті, орган влади. Це як частина міської ради. Квартальний комітет прийматиме рішення, обов’язкові до виконання. Щоправда Луцька міськрада має право заветувати рішення комітету», – пояснив депутат.

«Спершу мешканці ініціюють створення органу, міська рада не може відмовити. А потім мають відбутися вибори шляхом таємного голосування, на яких оберуть групу людей, яка управлятиме комітетом», – додав він.

Питання про створення квартального комітету «Малоомелянівський» мають розглянути на сесії Луцької міськради 29 серпня.

Напередодні мешканці масиву провели збори, на яких і прийняли рішення об’єднатися у комітет. Обрали ініціативу групу із семи людей, які представлятимуть інтереси мешканців у Луцькій міській раді. Головою обрали В’ячеслава Кобися, а секретарем Аллу Гнасюк.

Територія дії комітету – вулиці Лисенка, Степова, Малоомелянівська, Богуна, Сєчєнова та усі вісім Малоомелянівських провулків.

Основними напрямками діяльності квартального комітету визначили: захист інтересів мешканців у сфері надання житлово-комунальних послуг, захист житлових прав та права власності, облаштування електричних, водогінних, каналізаційних мереж та систем водовідведення, захист конституційних прав і свобод, взаємодія із органами місцевого самоврядування, правоохоронними, правозахисними та контролюючими органами.

«Думаю, що міська рада дуже боїться таких ініціатив. Було б добре, якби такі квартальні комітети створювали мешканці й інших районів Луцька. Це все-таки посилює особисту відповідальність людей. Це дуже позитивно з погляду демократії та державотворення», – висловився Андрій Осіпов.

Нагадаємо, у Луцьку постійно підтоплює Малоомелянівський масив. На каналізацію у цьому районі міста потрібно близько 50 мільйонів гривень.

До слова, раніше Андрій Осіпов пропонував створити спеціальну комісію із подолання наслідків підтоплення Малоомелянівського масиву, але депутати його не підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо грошей в міському бюджеті немає, то створюй хоч 20 таких комітетів, а користі буде нуль.
Відповісти
Якщо сидіти і чекати, то нічого і не буде. Треба більше самим про себе дбати. Тому ідеї Осіпова треба підтримати. А якщо поглянути на бюджет - то там ніколи не буде грошей, бо вони витрачатимуться на інше. Приклад - висока вода руйнує будинки і загрожує інфекціями, а в цей час гроші ідуть на ремонт будинку культури в Вересневому чи інші витребеньки міського голови
Відповісти
Згадаєте мої слова - Осіпов використає людей у досягнення своєї мети і кине. Це він робив уже не раз : входив у довіру до людей, купляв гуртожитки і продавав разом з людьми.
Відповісти
Останні новини
Лучани перші у Західній Україні хочуть об’єднатися у квартальний комітет
27 серпень, 2013, 18:00