Волинь атакують вовки

Волинь атакують вовки
У волинських лісах розвелося стільки вовків, що їх доводиться відстрілювати.

Про це йдеться у сюжеті каналу ICTV.

Місцеві лісівники скаржаться: кількість звірини у лісах зменшується. За рік сіроманець з’їдає тонну м’яса. Полюють хижаки зграями поблизу годівельних майданчиків.

У волинські ліси вовки потрапили з Польщі. Там їх охороняє закон. В Україні ж їх змушені знищувати, інакше з лісу зникне місцева звірина.

За зиму на Волині вдалося вбити 10 хижаків, та всіх їх тутешнім лісівникам не вполювати.

Найлегше вистежити хижака взимку, коли випав сніг. Досвідчені мисливці знають, як його вирахувати з-поміж десятків інших за виглядом сліду.

«В даний час вовки ходили зграями, тобто по 4, 6, 8. Вони треба, але їх треба регулювати. Бо якщо їх багато, більше звірів не буде в цьому лісі, крім вовка», – розповів директор мисливського угіддя Степан Вовкунович.

Вовків називають санітарами лісу: вони з’їдають мертвих та хворих тварин. Та краще з цими обов’язками справляється лисиця чи єнот. Ці тварини не є загрозою для мешканців лісу.

Екологи відстріл сіроманців підтримують. Захисники природи кажуть: фауна України і так небагата, дозволяти вовкам господарювати в лісі не можна.

«В Європі ведеться більш цивілізовано мисливське господарство і більш регульовано. Тому що оптимальна чисельність диких тварин там вже є в наявності в лісових угіддях. А в Україні сьогодні тої чисельності тварин, яка повинна бути в наших мисливських угіддях, не забезпечена», – повідомив заступник начальника екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук.

Скільки вовків у місцевих лісах – лісогосподарники підрахувати не можуть. Їхні території межують із селами та господарськими угіддями.

Випадків нападу хижаків на селян та їхніх тварин не зафіксували ні цього року, ні торік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.