Що будують на вулиці Ветеранів у Луцьку? ФОТО

Що будують на вулиці Ветеранів у Луцьку? ФОТО
Біля будівлі Волинського обласного архіву у Луцьку на вулиці Ветеранів збудують десятиповерховий будинок з паркінгом та офісними приміщенням на першому поверсі.

На Гарячу лінію ВолиньPost звернулася лучанка Наталія.

"Доброї пори дня, ВолиньPost! Зауважила, що ви досить часто готуєте матеріали, пов'язані з благоустроєм та забудовами у нашому місті. Тому, думаю, що ця інформація може вас зацікавити і більше людей дізнаються про те, що відбувається із будівництвом біля обласного архіву по Ветеранів. Справа в тому, що десь на початку серпня на невеликому шматку території позаду Будинку юних техніків почали зводити високий дерев'яний паркан та повирубували дерева на схилі до р. Сапалаївки...", - повідомила читачка.

"Незрозуміло, чому територію, яка належала до Будинку юних техніків віддали під житлову забудову. Як це вписується в загальний план благоустрою мікрорайону, і чи планують щосб зробити, аби не ускладнювати пішохідне сполучення двох мікрорайонів тісно пов'язаних між собою. Буду вдячна, якщо ви зможете дізнатися більше про цю ситуацію...", - йшлося у повідомленні лучанки.

БУДІВЛЯ ПОЗБАВИТЬ ЗАТИШНОГО КУТОЧКА ПРИРОДИ - МЕШКАНЦІ

Працівники на будівництві розповідали жителям, що на цій ділянці будуть зводити багатоповерховий будинок.

«Вже чимало мешканців будинків по вулиці Чорновола та Ветеранів занепокоєні ситуацією з цим будівництвом. Окрім того, що багатоповерхівка в цьому місці безумовно зіпсує загальний краєвид, позбавить затишного куточку природи для мам, що прогулюються вдень з візочками та малими дітьми, так на додачу до цього буде відрізано зручне пішохідне сполучення між вул. Чорновола та вул. Ветеранів», - повідомила Наталія.



Читачка зазначила, що дотепер мешканці будинків по вулиці Чорновола водили своїх дітей до садочків та шкіл через стежку повз Будинок юних техніків, архів і вулицю Ветеранів. Тепер цей шлях буде відрізано. А дерев’яний настил, який начебто облаштували саме для таких потреб, надто вузький для мами з візком чи малечею, яку веде за руку.



ІСТОРІЯ ПИТАННЯ

Начальник управління архітектори та містобудування Луцької міської ради Юрій Казмірук повідомив: ще 30 червня 2006 року Луцька міська рада, яку тоді очолював Богдан Шиба, цю земельну ділянку віддала в оренду підприємцю і депутату міськради Юрію Довгуну. Віддали «для будівництва торгово-оздоровчого комплексу з закладом громадського харчування».

Через два роки - 1 квітня 2008 року - підприємець Довгун оголосив у пресі, що має намір будувати тут вже не торгово-оздоровчий комплекс, а житлово-офісний центр.

>

17 квітня 2008 року підприємець отримав рішення міської ради про затвердження містобудівного обґрунтування будівництва житлово-офісного центру. Іншими словами - влада узаконила зміну цільового призначення земельної ділянки.

Головний архітектор міста запевняє: з наявної в управлінні містобудування та архітектури Луцької міської ради документації видно, що ні пожежники, ні санстанція, ні екологи зауважень до зміни у цільовому призначенні ділянки не мали.

Нарешті, 28 травня 2008 року своїм рішенням Луцька міська рада узаконила зміну призначення земельної ділянки.

А 29 березня 2012 року підприємець Довгун з дозволу міської ради передав земельну ділянку в суборенду ТзОВ «Казкова оселя». Призначення суборенди: будівництво та обслуговування житлово-офісного центру на вул. Ветеранів, 21.

Ділянка має площу в 0,1587 га. Згідно з інформацією кадастрової карти призначення цієї ділянки – для будівництва житлово-офісного центру. Згідно з Генеральним планом міста, у цьому ж районі міста передбаченні сквери, парки, а також громадська забудова.

ДЕЩО ПРО ФІГУРАНТІВ

Підприємець Юрій Довгун нині займається фермерським господарством, вирощує яблуні у селі Промінь Луцького району. У 2006 його обрали депутатом Луцької міської ради від блоку «Наша Україна» за квотою Партії підприємців та промисловців України. Тоді він очолював постійну депутатську комісію з питань розвитку підприємництва, торгівлі та послуг.

