Луцькрада знову забирає землю біля «Юванта»

Луцькрада знову  забирає землю біля «Юванта»
Луцька міська рада вкотре підтримала підприємців у конфліктній ситуації між ПФ «Скорпіон-сервіс» та власниками торгових кіосків, розміщених між вулицями Кравчука і Карпенка-Карого, припинивши договори оренди землі зі «Скорпіоном».

Про це стало відомо під час 46-ої сесії міськради 30 жовтня.

Питання вирішили не з першої спроби. Розглянувши його майже відразу ж після обідньої перерви і не підтримавши, до проекту рішення повернулися під кінець пленарного засідання.

Зробили це з ініціативи депутата Сергія Григоренка. У паузі під час розгляду зовсім інших земельних питань Григоренко закликав колег повернутися до проекту рішення щодо припинення договорів оренди землі для обслуговування торгово-пішохідної зони та торгових кіосків між вулицями Кравчука і Карпенка-Карого.

Свою пропозицію депутат обґрунтував тим, що «наприкінці важкого робочого дня потрібно продемонструвати, що міська рада має глузд» і допомогти «злощасному» ряду підприємців. Після цих слів рішення підтримали. «За» проголосував 31 депутат.

Суть питання ще раніше пояснив ініціатор проекту рішення депутат Богдан Шиба. З його слів, потрібно навести лад із цим торговим рядом і зробити так, щоб все відповідало реальному стану справ.

А саме, щоб ділянки орендували ті підприємці, чиї кіоски, власне, і розташовані на цій землі. Наразі ж, як пояснив Богдан Шиба, на продовження терміну договору щодо частини землі площею 0,1422 гектара претендує ПФ «Скорпіон-сервіс», чия угода про оренду закінчилася у 2010-ому році.

«Ділянка свого часу виділялися для будівництва чи встановлення торгового ряду «Скорпіон-сервісу». За той час ситуація кардинально змінилася, тому що власники тих кіосків є приватними підприємцями», – пояснив Богдан Шиба.

«Скорпіон-сервіс» претендує на продовження терміну оренди і подала до суду. Хоча ніякого стосунку до тієї земельної ділянки не має. Тому я пропоную прийняти рішення вважати договір оренди припиненим з моменту закінчення терміну його дії», – додав він.

Також, на думку депутата, треба припинити діючий договір оренди на іншу частину землі площею 0,0760 гектара. Мовляв, там аналогічна ситуація: оренда – в одного підприємця, а кіоски – в інших.

Нагадаємо, подібні рішення щодо договорів оренди ПФ «Скорпіон-сервіс» на цьому торгово-пішоходному ряду Луцька міська рада приймає не вперше. Востаннє таку спробу депутати зробили на травневій сесії.

Зокрема, вони спробували скасувати рішення виконкому, яким у 2000 році надавалося право оренди цієї території. Прокурор оскаржив таку депутатську ініціативу, суд визнав рішення Луцької міської ради незаконним і скасував його.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
токарський забув матеріально підтримати депутатів того і розірвали договір. казали ж йому що жадібність погана риса
Відповісти
Василь криса?
Відповісти
Недобачив риса.
Відповісти
Останні новини
Луцькрада знову забирає землю біля «Юванта»
31 жовтень, 2013, 10:24