Освятили наріжний камінь під церкву в центрі Луцька. ФОТО. ВІДЕО

Освятили наріжний камінь під церкву в центрі Луцька. ФОТО. ВІДЕО
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив наріжний камінь майбутнього храму Холмської Богоматері, що в обласному центрі навпроти гімназії № 4 ім. Модеста Левицького.

Освята відбулася у день Різдва Пресвятої Богородиці та в день її Холмської чудотворної ікони, 21 вересня, ‒ повідомляють у прес-службі УРЦ КП.

За відправою чину освяти й закладення каменя, пам’ятної капсули із владикою співслужили настоятель парафії протоієрей Михайло Онищук, інше духовенство – місцеве та з Рівенщини й Тернопільщини.

У Богослужінні взяли участь: народний депутат України Анатолій Вітів, директор Луцького педагогічного коледжу Петро Бойчук, директор Луцької гімназії № 4 ім. Модеста Левицького Олександр Мишковець, архітектор Андрош Бідзіля, підприємці Наталія Третевич, Алла Пазин, Петро Семенюк, Володимир Стащук, активісти Всеукраїнської організації «Тризуб», багато інших мирян.

Усе звершується по волі Божій, підкреслив архіпастир: «Сам Господь визначає місце і темпи будівництва. Це, в першу чергу, залежить від віри людей, від пожертв, які вони складають на церкву. На Божу справу люди у нас завжди жертовні, швидкі на допомогу, тому і храми будуються швидко. В цьому вбачається виключно промисел Божий, який діє через людей».




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вкрали шмат землі, а фактично - сходи, людям пройти немає як, особливо з каляскою, зіпсували композицію фонтану і головне, воно там треба?
ви такі всі віруючі, що за долара горлянки погризете одне одному, фарисеї.
Відповісти
"Чим відсталіша краіна, тим більше в ній церков". Наполеон.
Відповісти
В тому місці церква дійсно не потрібна. Зараз церкви як і бари відкриваються де тільки можна. Попи теж хочуть бабло з повітря рубити. Віддали б краще місце дітям та громаді. Буде церква з фонтаном ;((
Відповісти
Будувати церкву на колишньому цвинтарi?
Ще й до того ж цвинтарi не православному.
ВАРВАРСТВО.
Відповісти
А церква на кладовищі по вул.Рівненській вам як?
Відповісти
Останні новини
Освятили наріжний камінь під церкву в центрі Луцька. ФОТО. ВІДЕО
24 вересень, 2013, 12:53