У Луцьк везуть фотовиставку з дореволюційними світлинами

У Луцьк везуть фотовиставку з дореволюційними світлинами
У Луцьку побуває пересувна фотовиставка православного журналу "Самарянка", серед експонатів якої - світлини родин, зроблені на початку ХХ століття.

В обласному центрі вона перебуватиме 11-13 листопада, - повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

"Любов довготерпить, любов милосердна, любов не заздрить, любов не величається, не чваниться, не чинить свавілля, не шукає свого, не дратується, не замислює зла, не тішиться неправдою, а співрадіє з істиною, усе покриває, всьому вірить, всього сподівається, усе зносить, любов ніколи не перестане", – казав апостол Павло і саме ці слова стали визначальними для організаторів фотовиставки.

"Православний журнал "Самарянка" є, без перебільшення, одним з найкращих православних журналів Української Православної Церкви. Видає його при підримці добрих людей родина протоієрея Олександра Немчинова та матушки Катерини, котрі прославляють Слово Боже у Дніпропетроську", - кажуть в прес-службі.

Фотовиставка має назву "Сім'я: формула любові" і вже побувала у кількох українських містах: Львові, Запоріжжі, Кривому Розі, Вінниці, власне у Дніпропетровську. У Луцьку фотороботи від "Самарянки" будуть виставлені у Палаці культури.

"Це не просто фотовиставка, а лекторій журналу "Самарянка", адже відбуваються і цікаві розмови священнослужителів та психологів з молоддю і сім'ями зі стажем. У фотовиставці – 70 робіт, які можна поділити на три групи. "Чудо народження" – це серія унікальних знімків київських фотографів Ганни Гордійчук і Дарини Павлової, які передають дивовижні яскраві емоції батьків, котрі зустрілися зі своїм новонародженим малюком у перші секунди його життя. "Дореволюційні родини" – фото з приватних сімейних архівів, які збереглися у домашніх альбомах та знімки сьогоднішніх фотографів. І третій розділ – "Сучасні сім‘ї", - пояснюють в єпархії.

"Головна мета фотовиставки – популяризація сімейних цінностей, привернення уваги до родинних традицій, виховання відчуття краси і радості материнства. Кожна фотокартка – це погляд фотографа на те, що таке сімейні цінності й щастя в родині", – каже матушка і організатор виставки Катерина Немчинова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці
Відповісти
Останні новини
У Луцьк везуть фотовиставку з дореволюційними світлинами
31 жовтень, 2013, 10:15
У Луцьку розширять «Естет»
31 жовтень, 2013, 09:59