На Волині революціонери вимагають прозорої кадрової політики

На Волині революціонери вимагають прозорої кадрової політики
Представники організацій, які творили Майдан на Волині, вимагають у влади прозорої кадрової політики та пропонують ключові призначення обговорювати під час громадських слухань.

Про це йдеться в заяві, яку опублікував інфоцентр луцького Євромайдану.

Публікуємо документ без змін та правок:


Громадські середовища Луцького Майдану пропонують новому голові облдержадміністрації використовувати механізми громадської участі у прийнятті важливих владних рішень.

На спільній нараді представників "Громадського сектору", "Правого сектору", "Самооборони" та "Автомайдану" було прийнято рішення про розробку та лобіювання нових механізмів впливу громади на діяльність влади. Це стосується і кадрової політики, яка, на думку громадських активістів, повинна проводитись на принципах відкритості, публічності та фахової конкурентності.

Одним із дієвих механізмів, що на сьогоднішній час може допомогти досягнути поставлених цілей є громадські слухання щодо кадрових призначень. Йдеться про публічні обговорення кандидатів, їх діяльності в минулому та представленої ними програми розвитку відповідної сфери чи територіальної одиниці.

На переконання громадських середовищ Луцького Майдану застосування цього механізму дозволить розповісти громаді про осіб, які претендують на керівні посади в області, показати їх організаторські, комунікативні та морально-етичні якості, а також виявити факти та відомості, що можуть стати на заваді призначенню кандидата на посаду.

Громадські активісти врахували досвід проведення стихійних та неорганізованих громадських обговорень кандидатур на посади заступників голови ОДА та начальника управління МВС. Тому було запропоновано цілісне бачення застосування механізму громадських слухань. Зокрема, активісти наполягають на дотриманні наступних принципів:

- посади, на які відбувається підбір кандидатів, мають бути оголошені публічно;
- кандидатури на оголошені посади можуть подавати партії, громадські об’єднання та громадяни особисто;
- кожен із бажаючих кандидатів повинен дати згоду на оприлюднення своєї біографії та інших відомостей про себе;
- громадські слухання проводяться згідно оголошених посад, тобто в один день запрошуються всі претенденти на певну посаду;
- оголошення про проведення громадських слухань щодо тієї чи іншої посади має бути оприлюднено за 2 дні до моменту їх проведення (як виняток - за 1 добу);
- громадські слухання проводяться публічно за участі усіх бажаючих;
- громадські слухання проходять за чіткою структурою та модерацією;
- кандидати на посади мають представити своє резюме та короткий план дій;
- результати обговорень повинні враховуватись керівником, який буде призначати/погоджувати особу на посаду.

Громадські слухання за наявності політичної волі керівництва області можна проводити упродовж тижня.

Пропозиції із детальним описом застосування механізму громадських слухань щодо кадрових призначень були передані голові Волинської облдержадміністрації увечері 13 березня. Більше того, представники громадських середовищ заявили про готовність бути організаторами та модераторами цих зібрань. Станом на ранок 15 березня відповіді від представників нової влади поки отримано не було.

Громадські середовища Луцького Майдану вкотре наголошують, що ключовим завданням своєї діяльності вони ставлять зміну системи управління, а не заміну одних облич у владі на інші.

Також важливим завданням є розробка та запровадження дієвих механізмів участі громадськості у прийнятті рішень владою.

Якщо новопризначені керівники органів влади та очільники місцевих осередків партій підтримають такі пропозиції, то громадські активісти готові спільно з ними братися за реалізацію поставлених завдань.

