Покарати ґвалтівників Оксани Макар вимагають і лучани

Покарати ґвалтівників Оксани Макар вимагають і лучани
У Луцьку відбулась акція підтримки дівчини з Миколаєва Оксани Макар, яку нещодавно зґвалтували та намагалися спалити троє хлопців.

Під стінами волинської прокуратури в центрі Луцька 19 березня зібралось понад 60 людей, котрі тримали у руках плакати з вимогами покарати хлопців, які жорстоко познущалися з 18-річної дівчини. Про організацію акції небайдужі напередодні домовились у мережі Facebook.

Впродовж 20 хвилин люди тримали плакати та ставили свої підписи під текстом колективного звернення до прокурора області Андрія Параки.

«Ми, громадськість міста, обурені тим, що відбулося у місті Миколаєві… Факт звільнення молодиків свідчить про те, що злочинці намагалися відкупитися від слідства. І міліція, і суд радо беруть гроші від «мажорів» і закривають очі на беззаконня, яке вони чинять», – йдеться у тексті звернення.

Також у зверненні небайдужі вимагають звільнити тих працівників міліції, які клопотали перед судом про звільнення молодиків під підписку про невиїзд, звільнити вимагають і суддю, який дозволив не ув’язнювати ґвалтівників.

«Присудити довічне ув’язнення всім трьом підозрюваним за групове зґвалтування, катування та замах на життя, вчинені із особливою жорстокістю. Встановити чи були факти підкупу правоохоронців з метою замовчати цю справу або розслідувати її неналежним чином та притягнути до відповідальності усіх, хто міг бути замішаний в цих корупційних діях», – йдеться у зверненні.

Усі ці вимоги активісти попросили передати Генеральному Прокурору України.

Акція відбувалась без партійних прапорів та гасел, її відвідали студенти, журналісти, представники і опозиційних партій, і молоді «регіонали».

Нагадаємо, мітинги з вимогою покарати насильників, які намагалися спалити 19-річну Оксану Макар, пройшли 15 березня в Миколаєві, Одесі, Харкові та Донецьку.

Також мама зґвалтованої та покаліченої Оксани Макар Тетяна Суровицька зняла на відео свою доньку на лікарняному ліжку – ролик з'явився на YouTube.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На жаль, через необхідність бути у цей час у Львові не зміг взяти участь у акції, але повністю її підтримував перебуваючи на відстані. Я гордий за молодих лучан, які солідаризувались через чужу біду, та за місцевих політиків, які прийшли без партійних прапорів. Такими кроками будується громадянське суспільство.
Відповісти
Молодці, молодці, засвітились xD
Відповісти
А "політики" тут як тут! :) В інших містах прості люди виходили, а тут що не пика - то ... :)))
Відповісти
А чому не протестували проти дівчачого алкоголізму і дівчачої розпусти, адже це також про Оксану Макар??? Виходить, що ми проти гвалтівників і проти нелюдського поводження, але чому ж ніхто не говорить про поведінку головної героїні, яка була перед тим? Я не цинік, але якщо вже бути чесними, то треба звертати увагу на всі нюанси, в тму числі, на те, що до такого наслідку привела по великому рахунку і поведінка самої дівчини, яка напилась і явно була не проти плотських утіх...
Відповісти
Останні новини
ДТП з підводою: загинув юнак
19 березень, 2012, 16:10
Покарати ґвалтівників Оксани Макар вимагають і лучани
19 березень, 2012, 15:25