Волинь ‒ серед найгірших регіонів. РЕЙТИНГ

Волинь ‒ серед найгірших регіонів. РЕЙТИНГ
Закарпаття, Херсонщина, Волинь, Львівщина і Сумщина ‒ п’ять найгірших регіонів країни за висновками уряду.

Цей перелік склав Кабінет міністрів за підсумками першої половини 2013 року, ‒ пише Главком.

Ефективність керівників всіх регіонів оцінювались за вісьмома критеріями. Підсумковий документ вже отримали всі урядовці. Він також направлений до Адміністрації президента.

Повним аутсайдером серед регіонів визнали Сумську область. Вона зайняла останнє 27 місце в зведеному рейтингу Кабміну. Найгірші оцінки роботі Сумського губернатора Юрія Чмиря дісталися за провал економічних показників. Регіон потрапив в число найгірших за напрямками «державні фінанси», «розвиток споживчого ринку», «ринок праці».

Очільник Львівщини Віктор Шемчук (цей регіон другий в переліку аутсайдерів) на відміну від Чмиря має фору. Його було призначено на посаду лише півроку тому. Тому урядова «двійка» ‒ це лише привід замислитись. Область пасе задніх за економічним розвитком. За другий квартал 2013 року, а це вже відбулось за урядування Шемчука, регіон опустився в урядовому рейтингу на п’ять сходинок.

Та найбільший обвал зафіксований у випадку з Волинською областю. Регіон з початку року погіршив свої позиції на 10 пунктів. Старожил-губернатор Борис Клімчук, який керував регіоном ще за часів Кучми, може втратити прихильність Януковича з подачі уряду. Компанію йому можуть скласти Микола Костяк та Олександр Ледида. Очільники Херсонщини та Закарпаття також плетуться в хвості. Херсонщина провалила інвестиційний напрям, Закарпаття немає чим похвалитись в економіці і фінансах.

Як пояснюють джерела в Кабміні, з наближенням президентської кампанії вага таких урядових висновків зростає і саме вони можуть стати підставою для кадрових рішень президента. За інформацією, відповідальний за регіональну політику заступник глави Адміністрації президента Сергій Ларін вже готує пропозиції щодо перестановок в областях.

Янукович напередодні виборів має постати керівником, який знає, що відбувається на місцях, і вже в 2014 році своїх посад може позбутись половина губернаторів. Самі чиновники реагують на висновки уряду своєрідно. Так на наступний день після того, як був оприлюднений урядовий звіт, сумські ЗМІ всі дружно повідомили, що губернатор Чмир став 17-м в рейтингу керівників регіонів. Сумські сайти і газети послались на рейтинг, складений журналістами. Про кабмінівські висновки вони чомусь промовчали.

Нагадаємо, за версією видання Коментарі, голова Волинської ОДА ‒ другий серед губернаторів України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Клімчук
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я вiрю Чмырьовi...:)
Відповісти
А на Николаевщине всё ништяк - насилуют и мочат среди бела дня как по графику
не народ что ни говори наше положение на границе много значит - все приезжие от Луцка тащатся
а на Сумщине кстати народ поголовно в Росии пашет, бабосы домой везёт
Відповісти
Так кому вірити? Чмирі чужі нас не цікавлять,а от свій Ч М И Р!,дуже цікавить всіх волинян,коли накінець йому сплетуь постоли в повному розумінні цього слова.Вже "розбудував і добудував" Рідну Волинь,замучився бідний від такої роботи,пора і на "заслужений" відпочинок!
Відповісти
Не зачіплять Бороду, після виборів - піде сам.
Відповісти
хаха падсталом, бляяяяя, ну і поржав....це ж треба, щоб в чмиря, ще й прізвище Чмир))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Відповісти
А як же видання "Коментарі", яке на протязі року піднімало рейтинг Клімчука, а тут бац... Забули заплатити?:)

Рівень злочинності:http://www.volynpost.com/news/20676-yak-miliciia-volyni-vchylasia-vtyhomyryuvaty-buntariv-foto
не може бути - тут усьо у норме! Генерала начальнику дали!:)

Захист прав дитини: там Алу Онищук давно пора гнати!

ЖКГ: ну тут Куц сам на пенсію пійшов - не витримав такого безладу!

Інвестиції: а як же бравада що до нас йдуть інвестори?!:)

Ну і кому вірити?

