На Волині просять знести пам'ятник Леніну

На Волині просять знести пам'ятник Леніну
Громадські активісти просять селищного голову Маневич Ярослава Левка знести пам'ятник Леніну.

Про це в Facebook пише керівник Волинського прес-клубу Богдана Стельмах.

У своєму листі громадські активісти посилаються на Указ Президента України № 250/2007 від 28 березня 2007 року «Про заходи у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні» та Указ Президента України № 432/2009 від 12 червня 2009 року «Про додаткові заходи в пам'ять про жертви Голодомору 1932-1933 років в Україні».

3 лютого селищна рада Маневич підтримала звернення активістів.

Публікуємо звернення без змін та правок:

Шановний Ярославе Івановичу!

У смт. Маневичі по вул. Незалежності, 30,перед приміщенням районної ради знаходиться пам’ятник В.Леніну, ідеологу та керівнику Радянської держави, котрий причетний до організації політичних репресій та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Беручи до уваги зазначене вище, керуючись Указами Президента України № 250/2007 від 28 березня 2007 року «Про заходи у зв'язку з 75-мироковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні» та № 432/2009 від 12 червня 2009 року «Про додаткові заходи в пам'ять про жертви Голодомору 1932-1933 років в Україні», в яких йдеться про вжиття заходів щодо демонтажу пам'ятників та пам'ятних знаків, присвячених особам, причетним до організації політичних репресій та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні, ми що підписалися нижче, просимо вжити заходів щодо демонтажу пам’ятника одіозному лідеру радянської доби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Интересно,а знают ли эти писаки,что Ленин умер еще в 1924 году и к голодомору 1932-1933 года ни какого отношения не имеет:-)
Відповісти
Яким чином Ленін безпосередньо причетний до здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні?
Відповісти
Читайте у важно указ Президента: "...про вжиття заходів щодо демонтажу пам'ятників та пам'ятних знаків, присвячених особам, причетним до організації політичних репресій...".
Відповісти
Такикий самий бетонний символ ідолові стоїть і в селі Велика Глуша - батьківщині Сергія Лесика , нинішня вотчина нардепа - комуняки Адама Мартинюка .
Відповісти
Аналогічна бетонна потвора стоїть перед сільським клубом у селі Велика Глуша - нині це вотчина вірного ленінця - комуніста - нардепа Адама Мартинюка .
Відповісти
Аналогічна бетонна потвора стоїть перед сільським клубом у селі Велика Глуша - нині це вотчина вірного ленінця - комуніста - нардепа Адама Мартинюка .
Відповісти
Громадські активісти повинні змусити селищну раду прийняти рішення на виконання зазначених нормативних актів, а ще "подякувати" колишньому губернатору Романюку, його колишньому та сущому заступнику Кравчуку С.Є. за колишнє злісне невиконання указу Президента.
Відповісти
Доброго дня. Вибачте за дивне питання. Але ви не навчались в Волинському училищі культури?
Відповісти