Луцьк візьме понад 80 мільйонів кредиту на нові тролейбуси і каналізацію

Луцьк візьме понад 80 мільйонів кредиту на нові тролейбуси і каналізацію
Луцька міська рада ухвалила рішення про залучення кредитних коштів обсягом майже 83 мільйони гривень.

За таке рішення проголосували 37 депутатів під час позачергової сесії 18 грудня.

Нагадаємо, відповідно до проекту рішення, кошти потрібні для купівлі 30 тролейбусів для Луцького підприємства електротранспорту, будівництва мереж водовідведення в мікрорайоні Вересневе (перша черга) і будівництва мереж водовідведення на Львівському масиві.

Мова йде про кредит у 82 мільйони гривень на 10 років під 10%. Частину коштів віддаватимуть за рахунок державного бюджету. А саме по проекту щодо тролейбусів 50% віддаватиме міський бюджет, 50% - державний. Щодо проекту водовідведення, то 70% кредиту віддаватиме держава.

Таким чином, зі слів заступника луцького міського голови Тараса Яковлева, місто протягом 10 років віддаватиме 54 мільйони гривень, в рік – 7 мільйонів гривень. Працюватиме місто з державним банком «Украгазбанк». Угода не передбачає застави майна, а діє на підставі державної гарантії.

Самого тексту кредитної угоди поки що немає. Рішення сесії є першим кроком до участі в програмі кредитування.

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що збільшення кількості тролейбусів необхідне для оновлення парку та посилення інтенсивності руху. На виготовлення тролейбусів оголосять тендер.

Депутат Юрій Вега (ВО «Свобода») засумнівався у державних гарантіях. Голова бюджетної комісії Луцькради, депутат Олег Чернецький (ВО «Свобода») запропонував затвердити кредитну угоду на сесії Луцької міської ради, а також окремо голосувати за кожен з проектів.

Позафракційний Андрій Осіпов поцікавився, чому кошти хочуть залучити саме на тролейбуси.

«Чому ми, говорячи про величезний економічний проект, не говоримо про те, скільки це грошей, як їх віддавати, як платити? Чому ми маємо такий проект, який розглядаємо на пальцях?» - зауважив Осіпов.

«Тролейбус - найдешевший по собівартості вид транспорту. Я вже не говорю про екологічну складову», - зазначив Яковлев.

Депутат Євгеній Ткачук угоду назвав «золотим квитком» (група «Рідне місто»).

А обранець Роман Романюк (група «Рідне місто») назвав підтримку проекту про залучення коштів першим кроком, а договір - «халявним».

Натомість позафракційний депутат Роман Бондарук сумнівається у доцільності підписання договору. Мовляв, і так існує велике навантаження на бюджет.

Депутат Олександр Пиза (група «Рідне місто») висловився за те, аби в центрі не було маршруток, а залишили лише тролейбуси. Втім, міська рада повинна ретельніше думати про те, яким чином працювати з ЛПЕ, як вивести комунальне підприємство із кризового стану. Можливо, навіть частково змінити власність ЛПЕ.

Депутат Андрій Осіпов запропонував, аби гроші йшли на утеплення шкіл. Окрім цього, депутат запропонував, щоб до моменту підписання всі пропозиції щодо кредитних угод надавали на сесію ради. Втім пропозиції депутата колеги не підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Осіпов та Бондарук праві. Для чого Луцьку тролейбуси? Краще віддати цей пільговий кредит на бізнеси Бондарука. Рома знає, як правильно користуватись кредитами (в Західінкомбанку підтвердять)
Відповісти
Чого ви так пісклявите навчите міську раду не повертати кредити і всі проблеми насадили 36 міліонів людських грошей і ухмиляєтесь!
Відповісти
Тому нелюду осіпенку ще воздастся за наші сльози
Відповісти
Всім невігласам та посіпакам нашого недолугого мера. Більше нічого крім наклепів під псевдонімами нічого не можете. Боягузи давайте подескусуєм без псевдонімів .
Відповісти
Наклепи? Де судовий позов до Скиби за ніби-то наклепи про борги перед Західінкомбанком? Вона це сказала привселюдно і без псевдонімів.
Відповісти
ЛПЄ стане прибутковим, і навіть ДУЖЕ, якщо 30 тролейбусів буде з інтервалом 7-10 хв курсувати по маршруту №15 маршруток, які мають просто з цього кругового руху зникнути і їздити тільки у віддалені райони частіше.
Відповісти
деребан пішов повним ходом
Відповісти
Колька вирішив по повній роздерибанити бюджет
Відповісти
Необхідно зробити проспект Волі (від вул. Винниченка до просп. Відродження) вільним від маршруток. Нехай їздять одні тролейбуси з невеликим інтервалом-буде збільшення платних пасажирів-буде допомога ЛПЕ.
"Общее презрение" Осіпову! Коли потрібно реально підтримати і допомогти ЛПЕ, то він починає гавкати. До того постійно гавкав та обливав брудом ЛПЕ.Але що сказати. Собака на те і собака, щоб гавкати.
Відповісти
Коли пенсіонерів повиганяють з тролейбусів, тоді і треба звільняти пр.Волі від маршруток, а поки там катається по 15разів на день одна пенсія, влізти в той рогатий неможна.
І треба оновити парк, старі тролейбуси це жах, рама гнила, на скобах тримається, ванючий і ніколи немитий, навіть нові тролейбуси вже вбиті, салон жахливий і брудний.
З пенсії треба брати за проїзд так само як з студентів, або зробити ліміт поїздок на місяць, наприклад 80 разів.
Відповісти
Останні новини
Луцьк візьме понад 80 мільйонів кредиту на нові тролейбуси і каналізацію
18 грудень, 2013, 19:08