На Волині люди відстояли лікарню від «покращення»

На Волині люди відстояли лікарню від «покращення»
Цуманська райлікарня збереже за собою статус юридичної особи.

Таке рішення прийняли депутати Ківерцівської районної ради під час сесії, яка відбулася 5 вересня, ‒ повідомляють у прес-службі ВО «Свобода».

На розгляд депутатам виносився проект рішення «Про реорганізацію Ківерцівської центральної районної лікарні, Цуманської районної лікарні Ківерцівського району Волинської області, Олицької міської лікарні Ківерцівського району Волинської області шляхом приєднання до комунального закладу «Ківерцівське районне територіальне медичне об’єднання». Проти такої реформи категорично виступили представники Цуманської громади та депутати від ВО «Свобода».

Як зазначають у партії, перед початком сесійного засідання близько півcотні представників Цуманської громади прибули до Ківерців і почали вимагати в голів районної ради Михайла Марчука та райдержадміністрації Зіновія Колісника провести збори громадян та вислухати їхні думки. Люди виступали категорично проти перетворення Цуманської районної лікарні в амбулаторію та позбавлення її статусу юридичної особи, що фактично призведе до занепаду лікарні, скорочення ліжко-місць та медперсоналу, зменшення матеріально-технічного забезпечення.

«Таку позицію громади підтримали і представники ВО «Свобода». Зокрема присутній на зібранні депутат Волинської обласної ради, керівник свободівської фракції в облраді Олександр Пирожик наголосив, що районна влада повинна враховувати насамперед інтереси громади, а не задовольняти нездорові амбіції голови Волинської ОДА Бориса Клімчука в його намаганні вислужитися перед «патроном» Віктором Януковичем», ‒ йдеться в повідомленні свободівців.

Пирожик вимагав поставити це питання першим у порядку денному та підтримати позицію Цуманської громади, відхиливши проект рішення про реорганізацію районної лікарні.

За інформацією ВО «Свобода», голова районної ради Михайло Марчук пообіцяв врахувати висловлені думки під час формування порядку денного, проте слова свого не дотримав, пропозиції щодо першочергового розгляду «медичного» питання на голосування не поставив. Натомість оголосив пропозицію зняти це питання з порядку денного та відправити його на доопрацювання. Більшість депутатів районної ради таку пропозицію підтримали.

«Проте такі маніпуляції голови ради викликали нову хвилю обурення в представників Цуманської громади. Під вигуки «Ганьба!» вони знову заполонили сесійну залу, вимагаючи таки розглянути їхнє питання по суті. За дорученням громади депутат-свободівець Олександр Пирожик наполіг на тому, аби депутати повернулися до формування порядку денного, першочергово розглянули «медичне» питання та підтримали позицію громади», ‒ продовжують у партії.

Зрештою, голова ради змушений був оголосити в роботі сесії перерву та скликати для узгодження порушеної проблеми президію ради, яка і рекомендувала голові ради виконати поставлені вимоги. «Медичне» питання знову включили до порядку денного, розглянули його першим і внесли до проекту рішення поправку, згідно з якою Цуманська районна лікарня збереже за собою статус юридичної особи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слаборозумний Пирожик чиї забаганки виконує?:)
Відповісти
Народу
Відповісти
Молодці! Шкода що в багатьох інших районах не змогли відстояти.
Відповісти
молодці . то молодці,але ж вчителів ,що були в делегації тепер пресують:)
Відповісти
прізвища, посади пліз?
Відповісти
яке бидло посміло ?
Відповісти
жителі селища Цумань щиро дякують за допомогу у вирішенні питання з лікарнею депутату районної ради Чорненькому Роману Ігоровичу , депутатам обласної ради Пирожику Олександру Веніаміновичу та Пушкіну Анатолію Федоровичу
Відповісти
Головне не бійтеся.Цуманчани ви молодці.Вами можна гордитися.Нас багато.... Я за реформу медицини ,але з головою.
Відповісти
В ЦРЛ робиться дурдом...хто коли хоче приходить на роботу коли хоче йде до дому...Головна лікар взагалі думає що може робити що хоче..Потрібно з цим щось робити..
Відповісти
Це так
Відповісти