Уповноважений з прав людини обслуговує владу, - нардеп Москаль

Уповноважений з прав людини обслуговує владу, - нардеп Москаль
Уповноважений Верховної ради з прав людини Ніна Карпачова зі своїми обов’язками протягом останніх двох років не справляється, а тому її місце повинен зайняти опозиціонер чи принаймні фахівець з правозахисної організації.

Про це 1 березня в Луцьку заявив народний депутат Геннадій Москаль.

«В тому вигляді і з тими правами які є, дуже великими, який має уповноважений з прав людини, нинішнього уповноваженого з прав людини абсолютно не було чути в Україні при грубому порушені прав людини. Я рахую, що його місце має зайняти представник опозиції чи правозахисних організацій не залежно від того чи він в опозиції», - зазначив Москаль.

«Такого інституту не було чути, навіть при арешті Луценка. Десь трошки один раз Ніна Карпачова поплакалася у жилетку до Тимошенко і більше її не було видно і чути. А по решті процесів я вже мовчу. Тобто інститут уповноваженого з прав людини не працював, а обслуговував нинішню владу», - зазначив Москаль.

Нагадаємо, що фракція Партії регіонів у парламенті має намір запропонувати призначити уповноваженим Ради з прав людини Валерію Лутковську. Опозиція ж пропонує на цю посаду співголову Харківської правозахисної групи Євгена Захарова.

На думку народного депутата Геннадія Москаля, такі посади як посаду омбудсмена, голови Рахункової палати, керівника Державної фінансової інспекції, Генерального прокурора, Міністра внутрішніх справ та голови Служби безпеки України взагалі потрібно віддати опозиціонерам.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь атакують вовки
02 березень, 2012, 09:49
Уповноважений з прав людини обслуговує владу, - нардеп Москаль
02 березень, 2012, 09:20