Орендарі не заборонятимуть заготовляти ягоди та ліс

Орендарі не заборонятимуть заготовляти ягоди та ліс
Передача мисливських угідь в оренду не перешкоджатиме розробляти тамтешній ліс і не заборонятиме збирати ягоди, гриби та інші лісові дарунки.

Про це заявив голова ОДА Борис Клімчук 17 лютого під час веб-конференції на сайтів Волинської облради.

«Я ставлюся до оренди мисливських угідь точнісінько, як Анатолій Грицюк в 2005 році, - каже губернатор. - Цитую: «Те рішення, яке прийняла сесія, не суперечить концепції розвитку лісової галузі. Ми прийняли рішення не про передачу приватним особам, а про зміцнення мисливського господарства в області. На сьогодні кількість звірів на Волині катастрофічно зменшилася. Нема коштів на утримання єгерських служб. В окремих районах скорочують працівників лісової охорони, не виплачують зарплати, не сплачують податків. А передача мисливських угідь у користування приватним структурам не дає права їм безчинно розпоряджатися лісовими багатствами. Контролюючі служби будуть стежити за станом ведення господарства, розпорядком відстрілу звірів».

Це слова тодішнього голови облради, слова мудрі та державні», - зазначив губернатор.

Він додав, що весь цивілізований світ йде подібним шляхом розвитку мисливського господарства.

«Це стосується винятково розведення і охорони диких звірів і зовсім не торкається питань лісокористуваня - в тому числі рубок, заготівлі гривбів та ягід, догляду.

Тобто, ліс, як такий, залишається в повному господарському віданні держави. Надається тільки право оренди в частині ведення мисливського господарства, яке також регламентується державою», - наголосив Борис Клімчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс, Клімчук
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.