Відсьогодні платитимемо більше за воду, бо подорожчав струм

Відсьогодні платитимемо більше за воду, бо подорожчав струм
Із 1 березня тариф на водопостачання та водовідведення для побутових споживачів в середньому виріс на 7,8 відсотка – чиновники мотивують подорожчання тим, що піднялася вартість електроенергії.

Про це інформує Україна комунальна.

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомуслуг) прийняла рішення про підвищення з 1 березня 2012 року тарифу на водопостачання та водовідведення для побутових споживачів в середньому на 7,8%.

Згідно з постановами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг від 10 лютого 2012 року №№ 71-116, комісія встановила тарифи на послуги водопостачання та водовідведення для 46 підприємств, інформує прес-служба Комісії.

Всі постанови набирають чинності з 1 березня 2012 року.

В середньому по Україні тариф станом на 01.01.2012 складав 4,24 грн/куб.м. (в тому числі водопостачання - 2,28 грн/куб.м. та водовідведення - 1,96 грн/куб.м.). Із 01.03.2012 року середній тариф по Україні буде складати 4,57 грн/куб.м. (в тому числі водопостачання - 2,46 грн/куб.м. та водовідведення - 2,11 грн/куб.м.).

Голова Нацкомісії Валерій Саратов звернувся до громадян України з проханням поставитися до цього підвищення з розумінням. Адже воно відбулося внаслідок зростання ціни на електроенергію.

«Ми повинні це враховувати, інакше водоканали просто не зможуть подати воду споживачам», сказав він.

За його словами, коригування тарифів і приведення їх до економічно обгрунтованого рівня є наслідком виключно зростання вартості електроенергії в структурі собівартості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відсьогодні платитимемо більше за воду, бо подорожчав струм
01 березень, 2012, 10:51