«Дорога… на той світ»: так називають автошлях між волинськими селами, який не ремонтували ще з радянських часів

«Дорога… на той світ»: так називають автошлях між волинськими селами, який не ремонтували ще з радянських часів
«Дорога… на той світ» - так жителі села Підбороччя на Камінь-Каширщині характеризують автошлях до свого села із села Черче. Кажуть, невдовзі тут не можна буде пройти навіть пішки, не те що проїхати. Про цю проблему громади розповідає видання Полісся.

Про те, що тут колись була дорога, сповіщають лише поодинокі клапті порихленого асфальту, які за межами населеного пункту змінюються суцільною грунтовою борозною. Цей відрізок шляху не ремонтували ще з часів радянської влади.

«Два роки тому люди наймали за власні кошти грейдер, намагались хоча б частково покращити стан покриття. Однак вистачило такого поверхневого «ремонту» не надовго. Ями зараз такі, що можна влаштовувати ралі на позашляховиках, а під час дощів – змагання для аквалангістів. Деінде ноги по коліна опиняються у вибоїнах, ніби на той світ провалюєшся. Це ж ідеальна траса для дорожньо-транспортних пригод!» — бідкаються жителі Підбороччя.

Громадський транспорт, розповідають місцеві мешканці, сюди вже не хоче курсувати. Маршрутка з Луцька заїжджає у Підбороччя лише раз у тиждень. Добре, що хоча б до райцентру можна простіше добратися, звідси автобуси ходять чотири рази на добу.

«У селі проживає майже 600 осіб, кожному треба кудись їхати у справах. Отак «котишся» в транспорті тими канавами й, наче, витрушуєш душу з тіла. До того ж екстрені служби по таких баюрах не можуть вчасно дістатися в населений пункт», – наголошують підбороччанці.

Голова старостинського округу про проблему знає, але зарадити поки не може.
«Автошлях Бузаки-Черче-Щитинь ніби мають ремонтувати, а от напрям на Підбороччя у планах не передбачено. Влада громади нічим не допоможе, адже це дорога державного значення. На днях звертався в службу автомобільних доріг області. Там поки нічого не обіцяють, але по мірі надходження коштів, може, з часом розглянуть ймовірність ремонту цієї дороги», – зазначив очільник Черченського старостинського округу Олександр Маковецький.

У 21-ому столітті, певно, ніде нема таких автошляхів. На асфальт люди вже й не сподіваються, але просять хоча б погрейдерувати дорогу та зробити щебеневе покриття.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Дорога… на той світ»: так називають автошлях між волинськими селами, який не ремонтували ще з радянських часів
22 жовтень, 2021, 23:15