Клімчук вийшов з відпустки і "шліфує" все у Києві: http://www.voladm.gov.ua/index.php?option=com_k2&view=item&id=7695
Наступний тиждень має бути цікавим!:)
Відповісти
Цікавий рейтинг. Яка пянь його робила? Бо хто повірить, що за економічним розвитком Київ - найгірший регіон в Україні (а в нього там 27 місце)? Або що найбандитскіший регіон - це Закарпаття (теж 27-ме)? Щодо першого місця Волині в напрямку "споживчий ринок" теж би подискутував, бо їду за покупками в Люблін - і дешевше, і якісніше. Тож на місці Сергія Ларіна спитав би не у губернаторів, а в авторів такого недолугого рейтингу - за що вони отримують зарплату? Раджу і журналістам поцікавитись методикою дослідження перед тим, як сліпо йому вірити. Певно, недарма "Коментарі" розробили свою, альтернативну систему оцінювання.
Відповісти
"економіст" мабуть з ОДА?! Складно підспівує:)
Незабаром вам надішлють "варяга" з іншої області, ось тоді відчуєте, що Клімчуку палиці в колеса ставили!:)
Відповісти
бгаа...еконаніст
Відповісти
Махнарилий ща атвєтіт.
Відповісти
У Кбміні теж вистачає різних "хижаків" і хтось вже мітить на крісло БП, от і роблять подібні "дослідження" про які раніше ніхто і не знав...
Відповісти
Чим частіше тих "хижаків" міняти,тим краще для нас.Вони не вспівають обзавестися"потрібними"людьми і не вспівають досхочу накрасти.
Відповісти
воруют мало на Волыни, вот и "найгiршi". по рейтингу это отлично видно.
Відповісти
Не Волинь, а Волинська обл., бо Волинь - це нинішні Волинська, Рівненська,Захід Житомирської, Північ Тернопільської Північний-Схід Львівської, Південь і Південний-Схід Білорусі, Схід Польщі!
Відповісти
барадатий право на працу дає.не паплюжте кормящосмотрящого
Відповісти
А на оперативних нарадах з монологів губернатора неіснуючої губернії усе окей. Брехня і хвальба - головний інструмент Клімчука. Як у хірурга - скальпель. Класика!
Відповісти
В цивілізованому світі існує загальноприйнятий стандарт критеріїв оцінки роботи регіонів (областей, губерній, штатів, провінцій тощо). Їх – 10 -12. Ось вони: динаміка земель, що обробляються; злочинність державних службовців; динаміка росту зарплати і доходи населення; рівень дотацій регіонального бюджету; розвиток інфраструктури і її модернізація; ЖКГ; стан ринку праці; інвестиції; тривалість життя і рівень смертності; житлове будівництво. Чим більше критеріїв, тим більше ідея оцінки виливається в бюрократизм. Наведений вище перелік критеріїв, поданий в Кабмін України, на 90% збігається з цим, щоправда, деякі рейтинги по-іншому формулюються, однак, це суттєво не міняє суті проблеми. Як на мене, то в області існує дві причини такого падіння її рейтингу. Перша: Борис Клімчук без законодавства розширив свої повноваження: він став міні-канцлером Волині, що нагадує повноваження канцлера ФРН, а Войтовичу відведені задвірки влади (приблизно, як і президенту ФРН, прізвища якого ніхто не пам’ятає). Представницька влада області стартувала з найнижчого рівня. Це лакейський стиль і він наростає з кожним днем. Обласна рада - симулякр (копія без оригіналу), картонна декорація, яка може впасти перед першим же дощем. Усе це стверджує, що в області економіка (розуміти – виконавча влада), на 90% трансформувалась в примітивну політику на чолі з горлопаном, який поміняє в селі ржавий ліхтар і кричить, ніби синиця море підпалила.
А горе-економісту, що підписався «економістом» і читає лише заголовки, відповім, що завдання журналістів - констатувати факти і стежити за тим, аби влада не стала самовладдям. Обидва пункти виконуються.





Відповісти
Уряд чий? Укаїнофобський... Поїдьте на схід і подивіться де краще люди живуть... А цьому уряду я не довіряю... Не переживайте) Хай Боря переживає) СЛАВА УКРАЇНІ!
Відповісти
Останні новини
Волинь ‒ серед найгірших регіонів. РЕЙТИНГ
26 вересень, 2013, 17:27