На Волині вчительку, причетну до порноскандалу, хочуть «зняти» з посади

На Волині вчительку, причетну до порноскандалу, хочуть «зняти» з посади
Вчительку з села Кременець, домашнє порно якої оприлюднили в інтернеті, хочуть звільнити з посади.

Таке рішення прийняли під час засідання виконкому Кременецької сільської раду у вівторок, 25 лютого.

ДРУГОКЛАСНИК «ПРИНІС» У ТЕЛЕФОНІ ПОРНО ЗІ СВОЄЮ ВЧИТЕЛЬКОЮ

Із проблемою до кременецького сільського голови Леоніда Хведчака звернулася мешканка села Тетяна Кравчак.

Вона розповіла, що у телефоні свого сина-другокласника знайшла відео, на якому його 20-річна вчителька християнської етики Наталія (прізвище не називаємо з етичних причин, – ред.) займається оральним сексом із невідомим чоловіком.

Жінку обурило не стільки те, що освітянка з їхнього села стала героїнею порно, як той факт, що відео – у вільному доступі для кременецьких дітей, яких вона й навчає.

Підтримки у вирішенні питання, мовляв, намагалася знайти у директора Кременецької школи Леоніда Трачука. Утім, успіхом це не увінчалося.

До того ж, за словами жінки, вчителька «вплутується» у проблеми уже не вперше. Раніше бували випадки агресивне ставлення педагога до школярів.

Заява батьків учнів школи щодо агресивної поведінки вчительки
Заява батьків учнів школи щодо агресивної поведінки вчительки


СІЛЬСЬКУ РАДУ – НА НАРАДУ

Із ситуацією вирішили розібратися на засіданні виконкому сільради, на яке приїхали й депутат Волиньради Микола Собуцький та голова ВОГО «Християнський рух за життя» Антоніна Євтодюк.

Присутній на засіданні Леонід Трачук розповів, що про порно за участі його підлеглої знає, хоч сам його і не бачив. Окрім того додав, що питання цього відео «вісить у повітрі» вже приблизно місяць.

Леонід Трачук зазначив, що особисто засуджує дії вчительки, яка знялася у відео сексуального змісту, що стало надбанням громадськості. Щодо вирішення проблеми директор пояснив, що у школі провели «розслідування» і обмежилися тим, що не виносили ніякого рішення, лишень про інцидент повідомили начальника відділу освіти Рожищенської РДА Ігоря Ціося та райвідділок міліції.

«Я чекав припису чи постанови про те, що буде якесь провадження. Тобто фактично рішення державної влади», – пояснив він те, що жінку не відсторонили від вчителювання.

Окрім того, Леонід Трачук розповів і про те, що ситуація неоднозначна. З одного боку вихователем, вчителем не може бути той, хто порушив якість моральні принципи, як це зробила Наталія.

«ОБТЯЖЛИВІ ОБСТАВИНИ»

З іншого боку, є й, як висловився директор, обтяжливі обставини: жінка – інвалід дитинства і сирота, яка не має засобів до життя, тож, якщо втратить роботу, їй буде «непереливки». До того ж, навчалася Наталія на державній формі і має відпрацювати 3 роки після закінчення університету, а залишилася ще половина цього терміну. Інакше у неї може вимагати компенсації держава.

«Півтора року тому, коли її треба було працевлаштувати, не було роботи в районі. З огляду на те, що вихованка нашої школи з моєї ініціативи, ми дали їй декілька годин у школі. Я пошкодував цю дитину. Ну, так вийшло, прикро це. Ніхто ж не думав, що за те добро буде так заплачено», – додав він.

НА СПІЛКУВАННЯ З ДІТЬМИ – ВЕТО

Антоніна Євтодюк переконувала у тому, що жінку потрібно відсторонити від роботи з дітьми.

«Коли 8 років запроваджувалося викладання християнської етики у школах, я курувала це питання, і я завжди казала, що дітей треба вчити власним прикладом. Не можна вбивати душі дітей», – зазначила вона.

Також присутні пригадали й інший випадок, який трапився у цій же школі: директора звинуватили у знущанні над дітьми за те, що він «ганяв» їх стадіоном за спалений у школі прапор, після чого двоє школярів «злягли» у лікарню.

Тож, Антоніна Євтодюк запропонувала директору також написати заяву про звільнення. Окрім того, громадська діячка висловила думку, що вчителька і директор школи мають попросити вибачення перед батьками і дітьми за свої вчинки.

«Якщо є обтяжуючі обставини, що їй потрібно відпрацювати навчання за державний кошт, вона може працювати принаймні прибиральницею, але не з дітьми», – зауважила Євтодюк.

ІЗ ВЧИТЕЛЬКОЮ ПОРОЗМОВЛЯЄ СВЯЩЕНИК

Член виконкому отець Василь з місцевого храму зазначив, що церква проти насилля і розпусти. «Треба, щоб діти виховувалися в мирі і в любові», – зазначив він.

Антоніна Євтодюк попрохала священика поговорити з вчителькою, на що останній і погодився.

«Її не можна кидати напризволяще, але й не можна залишити з дітьми», – підсумувала громадська діячка.

Питання ж «відпрацювання» за державну форму навчання, зі слів Євтодюк, планують вирішити із керівництвом облради.

КОМПРОМІС ВІД ФЕМІДИ

Так, після обговорення члени виконкому вирішили клопотатися перед начальником райвідділу щодо переведення Наталії на іншу роботу, не пов’язану з контактуванням з дітьми, та подати клопотання до соціальних служб щодо відшкодування коштів за державну форму навчання.



Матір хлопчака, якому до рук потрапило відео, Тетяна Кравчак також захотіла дізнатися, чи не відсторонять від роботи з дітьми вчительку. Тож, прозвучав варіант із «лікарняним» для Наталії.

Зі слів директора, він не знає, що вирішили правоохоронці. «Якщо є порушення кримінальне або адміністративне, то відповідно мають реагувати», – висловився він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
На Волині вчительку, причетну до порноскандалу, хочуть «зняти» з посади
26 лютий, 2014, 12:50