На Волині «чорні археологи» грабують могили, а кістки лишають на дорозі. ДОКУМЕНТ

На Волині «чорні археологи» грабують могили, а кістки лишають на дорозі. ДОКУМЕНТ
Під час ексгумації рештків солдат німецької армії на території Свято-Воскресенського собору УПЦ у Ковелі «археологи» розкрадали могили, – пише директор ДП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський.

Доповідну записку із відповідною інформацією посадовець оприлюднив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Як повідомив Олексій Златогорський, роботи на об’єкті виконували працівники ПП «Гарант» під наглядом спеціаліста-археолога, який став свідком порушення методики виконання ексгумації.

Як ідеться в документі, археолог взагалі сумнівається у доцільності проведення ексгумації. Мовляв, її роблять на території собору, де взагалі не планують жодних будівельних робіт. Окрім того, розкопки виконували, не зважаючи на те, що на тому ж місці знаходяться старіші поховання.

Також на місці робіт зафіксували випадки пограбувань поховань. Мовляв, ДП «Волинські старожитності» передали лише 2 середньовічні горщики.

«В більшості могил не до кінця вибрані кістки. Різні чоботи, частини шинелі, медалі, якщо вони поганої якості («не можна продати») викидають назовні. Цікавлять тільки жетони», – зазначає археолог у документі.

«Пів дня на дорозі у центрі міста лежали останки людей. Як написав мій співробітник: «Діти ходять: «Мамо, то що, голова?», – обурюється у листі Олексій Златогорський.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: археологи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині «чорні археологи» грабують могили, а кістки лишають на дорозі. ДОКУМЕНТ
27 жовтень, 2013, 15:07