У випадку, якщо влада та політики проігнорують позицію громадських середовищ, то останні будуть змушені шукати та використовувати інші легальні способи впливу на них.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кадри
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я підтримую те, що громадскість повинна мати можливість контролювати владу.Але всьому має бути межа. В першу чергу на посади потрібно брати професіоналів, а не по партійних квотах.Це ми вже проходили 3 рази в нашій державі. Не повторюйте тих помилок !!! ШАНОВНИЙ ПАНЕ ПУСТОВІТ,ЯКЩО В НАЙБЛИЖЧІ ДНІ ВИ НЕ СФОРМУЄТЕ ВЕРТИКАЛЬ ВЛАДИ,ВАС ПРОСТО ВИНЕСУТЬ З КАБІНЕТУ. В ОБЛАСТІ БЕЗВЛАДДЯ !!! Чому немає начальника міліції, прокурора, голів райдержадміністрацій, керівників структурних підрозділів ОДА ? І ще одне з І.Гузем все ясно - чим гірше , йому вигідно щоб його просили когось втихомирити. Але не зрозуміла позиція голови облради Вітера В..Де його позиція ? Сидить і мовчить.Невже йому всеодно ? Невже він не розуміє, що затягування часу з вирішенням кадрових питаннь може привести до безповоротних процесів.А може його думка вже нікому не цікава? Використали його в певний час і викинули!!!
Відповісти
Там про квоти мова не йде. Навпаки, партії урівнюють в правах з усіма іншими. Особисто вважаю, що окрім професіоналізму, потрібно також враховувати особисті якості кандидатів. Ми вже мали проФФесіоналів Януковича, Азірова, Захарченка, Пшонку та інших. Потрібно, щоб вони були ще й людяними, відкритими до громади, хорошими менеджерами та командними гравцями. І бажано, щоб не з "синіми носами".
Відповісти
Правильно! Яка користь з професіонала, якщо він увесь свій професіоналізм спрямовує не на благо громади, а на власне збагачення всіма чесними та нечесними шляхами?
Відповісти
Ваша думка нікого не цікавить. Вас вже викоритсали, як туалетний папір...Сала хероям.
Відповісти
Мене дуже здивувало коли в Луцьку прийшов здавати на візу в до Польші,і що ви думаєте сказали іти на візовий центр,а тут за послугу з мене взяли 265 гр і плюс консульський збір 35 €,люди добрі прошу вас допомоги скильки така корупція буде продовжуватися щоб посередник брав 265 гр,скажіть за що? Я вам скажу в середньому 600-700 людей за день здають і помножте ,прошу хто як може допоможіть, щоб Польський консул Михаил Богданович не розводив корупцію ! Слава Украіні !!!
Відповісти

Для Правого сектора інформація - склад -магазин нелегального і фальсифікованого алкоголю і цигарок на вул 20 липня у Володимир- Волинському знову активно працює і процвітає.Благополучно труїть людей.
Так - так саме той склад який з таким шумом і помпою нібито "ліквідувала " і викрила волинська Самоборона і Правий сектор декілька днів тому назад.
Так що у Володимирі- Волинському все під контролем князя - мафіозо Петра Даніліча та його любих друзів членів виконкому і местних депутатів.
Так що лідері і вожді і Правого сектору і Самоборони засуньте оті свої програмки і принципи глибоко собі у д..пу. Бо ви тільки язиками калатаєте, а толку як бачимо від вас і ваших дій ніякого.
Яскравий приклад того - місто Володимир- Волинський. Де мафія цвіте, пахне і процвітає.Хоча і нібито створено тут вже і Правий сектор- толку від нього НУЛЬ Х НУЛЬ !!!
Відповісти
"консул Михаил Богданович не розводив корупцію"???.
Підтверджую, що це правда.
Тай про це знає і Ген.консул Б.Бживчи. Реакція НУЛЬ, навіть вибачень нема.
Вони нам показують ЄВРОПУ і свою польську зверхність.
ГИДКО від таких "ПАНІВ"!
Відповісти
Мені дуже подобається такий підхід. Але потрібно вдосконалити принципи. Потрібно розділити посади на політичні та господарські.Наголос повинен ставитись на професіоналізмі, якщо мова йде про господарські чи інспекторські посади. Приклад: кого з пацієнтів цікавить у якій партії хірург, який через 10 хв буде видаляти вам апендицит? Навіть моральні якості його відходять на другий план, бо вам потрібно вижити. Те саме і з керівниками установу будь-якої галузі. При проведенні люстраційних та антикорупційних заходів потрібно памятати, що на місце люстрованого керівника-професіонала потрібно ставити іншого керівника - ПРОФЕСІОНАЛА. Якщо вони не мають професійних знань, не мають досвіду роботи за спеціальністю, не мають знань з менеджменту та досвіду управлінської діяльності, то ніякі високі моральні якості та багаторічний досвід партійної роботи ні керівникам ні очолюваним ними закладам не допоможуть. Це головний принцип кадрової політики будь-якої успішної держави. Без цього Україна не буде конкурентноздатною.
Видається абсурдом теза "- кандидатури на оголошені посади можуть подавати партії, громадські об’єднання та громадяни особисто;". В такому виаадку відповідальність за роботу установ і закладів будуть нести партії. Це нонсенс. Лише самостійно кандидати повинні подавати заяви на вакантні посади. Тоді буде індивідуальна відповідальність. Ніхто не зможе сказати: "мене послала партія, тому я можу трохи згрішити".
Відповісти
Останні новини
На Волині революціонери вимагають прозорої кадрової політики
15 березень, 2014, 19:13