Заступник губернатора читав школярам Лиса

Заступник губернатора читав школярам Лиса
Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк долучався до участі в національному проекті «Україна читає дітям» - чиновник цитував у дитячій бібліотеці витяги з роману волинського письменника Володимира Лиса.

Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.

Як розповіли учасники акції, її мета - популяризація книжного друкованого слова серед дітей та молоді. У рамках проекту «Волинь читає дітям» заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк в обласній бібліотеці для дітей зустрівся з луцькими старшокласниками.

Під час відвертої розмови зі школярами виявилося, що Курилюк читав у дитинстві та юності. Книги вплинули на формування його особистості. Чиновник детально ж презентував молоді до читання твір волинського автора Володимира Лиса «Століття Якова». Роман здобув перемогу у національному конкурсі «Коронація слова» в категорії «найкращий роман десятиліття».

«Ця історія проста і задушевна, вона зрозуміла для читачів будь-якого віку: в ній такі поняття як кохання, совість, доброта, співучасть, зрада, кара. Окрім того твір містить надзвичайно виразний місцевий колорит. У двох сотнях сторінок – сто років української історії та сто років життя окремої людини з непростою долею. У якій – трагедії і щастя, надія і зневіра, любов і ненависть, війна і мир», розповів Олександр Курилюк.

Він зачитав окремі уривки роману, завершивши такою простою для слуху та розуміння цитатою: «Серед страшної кривавиці стоїть він, простий, тико й того, що трохи грамотний поліщук Яків Мех, по-вуличному Цвіркун. Стоїть альбо рухається то в їден бік, то в другий. Його переставляють, мов пішака на якійсь дошці незбагненної гри чи, гірше того – задмухують, як мураху, що от-от можуть роздушити. Він сам рушає посеред тої смертельної крутаниці, намагаючись вижити і втекти. Втекти й вижити».

На завершення зустрічі Олександр Курилюк зобов’язав школярів наступної зустрічі поділиться із ним своїми враженнями від прочитаного роману «Століття Якова», подарувавши учням по примірнику книги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Заступник губернатора читав школярам Лиса
02 березень, 2012, 10:06
Волинь атакують вовки
02 березень, 2012, 09:49