У 2009 році був заступником директора ВАТ «Луцький автомобільний завод».

А в 2010-му не став вдруге депутатом: програв місцеві вибори в одному з округів Наталії Бунді. Тоді, в 2010 році Юрій Довгун був директором аудиторської фірми «Баланс».

ТзОВ «Казкова оселя» зареєстроване 14 жовтня 2011 року. Згідно з інформацією Єдиного державного реєстру основним видом діяльності компанії є організація будівництва будівель.

Фірмою-підрядником робіт виступає ТзОВ «Майтім», а автором проекту компанія «АДК».

Директор підприємства ТзОВ «Казкова оселя» Костянтин Дубик повідомив, що будівельники вже мають досвід роботи на ділянках біля водойм та схилах. Наприклад, брали участь в розробці центру «Сітіпарк», що неподалік річки на проспекті Волі.

ЩО БУДУЮТЬ?

Відповідно до декларації будівництва на ділянці біля обласного архіву буде десятиповерхове приміщення з житловими квартирами та офісами.

«Планується десятиповерховий будинок на один під’їзд. Нижній поверх займатимуть офісні приміщення. Біля будинку буде парковка та дитячий майданчик», - розповів Костянтин Дубик.



Будинок матиме різногабаритні помешкання – від однокімнатних до п’ятикімнатних (на останньому поверсі) квартир. Вже незабаром забудовники обіцяють повісити на паркан інформаційне табло з інформацією про будівництва та зображенням майбутньої будівлі.

Також забудовники обіцяють обладнати дорожню розмітку на період будівництва, погоджену з Державтоінспекцією.

Невдоволення місцевих мешканців викликало зрубування дерев та облаштування переходу на час будівництва. У забудовника пояснюють: незручності розуміють, але облаштування майданчика – вимога будівельного процесу. Зрештою, ходити через будмайданчик - небезпечно передусім для самих мешканців. Тож краще витратити три зайві хвилини, кажуть у забудовника.

Таким чином, або потрапити від річки до вулиці Ветеранів, тепер доведеться піднятися сходами і обійти архів. Коли дерев’яні сходи остаточно встановлять, будівельники закриють прохід через майданчик.

Цього проходу не буде на час будівництва
Цього проходу не буде на час будівництва

Нині тут встановлюють паркан і поспилювали дерева. А саме дев’ять горіхів, 1 абрикос, десять кленів і чотири яблуні. Відшкодовані підприємством збитки від видалення цих дерев міськрада оцінила в 17, 8 тисяч гривень.


Будівництво триватиме мінімум півтора року: кажуть, об’єкт складний, бо розміщений на схилі біля річки.

Після здачі об’єкту йому присвоять адресу. Нині ж територія носить адресу Ветеранів, 21 згідно з кадастровим номером ділянки.

