Яким буде ботанічний сад у Луцьку. ФОТО

Яким буде ботанічний сад у Луцьку. ФОТО
У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки продовжують працювати над проектом ботанічного саду, який планують облаштувати у зеленій зоні на вулиці Потебні в Луцьку.

Як розповів декан біологічного факультету СНУ Андрій Поручинський, нині ведеться робота над інженерним проектом, після затвердження якого зможуть взятися за земельні роботи. Вартість інженерного проекту – орієнтовно 200-250 тисяч гривень.

«Концепція ботанічного саду готова давно. На базі концепції сформовані технічні завдання. Зараз будемо підшуковувати організацію, яка виконуватиме роботи», – зауважив декан.

Нагадаємо, цьогоріч у травні ректор вишу Ігор Коцан повідомив, що проект ботанічного саду СНУ розробляв спільно з німецькими колегами.

«Вже завершений проект. Вартість – 20 мільйонів євро. Триває остання стадія погодження.. 5-10% має профінансувати університет», – розповів тоді Коцан.

Зелена зона на вулиці Потебні вже закріплена за вузом, СНУ має державний акт на цю землю. Нині університет працює над тим, аби територія отримала статус природоохоронного об’єкту, – зазначив декан біологічного факультету.

Нагадаємо, нині парк на вулиці Потебні, виглядає занедбаним.

«По-перше, буде відпочинкова паркова зона. По-друге, буде створена наукова зона, де вирощуватимуться цінні й рідкісні рослини, дерева. Крім того, на окремій території будуть вирощувати лікарські рослини, у цьому зацікавлена фармація. Також буде колекція рідкісних, зникаючих в Україні рослин», – розповів Андрій Поручинський.

«Ідея проектування Волинського континентального саду базується на принципі континентального розподілу. Це означає, що загальна територія ботанічного саду поділена на сектори, кожен з яких відповідає певному континенту (Європа, Азія, Північна Америка). У кожному з цих секторів демонструються рослини, притаманні для вибраного континенту. При підборі елементів для засадження секторів рослини сортуватимуться за родами. Засаджені ділянки інтегровані у наявний деревостій як окремі «острови». Рослинний світ континентів Африка та Австралія у зв’язку з кліматичними особливостями регіону може бути представлений у запланованій оранжереї. Задля орієнтації відвідувачів для кожного континенту передбачено окремий вхід неподалік головного входу в ботанічний сад», – йдеться в описі проекту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бог в помiч,

але луцькi Нью-Васюки вже задовбують - Центральний парк до тями довести нема грошей, а на новий ЩЕ БiЛЬШИЙ - хай нiмцi дають.
Відповісти
20 000 000 євро або 223 200 000 грн звідки візьмуть? В Луцьку на найбанальніше грошей нема, а тут таке бабло.
Відповісти
Фонтан бы доделали что ли?
Відповісти
Останні новини
Яким буде ботанічний сад у Луцьку. ФОТО
23 жовтень, 2013, 10:39