Не можна діяти за принципом «день да ночь – сутки прочь», - Івахів, Єремеєв, Мартиняк

Не можна діяти за принципом «день да ночь – сутки прочь», - Івахів, Єремеєв, Мартиняк
Група позафракційних народних депутатів, куди входять і волиняни Степан Івахів, Ігор Єремеєв та Сергій Мартиняк, поширили спільну заяву, у якій вимагають, зокрема, постійних засідань Верховної Ради до врегулювання політичної кризи.

Текст заяви оприлюднив у Фейсбуці нардеп Степан Івахів.

Подаємо його без змін:

Заява
позафракційних народних депутатів


Будучи обраним безпосередньо людьми і відповідаючи виключно перед ними, ми виступаємо з їх тривогою щодо вкрай загрозливих процесів в Україні.

Очевидним є факт: від політичної кризи вона сповзає до загального громадянського конфлікту. Реальністю стає загроза розколу та сепаратизму. У тому числі й через втравлювання і примушування людей визначитися: з ким вони – владою чи опозицією. Тоді як перші й другі ще не є уособленням всієї України.

Сторони конфлікту демонструють не найкращі дії, конструктивну поведінку й відповідальну поведінку.

Не підписання угоди України з ЄС про асоціацію – це та іскра, з якої спалахнуло полум’я людського невдоволення загальним станом справ у країні.

Тотальне збіднення, корупція, яка стала частиною механізму управління, свавілля контролюючих, фіскальних і правоохоронних органів, неможливість відстояти правду, розгул злочинності, неприпустиме майнове розшарування суспільства, специфічна кадрова політика – це та інше призвело до переростання зневіри і роздратування людей у загальне озлоблення.

Країна наповнена агресією.

За таких умов намагання перетиснути сторони або перечекати складний момент, дії за принципом «день да ночь – сутки прочь», банальні заяви й проповіді, заклики та взаємні звинувачення лише посилюють суспільне напруження.

Тим більше, що країна не об’єднана загальноприйнятими цінностями. До того ж сповна виявився розкол церкви. Вона відверто політизується і все більше нагадує партії, які до цього ж ще й моляться.

У людей складається стійке враження, що усі головні дійові особи конфлікту можуть мати спільне в одному – готовності тягати вінки на можливу майбутню могилу України, аби лише довести свою правоту.

Вищий представницький орган народу – Верховна Рада – демонструє дивовижну відстороненість, політичне дезертирство, самоусунувся від виконання свого головного призначення – бути його голосом. Депутати перемістилися на мітинги і майдани, по суті розпалюють конфлікти та протистояння.

Ми пропонуємо, закликаємо і вимагаємо, щоб Верховна Рада продемонструвала бодай елементарну відповідальність перед народом. А не перед вождями і фінансово-промисловими групами (олігархами), які розпочали боротьбу за владу.

Не час плести інтриги, прикриваючись волею народу. Це нечесно! Нічого не варта боротьба за владу, коли є загроза втрати країни.

Ми вимагаємо проведення постійних засідань Верховної Ради до врегулювання політичної кризи. Вона повинна взяти на себе місію всеукраїнського круглого столу. Стати ініціатором загальносуспільної дискусії щодо зовнішньополітичного вибору України. І загалом організації нашого державного життя та людського буття.

Вона зобов’язана забезпечити публічний розгляд питання щодо причин конфлікту та дій сторін у спробах його розв’язання з відповідними адекватними рішеннями, обов’язковими для Кабінету Міністрів України.

Ми пропонуємо розглядати і вирішувати проблеми, що постали внаслідок майдану, послідовно, по крокам (окреслити їх сукупність), розширюючи таким чином платформу для знаходження компромісів і залагодження конфлікту в інтересах всього народу та держави.

Вчергове пропонуємо як основу для таких невідкладних кроків запропонований нами проект постанови Верховної Ради України.

Народні депутати – автори проекту Постанови Верховної Ради України «Про невідкладні заходи з подолання політичної кризи в Україні» №3723 від 03.12.2013 року закликають колег приєднатися до цієї заяви.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вони виступають блін з нашою тривогою... треба було голосувати сволочі за відставку кабміну, а не писати тут листи діду морозу!!! зрадники України!! тільки вміють,що бла бла бла...
Відповісти
Добрими намірами хочуть вистелити нам дорогу в пекло.Коли люди кричали під офісом БРеХУНИ-хоч хтось вийшов до людей.Запроданці
Відповісти
Все правильно написали!
А те що ці ледарі на Майдані(Тягнибок, Яйценюк, Кличко і Ко.), а зарплату за наш рахунок отримують - це нормально?! А ще Америкоси підкинуть, то вони у шоколаді, а ви стійте, мерзніть, кричить... Прийдуть вони - ох ви наплачетесь, побачите як вони Майдани "ганяти" будуть!:) А ні - то мовчки будете на дядю Сєма працівати!:)
Відповісти
Ні - працювати ніхто не буде! Будуть по кабінетах бігати, як у 2004-му, дайте посаду я був на Майдані!:) Так Бондар всім і надав, а потім... вср...ся!!! Через 9 років Дежа Вю! Радуйтесь...
Відповісти
Вони і роблять!
А різни "ДармідонтИ" дурне і пишуть!:)))
Відповісти
Що вміють, то вміють... їм ніколи не зрозуміти нас,простих українців.
Відповісти
Піаряться?Боягузи провладні!!!
Відповісти
багато гарних слів, але... але ви зрадили людей які віддали за вас свої голоси! ЗРАДНИКИ!
чому не голосували за відставку уряду?
чому не вийшли до людей коли ті прийшли до вас? а затулились двома машинами міліції?
Де ваша позиція що до підписання угоди? побиття мирних студентів?
Зрадники! ганьба таким! ви не політики, ви бізнесмени. у вас в крові гороші при любих революціях, а народ то таке....
Відповісти
Хто їх тут ще друкує. Степан Івахів, Ігор Єремеєв та Сергій Мартиняк,треба чітко і голосно сказати ЗЕКА ГЕТЬ!!!
Затра буде смішно.
Відповісти
В черговий раз зрадили своїх виборців і весь народ. Якщо копнути - то,по-суті, всі серйозні закони вони голосують з ригами.
Відповісти
Звичайно, бо про законопроекти, які вони голосують в унісон з Батьківщиною - всі мовчать
Відповісти
вірити їм не можна! і вони знають ціну своїм словам. вони - таємна гвардія регіоналів і їх опора по важливих голосуваннях.
Відповісти
Останні новини
Не можна діяти за принципом «день да ночь – сутки прочь», - Івахів, Єремеєв, Мартиняк
13 грудень, 2013, 10:46