Підготувала Тетяна ГРІШИНА (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 25
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
можна покращити під житло!
Відповісти
Сволочі ! Хана сапалаївці (((
Відповісти
У нас так завжди !!! Беруть землю під торгово-оздоровчі комплекси, чи дитячі заклади, а натомість чомусь на них виникають лише банальні "багатоквартирки", чи чергові "кабаки".
Відповісти
торгово-оздоровчі комплекси...тут суспільство хворе на голову,такі порядки то нормально.благоустрій.без чернух пустир би був..без крепкіх гаспадарників -війни та голод...а так в там-тамі оздоровитесь на 15 тис.кв.м. і з га землі одержаних в свій час за безцінок катями,льонями та їх менеджерами..
Відповісти
Ну що Ви за людина? Чому ж одразу хана Сапалаївці? Ви згадайте що було на місці "Сітіпарку" раніше, і подивіться що там зараз. І це все приватна ініціатива, не міста. Обмеженим людям би тільки когось обізвати і обгадити якесь нове починання. Не шукайте у всьому негатив і буде спокійніше і легше жити.)
Відповісти
аренду вхід в підїзд свій.облагородять та бабку посадять-по гривні вхід.два вихід.придприніматєльство для гавно-інтєлігєнтов..
Відповісти
Ділянка під цією забудовою ніяких приватних ініціатив не потребувала, бо була частиною парку, і влаштовувала всіх як парк. А може варто побудувати новобудову на Театральному майдані або Замковій площі і гордо назвати це ініціативою? В Луцьку мають бути місця, які треба оберігати від таких ініціатив. Новобудов у нас достатньо, а парків лише два. Поки два...
Відповісти
Так виходьте і оберігайте! А не лише в мережі воюйте. Є така річ, як план забудови міста, і згідно нього збираються забудувати всю Сапалаївку між пр.Волі та К.Савура. Тож беріть транспаранти, виходьте, оберігайте, борітеся, змінюйте існуючий лад! Чи в змозі лише обрати двічі несудимого та поплічників, продавшись за 200 грн?..
Відповісти
План забудови кажете? Хороша річ! Тільки де з ним можна ознайомитись? Можна було б і повоювати - завчасно знаючи за що. А так буде як у цьому варіанті - дерев все-рівно не вернеш уже...
Відповісти
план забудови або генеральний план Луцька знаходиться у міській раді, так що, ласкаво просимо!( до речі, треба було б його бачити на сайті) І не треба розповідати, що він для службового користування)) там тільки певні ділянки щодо забезпечення життєдіяльності міста і промисловості(водоканал, луцьктепло, луцькенерго чи як воно зараз називається), решта, т.з стратегічні підприємства і ділянки уже давно не стратегічні)))прохукали усе це давно)))а земельні діялнки))) це так,міський голова і ко будуть ховати))
Відповісти
просто колись дуже давно вивичав проблеми управління містом)) щоб не було питань)))
Відповісти
Можна ознайомитись на тому ж ВолиньПості, тут недавно була стаття з планами та фото. Хто шукає - той знайде...
Відповісти
гавно все. задовбали. задовбали. задовбали. ніхто ні на що не дивиться.. (
Відповісти
Ну подивився я на фото і що там можна зіпсувати? відверто кажучи і архів і будинки довкола повна архаїка і додадковий ляп там нічого не зіпсує це точно! Дерева шкода але коли ви там востаннє гюляли хіба зимою?) Там комарів )))))
Відповісти
Комарів і в Парку ім.Лесі Українки достатньо - давайте і там побудуємо пару 9-и поверхівок - а шо нам - там також багато чого архаїчного - на місці ротонди наприклад. Там забудовник усьо нормально облагородить ))
Відповісти
не говоріть так,бо скажуть громадськість просить побудувати житлово-офісний центр у парку)))а діячі побудувати ресторан буратіно знайтуться, не дарма ж романюк відмовився від парку за дамбою))) і та, де колишнє футбольне поле т.з. "Піонер" уже не парк, здається, все коштів не вистачає)))
Відповісти
опа...щось пропустив?))) а то футбол дивлюся, можу щось не помітити...)))
Відповісти
і на Світязі достатньо, і що, не їздите туди? Може нафіг знищимо все зелене в місті, щоб комарів стало менше? Мова не про архаїку, а про те, що винищують ті невеличкі і малочисельні куточки природи, яких і так мало в місті, заради чергової новобудови.
Відповісти
В цьому випадку питання потрібно задавати не забудовникові (у них напевно з дозволами все добре), а якраз місцевій владі, яка видає дозволи на цю забудову. Тому що якраз влада, а не забудовники, встановлює, де буде скверик, а де чергова новобудова...
Відповісти
Ви всі смішні!Людям жити десь треба!Варто вже позносити всі аварійні будинки і будувати!!!
Відповісти
Та ти сам смішний - то м'ягко кажучи. Написав - як в воду пернув !!! Ти хоть читав статтю, чи коменти взагалі ? Чи так - аби щось написати. Є купа варіантів, де можна побудувати - не обов'язково рубати парк для цього.
Відповісти
Катамаран,все прочитав і зробив висновки!Є люди яким аби поскандалити і вихлюпнути негативні емоції на когось,я не з таких!В парком ті хащі тяжко назвати!Все буде Ок!
Відповісти
Мамам з дітками там так добре гуляти... А тепер забрали і привласнили все! Скрізь гроші правлять... сумно, що сьогодні продається усе питання тільки в тому за скільки. Надіятимемось на Бога,що всіх покарає!!!
Відповісти
Бог помер (с)
Відповісти
Тепер є лише один Бог - бабло.
Відповісти
Останні новини
Що будують на вулиці Ветеранів у Луцьку? ФОТО
05 вересень, 2013, 15:51