Башкаленко не вибачився за скандал із журналістами

Башкаленко не вибачився за скандал із журналістами
Губернатор Волині Олександр Башкаленко довго розбирався із випадком, коли на його представлення на посаді голови Волинської ОДА не пустили журналістів, і визнає помилку «нашу і нашої прес-служби».

Відповідь щодо вибачення перед журналістами, яке вимагала Незалежна медіа-профспілка, пообіцяв надати письмово.

Про це стало відомо під час брифінгу очільника Волинської ОДА Олександра Башкаленка у понеділок, 10 лютого.

За словами Олександра Башкаленка, він дуже довго розбирався з інцидентом, який трапився під стінами ОДА у четвер, 6 лютого, коли журналістів не пустили на представлення нового голови Волинської ОДА.

«Коли відбувається візит такої високопосадової особи, як віце-прем’єр-міністр, то все йде за спеціальними протоколами їхньої прес-служби. Ну, я розумію, це така ніби відмовка. Є наша помилка, помилка нашої прес-служби, ми її визнаємо… Знаєте, я не виправдовуюся, чесно. Мені от дуже неприємно про це говорити…», – зазначив новий губернатор Волині.

«Ніколи в нас в ОДА не було заборони на те, щоб хтось із журналістів був присутній на тому чи іншому заході», – додав Башкаленко.

На запитання журналіста ІА ЗІК Мирослава Ватащука щодо того, «чи пролунає вибачення», якого вимагає Волинська незалежна медіа-профспілка, Олександр Башкаленко зазначив: «Я даю відповідь. Я вже сказав, я протягнув долоні і я за мирний спосіб. Ми обов’язково дамо відповідь. Усну відповідь я дав, письмово ми готуємо і розмістимо на сайті ОДА».

«Ви побачите», – додав губернатор.

Щодо дій працівників міліції у четвер, 6 лютого, Олександр Башкаленко також не був багатослівним: «Треба дивитися закон про міліцію. Я адміністратор і ви це знаєте. І позиція, яка була до мене, і та що є зараз, не міняється. Я в дії міліції не втручаюся. Є закон, в який спосіб вони діють. Я не можу давати оцінку правильно чи неправильно».

Нагадаємо, 6 лютого під час представлення нового голови ОДА журналістів не пустили в приміщення адміністрації міліціонери.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.