За блокування автомобіля ДАІ луцьким активістам «шиють кримінал»

За блокування автомобіля ДАІ луцьким активістам «шиють кримінал»
У Луцьку відкрили кримінальне провадження через конфлікт луцького Євромайдану з працівниками Державтоінспекції.

Активісти оточили службовий автомобіль працівників ДАІ та перешкоджали правоохоронцям виконувати службові обов’язки, - повідомили у СЗГ УМВС у Волинській області.

«Наряд відділення ДАІ Луцького МВ УМВС України у Волинській області ніс службу з охорони громадського порядку під час проведення в обласному центрі мирної акції «Народне віче». На підтримку заходу на Театральний майдан Луцька прибула колона із десяти автомобілів, водії яких, порушуючи Правила дорожнього руху, виїхали на зустрічні смуги проїзної частини проспекту Волі та після цього розпочали рух тротуаром і припаркувалися на Театральному майдані», - йдеться у повідомленні міліції.

«Коли працівники ДАІ зупинили одного з водіїв для перевірки документів та складання адміністративного протоколу, до них підійшли кілька учасників мітингу та почали перешкоджати правоохоронцям виконувати службові обов’язки, тримаючи інспекторів за формений одяг та блокуючи рухслужбового автомобіля ДАІ», - пишуть в СЗГ УМВС Волині.

«У результаті водії, які порушили Правила дорожнього руху, уникнули відповідальності, передбаченої Кодексом України про адміністративні правопорушення, а працівники Державтоінспекції не змогли виконати свої службові обов’язки», - вважають у міліції.

За даним фактом розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 343(Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, працівника державної виконавчої служби) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, інцидент відбувся на пішохідному переході навпроти ЦУМу в неділю, 9 січня.

Як розповів один із автомайданівців, правоохоронці під'їхали до припаркованих автомобілів Автомайдану та стали переписувати номери. Машину оперативно оточили активісти та стали вимагати віддати листки з номерами.

До місця підійшов начальник обласного управління міністерства внутрішніх справ Олександр Терещук. Він почав вести перемовини з автомайданівцями на підвищених тонах. Потім він попросив своїх підлеглих віддати листки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За ці дії Народ порве їх на частини...
Відповісти
Автомайдановцев, да, давно пора порвать
Відповісти
Что ж вы комменты мои не пускаете, а подобные вот этому "За ці дії Народ порве їх на частини..." вывешиваете? Бандерложь.
Відповісти
Останні новини
За блокування автомобіля ДАІ луцьким активістам «шиють кримінал»
10 лютий, 2014, 13:15