У Луцьку презентують книгу поляка про Волинську трагедію і операцію «Вісла»

У Луцьку презентують книгу поляка про Волинську трагедію і операцію «Вісла»
У Луцьку презентують книгу історика Ґжеґожа Мотики "Від волинської різанини до операції "Вісла".

Захід відбудеться 24 листопада, - повідомили у Генеральному Консульстві Республіки Польща в Луцьку.

Презентація книги за участю автора розпочнеться о 17:00 в ресторані "Ring", що на проспекті Волі, 49.

Як пояснюють в Консульстві в книзі йдеться про зіткнення двох націоналізмів, українського та польського, та операцію "Вісла", тобто "остаточним вирішенням українського питання" на території опанованої комуністами Польщі в 1947 році.

Автор, який багато років працює в дослідних і просвітніх структурах Інституту Національної Пам’яті та Інституті політичних досліджень Польської АН, є провідним фахівцем у цій галузі україністики, а його численні наукові розвідки користуються авторитетом у середовищі польських і українських дослідників, водночас породжуючи своєю об’єктивністю та глибиною неприязнь у тих, хто по обидва боки кордону прагне маніпулювати історичним минулим задля досягнення політичних цілей.

Довідка

Як повідомили в консульстві, Ґжеґож Мотика, польський історик, один з найкращих знавців польсько-української історії. Професор Інституту політичних досліджень Польської академії наук. Викладач Ягелонського університету, член Ради польського Інституту національної пам’яті. Автор книжок, присвячених польсько-українській історії, в т.ч. „Pany i rezuny. Współpraca AK-WiN i UPA 1945–1947”, „Antypolska Akcja OUN-UPA 1943–1944. Fakty i interpretacje”, „Ukraińska partyzantka 1942–1960”, „Służby Bezpieczeństwa Polski i Czechosłowacji wobec Ukraińców 1945–1989”.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це не "операція", а цинічна акція по примусовому виселенню українців з їх рідних земель. "Операція" - це широкомасштабне військове дійство на великій території, а тут просто дали 24 години на збір і викинули людей, як викидають паршивого кота.
Відповісти
Польское консульство в Луцке подтверждает свою репутацию рассадника ненависти ко всему украинскому.
Відповісти
що презентація книги трагічного характеру відбудиться в ресторані "Ring",тобто у закладі розважального типу...
Відповісти
Якщо автор книги,який являється викладачем Ягелонського університету(того самого Ягелонського із денастії Гедиміновичів,що поклав початок Речі Посполитій,яка стільки років панувала на ісконних етнічних українських землях,винищуючи українство, як національну етнічну одиницю,шляхом ополячення та окатоличення)вважає себе настільки об"єктивним, а не маніпулює історичним минулим,то книгу в такому разі справедливим було б назвати "Від Речі Посполитої до Волинської різні"-детально описавши в ній не тільи наслідки,а і причини,що спонукали до цих трагічних наслідків.
До яких пір польські історики будуть спотворювати нашу українську історію,вдаючи із себе мучеників та жертв,що постраждали на окупованих ними українських землях? Так чим вони відрізняються від комуністичних окупантів? А не чим,їхня політична ідейна суть була така ж сама-заволодіти та панувати!!!
Відповісти
Книга вже перекладена українською?
Відповісти
Ви неправильно вказали адресу місця проведення презентації. На Волі 49 такого ресторану немає. Вкажіть точніше. Завчасно дякую.
Відповісти
Книгу на українській презентували ще у червні нинішнього року в книжкових магазинах "Є" Києва та Львова.
Відповісти
А що, кращого місця чим ресторан для презентації книги у Луцьку поляци не знайшли?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку презентують книгу поляка про Волинську трагедію і операцію «Вісла»
18 листопад, 2013, 07:17