Україну визнали лідером з корупції у Європі

Україну визнали лідером з корупції у Європі
Міжнародна правозахисна організація Transparency International визнала Україну "лідером за поширенням корупції" у Європі.

Про це заявила координатор Transparency International у країнах СНД Світлана Савицька, - повідомляють Коментарі з посиланням на прес-службу організації.

За словами Савицької, корупція в Україні «просто зашкалює, тому що українці сподівалися, що, підписавши Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, уряд повернеться обличчям до Європи, прийме європейські цінності прозорості та звітності. Тому до певної міри неважко зрозуміти ті події, які зараз відбуваються в Україні».

Так, на початку грудня Transparency International заявила, що Україна зберегла за собою 144 місце серед 177 країн у світовому рейтингу корупції. Поряд знаходяться Центральноафриканська Республіка, Іран та Камерун.

Таку ситуацію Світлана Савицька пояснила нестачею політичної волі керівництва держави. «Насамперед йдеться про брак політичної волі. Уряд вдається до якихось декоративних заходів. Ті реформи, на які вони погоджуються, носять виключно декларативний характер, не вистачає інститутів і структур, які могли б втілити необхідні реформи в життя. Уряд бере на себе міжнародні зобов'язання і підписує угоди, але зовсім не займається справжньою реалізацією реформ», - пояснила вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякую Яник
Відповісти
Папа, спасибо!
Відповісти
Спасибо жителям донбаса, за...
Відповісти
це Борису.є чим похвалитись
Відповісти
з ригоаналами, палкіними і єремєєвами туди нам і дорога
Відповісти
Крепкие хозяйственники из донбасса таки угробят страну.
Відповісти
Клімчук, а ти про це знаєш?
Відповісти
Інакше бути не може: на кожному кроці не політики ,а " госпідарНики"
Відповісти
Transparency International винуватить Україну в усіх семртних гріхах. Ще скажть, що українець убив Кеннеді.
А Румунія де? А Латвія? А Угорщина?
Особисто я знаю, що при в"їзді в Угорщину з українських автобусів стандартно беруть по 40-60 євро хабаря за те, щоб "швидше" перевіряди документи. Хто їздить на Європу - підтвердить.
Відповісти
Просто Transparency International куплена організація, яка безпідставно травить Україну, дискридитуючи українську націю. А ви вірте... Лопухи.
Відповісти
На коментар"Вільна Волинь".Так це ж при в"їзді в Угорщину угорські прикордонники і митники беруть з украінських автобусів,.А при виїзді і в"їзді в Украіну наші"рідні" украінські митники і прикордонники стандартно беруть з наших украінських автобусів "мзду" дискридитуючи украінську націю,а Ви Лопух цього не знаете?
Відповісти
Шановний, якщо ви не здогадались, то я кордон в обидва боки перетинаю...і скажу вам як є, жодного разу нікому не платив. Бо нічого нелегального не ввозив і нічого не приховував.
Відповісти
Якщо Ви особисто жодного разу не платили, то це свідчить про те що Ви перетинаете кордон за рахунок тих пасажирів які ідуть разом з вами і платять хабаря за те щоб швидше перевіряли документи(як Ви кажете), а не за те що щось нелегально перевозять,або переховують.Тож вам"слабо" вийти з автобуса і попросити перевірити вас окремо тому що Ви нічого не приховуете і нелегально перевозите і платити не будете.Так що я про все здогадуюсь шановний,бажаю успіху.
Відповісти