ВолиньPost доєднався до акції проти насилля над журналістами

ВолиньPost доєднався до акції проти насилля над журналістами
Редакція інтернет-видання ВолиньPost прийняла рішення у четвер, 26 грудня, присвятити свої новини виключно темі переслідуванню та репресіям проти активістів Євромайдану.

Таким чином видання підтримало ініціативу журналістського руху «Стоп цензурі», який закликав колег відреагувати на звіряче побиття нашої колеги Тетяни Чорновол.

«Закликаємо всіх українських журналістів присвятити сьогоднішні випуски новин і політичних програм, завтрашні номери видань лише одній темі – переслідуванню та репресіям проти активістів Євромайдану», йдеться у зверненні «Стоп цензурі».

Сьогодні всі ЗМІ мають показати те, про що писала Тетяна, і що стало причиною замаху на її життя – розслідування корупції Януковича, Клюєва, Захарченка та інших високопосадовців. Ми маємо висвітлювати залякування та напади на всіх активістів, які брали участь у мирних акціях протесту, бо публічність стає ледь не єдиною можливістю захисту десятків і сотень людей.

Ми закликаємо всіх колег демонструвати те, як безкарність породжує насилля. Відсутність покарання за злочини у Врадіївці, в тому числі й політичної відповідальності, призвели до побиття студентів у ніч на 30 листопада, відсутність відповідальності за застосування сили на Євромайдані призвело до побиття Тані Чорновол та репресій проти активістів у всій країні.

Нагадуємо, що переважно злочини проти журналістів в Україні традиційно лишаються без розслідування, а винні не несуть відповідальності, в тому числі й за масове побиття журналістів на вул.Банковій 1 грудня. Це треба припинити.

Ми звертаємося до колег, які працюють у прес-службах відповідних міністерств та відомств – ви маєте докласти всіх зусиль, аби було проведено розслідування та максимально інформувати про його перебіг.

Якщо не буде розслідування та притягнення винних до відповідальності, хвиля насилля може заполонити Україну, йдеться у заяві "Стоп цензурі!".

Також нагадаємо, у четвер, 26 грудня, у Луцьку відбудеться акція протесту під стінами УМВС України у Волинській області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 15
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Є люди, які підставляють Януковича такими діями, змушуючи застосувати силу. Або ж це самі опозиціонери таке вчудили, щоб той нещасне зборище безхатченків і далі мало привід жити у палатках. А ви ведетеся на це все як малі діти, водять вас за носа як школярів.
Відповісти
Нашого Зека пiдставляют.
Наш Зек не такий.
Зек добрий. Батя.
Відповісти
"Стоп цензурі" - Шановний ВолиньПост!
Розпочніть цензурити з себе! Перестаньте у рубрику "Стильний Луцьк" вставляти своїх знайомих, видаляти АДЕКВАТНІ коментарі із критикою про них, перестаньте видаляти коментарі про тих - хто Вас кормить (Гордійчук і його зять, Хорзов і т.д..) - і тільки після цього пишіть щось про цензуру.
Відповісти
А така модерація на Пості не дивина! Майже всі "майданівці" з Луцька друзі журналістів ВП! Частенько на збори і "тусняк" до Вітіва, Гузя... ходять і не як журналісти...! То яка може бути об'єктивність у подачах матеріалу?:) Не один сайт так не "піклується" Гузем, Москвич, Вітівим, Пирожиком, Шибою... як ВП!:) А це про щось та говорить?!:) А коменти, в переважній більшості, журналісти видання строчать, або спеціально "підливають" масла... Спілкувався з деякими з них, то вони "кухню" роповіли як рейтинг набувають!:) Но що до такого дійдуть... не очікував!!!:(
Відповісти
А вони для своїх "друзів" сайт і створювали!:)
Відповісти
за останній місяць у пості нема що читати. майте совість, верніться на землю, такий сайт у Пащенка ніхто некупить)
Відповісти
Ой зраня розсмішили вони цілий день присвятять євромайдану наче до того так не було...:-) ось це називається темники та цензура.!!! Агов журналіська профспілка незалежні журналісти ВИ ДЕ????
Відповісти
Тiльки щоби сил на останнiй дзвiнок не вистачило.

Щоби кожне чмо на дорозi могло вас битою мочити за те, що йому не сподобовся колiр вашоi бичарськоi тачки.
Відповісти
Мені цікаво якщо виявиться що дівка їхала і зачепила каєна а потім почала втікати... у вас хватить етики вибачитись:-)?
Відповісти
да їм ж всеодно їм головне роздути новину і прибрихати чим побільше, а ще люблять коментарі повидаляти ті які їм неподобаються. Вот така в нас незалежна преса.
Відповісти
Нарешті ВолиньPost діє! а то все бла-бла-бла. Молодці, так тримати!
Відповісти
зовсім здуріли ВП краще взагалі закрийте своке видання і непарте людям мізки
Відповісти
то не читай, чого сюди приперся, тебе ніхто не змушує, їдь в Донецьк, там інші видання сиди там і мовчи!
Відповісти
Зніміть вітання зі святами головного рига області, а то заходиш на сайт і перше, що бачиш його морда. Оце буде дієва позиція!
Відповісти
Волинь post молодці, пишіть правду і не зважайте на це ригональне провладне бидло,ці люди завжди лизали зад ,як не одній владі -то другій .
Відповісти
Останні новини
ВолиньPost доєднався до акції проти насилля над журналістами
26 грудень, 2013, 07:55